Кајмакот / cchevy - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/cchevy/Послeдни пријавени статии од cchevymkUbuntu Pocket Guide and Reference PDF http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Ubuntu_Pocket_Guide_and_Reference_PDF/Written by award-winning author Keir Thomas, Ubuntu Pocket Guide and Reference is a totally unique and concise guide for everyday Ubuntu use. It is the world's most popular and widely-read Ubuntu book! Wed, 28 Jan 2009 12:33:33 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Ubuntu_Pocket_Guide_and_Reference_PDF/T-Mobile G1 (Googlephone) http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/T-Mobile_G1_Googlephone/iPhone доминираше на smartphone пазарот веќе една година. Но, сега Apple има конкурент во Google, што може да го запре или успори нивниот прогрес. Ова се првите фотографии од новиот G1 Android телефон. Tue, 23 Sep 2008 09:51:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/T-Mobile_G1_Googlephone/365.com.mk има потреба од нови автори http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/365commk_ima_potreba_od_novi_avtori/Сите заинтересирани можат да пишат на writers@365.com.mk Tue, 16 Sep 2008 10:42:41 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/365commk_ima_potreba_od_novi_avtori/365 инстант речник http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/365_instant_rechnik/Брз AJAX речник за преведување од повеќе странски јазици, македонски лексикон на изрази и зборови... Wed, 10 Sep 2008 15:28:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/365_instant_rechnik/Трета Бела Ноќ во Скопје http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Treta_Bela_Nokj_vo_Skopje/Белата Ноќ претставува несекојдневна вечер кога организирано ги славиме културата и уметноста низ улиците на нашиот град и во културните установи на Скопје. Thu, 27 Sep 2007 12:21:42 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Treta_Bela_Nokj_vo_Skopje/Digg 365! http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Digg_365/Баш ме интересира ефектот од Digg и како ќе се справи Neotel со толку голем проток :) Mon, 13 Aug 2007 13:18:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Digg_365/Цртани филмови од моето детство (видеа) http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Crtani_filmovi_od_moeto_detstvo_videa/Преку 60 цртани од социјализмот кои се емитуваа на МРТВ во 1980-90. Ах, носталгија! Sun, 01 Jul 2007 16:47:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Crtani_filmovi_od_moeto_detstvo_videa/Скиентологија: Култот на алчноста http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Skientologija_Kultot_na_alchnosta/Што е Скиентологија? На што не учи таа? Многу од граѓаните на Македонија воопшто не се свесни за нејзиното постоење, ниту за опасностите од неа. Wed, 13 Jun 2007 12:30:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Skientologija_Kultot_na_alchnosta/МЕСТЕНКИ - WSA Macedonia 2007 http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/MESTENKI_-_WSA_Macedonia_2007/Во Македонија а спомнеш некаков избор ... не си го дослушал зборот избор а одма ти се врти во глава “..а кој ли е наместен ..“. Изборите се скоро секогаш фарса ... Местенките се наша судбина на оваа скоро вечна транзиција ... Tue, 12 Jun 2007 18:34:01 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/MESTENKI_-_WSA_Macedonia_2007/Членовите на жирито на WSA си ги поделиле наградите?! http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Chlenovite_na_zhirito_na_WSA_si_gi_podelile_nagradite/Изборот за најдобри македонски веб-сајтови, што ќе ја претставуваат земјава на Светскиот самит за информатичко општество, бил наместен, обвинуваат дел од учесниците. Tue, 12 Jun 2007 11:27:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Chlenovite_na_zhirito_na_WSA_si_gi_podelile_nagradite/Камуфлирани паричници http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kamuflirani_parichnici/Дали некогаш сте помислиле дека некој го демни паричникот во вашиот заден џеп? Нон стоп сте под штрек некој да не посегне по него и загрижени сте за сигурноста на вашите пари? Не повеќе. Mon, 25 Jun 2007 00:00:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kamuflirani_parichnici/Лекции по Македонско Работење http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Lekcii_po_Makedonsko_Rabotenje/Внимание: Овие лекции важат само во Македонија. Правете се обратно ако сакате успех на меѓународниот пазар. Fri, 20 Jul 2007 14:36:42 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Lekcii_po_Makedonsko_Rabotenje/ClearType:Помазни и почитки текстови на LCD екран http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/ClearTypePomazni_i_pochitki_tekstovi_na_LCD_ekran/Доколку имате LCD монитор, еве еден совет во врска со ClearType - технологија која го подобрува прикажувањето на текстот на одредени монитори, особено LCD flat-panel. Tue, 24 Jul 2007 19:38:45 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/ClearTypePomazni_i_pochitki_tekstovi_na_LCD_ekran/Panasonic Lumix Awards 2007 Македонија http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Panasonic_Lumix_Awards_2007_Makedonija/Дали Вашата фотографија кажува нешто? Предизвикува емоции? Раскажува приказна? Tue, 14 Aug 2007 14:01:48 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Panasonic_Lumix_Awards_2007_Makedonija/Петиција за изградбата на Спомен-куќа на Мајка Тереза http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Peticija_za_izgradbata_na_Spomen-kukja_na_Majka_Tereza/Причината поради која е објавен овој текст е срамната одлука на жири комисијата од Министерството за култура да додели прва награда на диа Вангел Божиновски за неговиот проект за спомен дом на Мајка Тереза. Fri, 17 Aug 2007 17:30:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Peticija_za_izgradbata_na_Spomen-kukja_na_Majka_Tereza/9/11 претчувства http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/911_pretchuvstva/Кога ќе се потсетиме на страшните настани од 11 Септември 2001 година, неможе да не наидеме на разновидни претчувства и опомени кои се појавија пред да се случи сето тоа. Wed, 12 Sep 2007 13:49:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/911_pretchuvstva/Зголемете ја брзината на вашата интернет конекција http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Zgolemete_ja_brzinata_na_vashata_internet_konekcija/Ако имате Windows XP, тогаш можеби би сакале да го пробате овој совет со кој би ја зголемиле брзината на вашата конекција. Wed, 12 Sep 2007 21:48:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Zgolemete_ja_brzinata_na_vashata_internet_konekcija/Panasonic Lumix Awards 2007 Финалисти http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Panasonic_Lumix_Awards_2007_Finalisti/Фотографии кои влегоа во потесниот избор на Panasonic Lumix Awards 2007 - Македонија. Thu, 20 Sep 2007 11:41:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Panasonic_Lumix_Awards_2007_Finalisti/365 Календар http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/365_Kalendar/365 Календар е замислен како алатка со која ќе може да дознаете за нешто што се случува денес, утре, задутре или пак во текот годината низ цела Македонија. Најголемата убавина е во тоа што секој може да го уредува! Буквално! Fri, 28 Sep 2007 13:45:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/365_Kalendar/Tippi од Африка http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Tippi_od_Afrika/Во 1990 година во независна Намибија се роди Типи Дегре, ќерка на двојката Алан и Силвија кои во тоа време работеа како независни фотографи и сниматели. Додека нејзините родители работеле, таа шетала босонога низ шумите на Африка запознавајќи ги животните: леопарди,мршојадци,бабуни,слонови... Mon, 08 Oct 2007 14:17:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Tippi_od_Afrika/