Кајмакот / bobir - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/bobir/Послeдни пријавени статии од bobirmkНајчест облик на дискриминацијата е онаа по партиска основа http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Najchest_oblik_na_diskriminacijata_e_onaa_po_partiska_osnova/МЦМС го спроведе истражувањето наречено Барометар за еднакви можности. Дури 60% од граѓаните на РМ сметаат дека дискриминацијата по основа на партиска припадност е почеста сега, отколку пред пет години. Wed, 09 Sep 2009 12:09:26 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Najchest_oblik_na_diskriminacijata_e_onaa_po_partiska_osnova/Онлајн дебатирање (дискутирање) и негово менаџирање - локални искуства http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Onlajn_debatiranje_diskutiranje_i_negovo_menadzhiranje_-_lokalni_iskus/Локаланта традиција вели дека се треба да се најави во последен момент. Не бевме далеку од ова, но ете изгледа сепак ќе успееме да изорганираме уште еден од серијата настани именувани како F2F (face 2 face). За што станува збор? Thu, 28 May 2009 09:31:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Onlajn_debatiranje_diskutiranje_i_negovo_menadzhiranje_-_lokalni_iskus/Македонија е социјално конзервативна средина http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonija_e_socijalno_konzervativna_sredina/Македонскиот центар за меѓународна соработка за прв пат ги истражуваше ставовите на граѓаните во однос на животот. Истражувањето покажа дека Македонија е социјално конзервативна средина. Fri, 15 May 2009 07:56:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonija_e_socijalno_konzervativna_sredina/Донирај од својот персонален данок на доход http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Doniraj_od_svojot_personalen_danok_na_dohod/МЦМС ја започна својата нова кампања наречена „Донирај од својот персонален данок на доход“. Со кампањата се актуелизираат даночните олеснувања и ослободувања за донирањето и спонзорирањето на проектите од јавен интерес што ги предвиде Законот за донации и спонзорства во јавните дејности. Fri, 23 Jan 2009 09:54:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Doniraj_od_svojot_personalen_danok_na_dohod/Пример за лошо изведен конкурс. http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Primer_za_losho_izveden_konkurs/Најпрво непочитување на сопствените зададени услови за учество на конкурсот, а потоа и непочит кон учесниците. Прочитајте повеќе, Васил убаво објаснил. Thu, 06 Nov 2008 14:03:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Primer_za_losho_izveden_konkurs/544 линкови на граѓански организации http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/544_linkovi_na_gragjanski_organizacii/Граѓанските организации малку се презентираат на интернет. Fri, 21 Mar 2008 09:42:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/544_linkovi_na_gragjanski_organizacii/Глобални гласови сега зборуваат и на македонски http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Globalni_glasovi_sega_zboruvaat_i_na_makedonski/Global Voices (Глобални Гласови) е непрофитен проект за граѓански медиуми основан во Центарот за интернет и општество - Беркман при Правниот факултет на Хардвард. Овој медиумски проект се концентрира на влијанието кое интернетот го има над општеството. Tue, 25 Mar 2008 22:29:42 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Globalni_glasovi_sega_zboruvaat_i_na_makedonski/И МАКЕДОНИЈА И ЕВРОАТЛАНТСКИ ИНТЕГРАЦИИ http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/I_MAKEDONIJA_I_EVROATLANTSKI_INTEGRACII/И граѓанските организации се огласија со свој став по повод актуелните разговори поврзани со името и интеграцијата во НАТО. Wed, 26 Mar 2008 11:12:14 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/I_MAKEDONIJA_I_EVROATLANTSKI_INTEGRACII/*.com.mk - трагикомедии http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/commk_-_tragikomedii/Физичко лице во Македонија е приморано да регистрира македонска адреса во странство. Thu, 27 Mar 2008 08:56:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/commk_-_tragikomedii/6-тиот Салон на стрип “Велес 2008“ http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/6-tiot_Salon_na_strip_Veles_2008/ЈАВЕН КОНКУРС За 6-тиот Салон на стрип “Велес 2008 “ (14,15 и 16 ноември 2008) Wed, 23 Apr 2008 09:06:54 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/6-tiot_Salon_na_strip_Veles_2008/Основна обука за недискриминација http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Osnovna_obuka_za_nediskriminacija/Македонскиот центар за меѓународна соработка (МЦМС), со поддршка на Мисијата на ОБСЕ во Скопје, ќе организира основна обука за недискриминација. Обуката ќе се одржи во Скопје од 10 до 12 јуни 2008 година. Wed, 28 May 2008 10:59:11 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Osnovna_obuka_za_nediskriminacija/МЦМС ги бодреше нашите ракометари во Задар http://kajmakot.softver.org.mk/sport/MCMS_gi_bodreshe_nashite_rakometari_vo_Zadar/Неколку фотографии за време на натпреварите и неколку видео клипа од местото „Арсенал“ и од најдобрата навивачка публика.. евер.. Thu, 05 Feb 2009 20:38:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/MCMS_gi_bodreshe_nashite_rakometari_vo_Zadar/Претседателските кандидати за дискриминацијата http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Pretsedatelskite_kandidati_za_diskriminacijata/Претседателските кандидати ги кажаa своите ставови во врска со креирањето ефективна законска рамка преку донесување на општ Закон за заштита од дискриминација и формирање независно тело за заштита на човековите права. Wed, 18 Mar 2009 13:33:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Pretsedatelskite_kandidati_za_diskriminacijata/Осуда на насилството http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Osuda_na_nasilstvoto/Реакција на Сојузот Македонија без дискриминација во врска со насилното попречување на одржувањето мирен собир на ден 28 март 2009 година (сабота) на Градскиот плоштад. Tue, 31 Mar 2009 10:56:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Osuda_na_nasilstvoto/372 НАИВНИ читатели на IT.com.mk http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/372_NAIVNI_chitateli_na_ITcommk/:) не ми се веруваше кога го видов овој податок.. Ете колку лесно може да се лизне некој на интернет.. Во секој случај или читателите имаат висока доверба во it.com.mk или се доста наивни сурфачи.. Браво за девојките кои се во помал број.. :) Thu, 02 Apr 2009 13:15:41 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/372_NAIVNI_chitateli_na_ITcommk/МЦМС е-Билтен број 91 (Март 2009) http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/MCMS_e-Bilten_broj_91_Mart_2009/e-Билтенот на МЦМС презентира информации за активностите, резултатите, плановите, политиките и ставовите на МЦМС кон одредени прашања. Thu, 09 Apr 2009 09:38:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/MCMS_e-Bilten_broj_91_Mart_2009/Конференција „Економската криза и пристапот до финансии“ 2009 во живо http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Konferencija_Ekonomskata_kriza_i_pristapot_do_finansii_2009_vo_zhivo/Следете ја конференцијата во живо. Целта на настанот е да се расветлат проблемите и решенијата во пристапот до финансии со кои се соочуваат претпријатијата и финансиските институции во услови на глобална криза. Fri, 08 May 2009 09:12:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Konferencija_Ekonomskata_kriza_i_pristapot_do_finansii_2009_vo_zhivo/МЦМС е-Билтен број 92 (Април 2009) http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/MCMS_e-Bilten_broj_92_April_2009/e-Билтенот на МЦМС презентира информации за активностите, резултатите, плановите, политиките и ставовите на МЦМС кон одредени прашања. Wed, 06 May 2009 08:42:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/MCMS_e-Bilten_broj_92_April_2009/Унапредете го вашето знаење и вештини http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Unapredete_go_vasheto_znaenje_i_veshtini/Македонскиот центар за меѓународна соработка објави оглас за новиот циклус обуки. Пријавете се и научете повеќе за: Пристап до ЕУ фондови и подготовка на апликации; Односи со јавноста; Стратегија за успех и Раководење и развој на човечки ресурси. Tue, 12 May 2009 12:58:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Unapredete_go_vasheto_znaenje_i_veshtini/Извештај за Стратегијата на Владата со граѓанскиот сектор - во ЖИВО http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Izveshtaj_za_Strategijata_na_Vladata_so_gragjanskiot_sektor_-_vo_ZhIVO/МЦМС ве поканува да ја проследите во живо промоцијата на Извештајот за спроведувањето на Стратегијата за соработка на Владата со граѓанскиот сектор. На присутните ќе им се обрати Ивица Боцевски, потпретседател на Влада на РМ и Ерван Фуере, Шеф на делегацијата на ЕУ во Скопје. 20.05.2009 14:00-16:00 Wed, 20 May 2009 08:32:13 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Izveshtaj_za_Strategijata_na_Vladata_so_gragjanskiot_sektor_-_vo_ZhIVO/