Кајмакот / azder - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/azder/Послeдни пријавени статии од azdermkШалтерси популизам http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Shaltersi_populizam/Сакам да имам... Сакам да имам... Интернет. За да не чекам пред добро реновиран шалтер. Fri, 24 Aug 2007 17:04:54 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Shaltersi_populizam/Слободно Видео http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Slobodno_Video/Еве интересен начин за рекламирање слободен софтвер кој што се користи за правење и/или уредување видео материјали. Tue, 31 Jul 2007 18:45:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Slobodno_Video/Што практично значи ООП http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Shto_praktichno_znachi_OOP/Краток текст за тоа зошто се појавило Објектно Ориентираното Програмирање преку стариот добар пример: Алгоритам за варење кафе. Wed, 25 Jul 2007 12:05:18 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Shto_praktichno_znachi_OOP/Моќта на компјутерите http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Mokjta_na_kompjuterite/Моќта на компјутерите се троши за многу важни и корисни работи Tue, 24 Jul 2007 11:15:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Mokjta_na_kompjuterite/Најинтересната трка годинава (за сега) http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Najinteresnata_trka_godinava_za_sega/Нема ништо како лош дожд за да направи добра трка каде што некои се мачат да станат на патеката, а други го користат за победи. Wed, 25 Jul 2007 14:21:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Najinteresnata_trka_godinava_za_sega/Плеери и Кодеци http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pleeri_i_Kodeci/Еве што он.нет чува за ние да можеме да гледаме филмчиња кога ќе посакаме. Нормално, првин ќе треба да ги симнете и да ги инсталирате. Кој инсталирал кодеци знае колку е лесно. Fri, 27 Jul 2007 19:13:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pleeri_i_Kodeci/Што е „Вештачка“ интелегенција http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Shto_e_Veshtachka_intelegencija/Прочитајте Tue, 31 Jul 2007 17:32:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Shto_e_Veshtachka_intelegencija/Google Calendar само на македонски ? http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Google_Calendar_samo_na_makedonski/Можеби не, но барем од Он.нет се трудат да вадат нови работи на Web сцената во Македонија. Sat, 10 Nov 2007 14:26:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Google_Calendar_samo_na_makedonski/Напред наши Хипо се плаши http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Napred_nashi_Hipo_se_plashi/Како по обичај, секогаш македонските екипи започнуваат добро, но се „трошат“ долго пред да заврше натпреварот. Sat, 10 Nov 2007 17:17:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Napred_nashi_Hipo_se_plashi/Скандал http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Skandal/Кога во Британија ќе се случи скандал, главното прашање е: „Во ред, како да го решиме проблемот?“. Но, кога во Македонија ќе се случи скандал, главното прашање е: „ММЕ кој прв почна?“. Thu, 22 Nov 2007 01:20:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Skandal/Убијци на јазик http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Ubijci_na_jazik/На еден латиноамерикански древен јазик му се заканува целосно изумирање, бидејќи единствените двајца живи луѓе што го говорат јазикот се тврдоглави браќа кои што се скарани и одбиваат да зборуваат еден со друг. Дали приказната ви наликува како за нашите политичари? Thu, 22 Nov 2007 01:31:57 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Ubijci_na_jazik/Нова browser игра http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Nova_browser_igra/Претпоставувам е од Gameforge. Кој играл oGame би требало да знае Thu, 29 Nov 2007 23:53:52 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Nova_browser_igra/Муабет на 2 мачиња http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Muabet_na_2_machinja/Гледајте како едната ја убеди другата да прават .... Wed, 19 Dec 2007 22:59:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Muabet_na_2_machinja/Гола вистина http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Gola_vistina/Највистинската статија на вечер. Прочитана дури 2435 пати (во моментот на пишување). Fri, 21 Dec 2007 02:22:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Gola_vistina/Kратко и јасно http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Kratko_i_jasno/Иако на англиски, сепак, тоа е тоа. Wed, 09 Jan 2008 21:45:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Kratko_i_jasno/Gothic Metal + Turbo Folk = Gothic Folk http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Gothic_Metal_Turbo_Folk_Gothic_Folk/Ова е еден од најбесните и најдобро склопени спотови/монтажи од новиот правец во музиката. Thu, 10 Jan 2008 03:42:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Gothic_Metal_Turbo_Folk_Gothic_Folk/Милион кодови http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Milion_kodovi/Секој обид да debug-ираш Ќе ти се врати како exception Како горка измама Јас сум javac кој живее со try Кој се плаши од catch Не знам дали остана Бар малку exception во мене Или се исчезна во output-от Thu, 17 Jan 2008 18:23:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Milion_kodovi/Кога идиотите ќе стивнат http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Koga_idiotite_kje_stivnat/Приказна на еден напатен компјутерџија кој што сака само да одмори, но лошите луѓе на кои што им се расипуваат компјутерите не го оставаат. Ако им ги „средувате“ компјутерите на други, ќе знаете точно за што станува збор. Mon, 04 Feb 2008 21:19:33 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Koga_idiotite_kje_stivnat/