Кајмакот / Troskot - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/Troskot/Послeдни пријавени статии од TroskotmkФилип втори на градскиот стадион во Скопје http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Filip_vtori_na_gradskiot_stadion_vo_Skopje/Ова е дел од макетата за тоа како ќе изгледа градскиот стадион во Скопје. Централно место на стадионот ќе завземе статуата на македонскиот крал Филип II. Mon, 26 Jan 2009 19:11:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Filip_vtori_na_gradskiot_stadion_vo_Skopje/ Парите на Велија Рамковски ја фалсификуваат македонската историја http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Parite_na_Velija_Ramkovski_ja_falsifikuvaat_makedonskata_istorija/Но, проблемот е во тоа што целата приказна за Младотурската револуција и за нејзината поврзанот со независноста на Македонија е катастрофално извртена. Тоа не би било чудно, ниту страшно ако го направеа нашите соседи... Tue, 30 Sep 2008 09:15:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Parite_na_Velija_Ramkovski_ja_falsifikuvaat_makedonskata_istorija/МАНДАНАТА НЕ ЗАГИНА ВО 1902 БРАНЕЈЌИ ЈА МИС СТОН, ТУКУ ПО ИЛИНДЕНСКОТО http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/MANDANATA_NE_ZAGINA_VO_1902_BRANEJKjI_JA_MIS_STON_TUKU_PO_ILINDENSKOTO/Следеле неколку месеци со постојани влегувања во Македонија, битки со Турците и враќања во Бугарија заради пополнување на загубите. Во текот на август, по започнување на Илинденското востание, во битка кај Осоговските планини, четата загубила 25 комити, а целиот одред 65 лица. Следи ново враќање Tue, 23 Sep 2008 10:20:59 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/MANDANATA_NE_ZAGINA_VO_1902_BRANEJKjI_JA_MIS_STON_TUKU_PO_ILINDENSKOTO/Ајмо овамо кој е за кладење http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Ajmo_ovamo_koj_e_za_kladenje/На натпреаврот Салцбург аматери - Воклабрук има мало паѓање на единицата од 1,8 на 1,7 но повеќето обложувалници од почеток ја имаат определено единицата на ниво од 1,7 така што движење на коефициентите практично и нема. Позначаен пад има на двојката кај натпреварот Ст. Полен - Граткорн од 3,00 на 2 Tue, 23 Sep 2008 15:16:41 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Ajmo_ovamo_koj_e_za_kladenje/Што е тоа што се случуваше на преговорите за името на Македонија во Њу http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Shto_e_toa_shto_se_sluchuvashe_na_pregovorite_za_imeto_na_Makedonija_v/К: Значи Црвенковски добро знае дека двојната формула е т.н. наша црвена линија? В: Да, знае. К: Зошто тогаш отстапи од нејзе? В: Очигледно е дека своевремено со Киро Глигоров се согласиле со грчката страна и идејата била полека, етапно, да се стигне до сегашната ситуација... Fri, 26 Sep 2008 02:19:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Shto_e_toa_shto_se_sluchuvashe_na_pregovorite_za_imeto_na_Makedonija_v/Најдоброто теренско возило на светот http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Najdobroto_terensko_vozilo_na_svetot/Бившите социјалистички земји не се прославија со автомобилската индустрија. Лада Нива е единствена светла точка, а еве и зошто. Таа е веројатно единственото теренско возило кое може да се претвори во амфибија. Ја возиш покрај, но и во езеро... Tue, 06 Jan 2009 14:08:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Najdobroto_terensko_vozilo_na_svetot/Кадилак 1: Новиот автомобил на Обама http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kadilak_1_Noviot_avtomobil_na_Obama/4. Возач: Обучен во ЦИА да може да се снаоѓа во најсложени 5. Прозорец на возачот: Доволно отпорен да издржи противоклопни куршуми. Единствениот прозорец кој се отвара – но само 7.5 см – за да може возачот да плати патарина, или да зборува со агентите на тајната служба. 6. Tue, 13 Jan 2009 14:13:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kadilak_1_Noviot_avtomobil_na_Obama/Битката за името се води и на Интернет http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Bitkata_za_imeto_se_vodi_i_na_Internet/На сајтот www.topix.com има форум кој Грците го пуштиле со цел да докажат дека поголемиот дел од светот мисли дека Македонија е дел од Грција. Но, не испадна баш така, почнаа и нашите да гласаат, па сега ситуацијата е изменета. Mon, 16 Feb 2009 15:51:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Bitkata_za_imeto_se_vodi_i_na_Internet/