Кајмакот / Svedok - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/Svedok/Послeдни пријавени статии од SvedokmkСпомен куќата на Мајка Тереза - дефиницја за кич http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Spomen_kukjata_na_Majka_Tereza_-_definicja_za_kich/Овде имаме градба која општо земено личи на соковник, со додадени чудни столбови, разни материјали, кои освен на хартија еден под друг, не би требало да ги гледаме на едно место сите заедно. Барем ако имаме око гладно за естетски решенија... Mon, 02 Mar 2009 23:35:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Spomen_kukjata_na_Majka_Tereza_-_definicja_za_kich/Атеизам - цитати http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Ateizam_-_citati/Сите луѓе што размислуваат се атеисти“ - Ernest Hemingway Mon, 02 Mar 2009 15:01:46 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Ateizam_-_citati/Умреа музиката, шокот и достоинството http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Umrea_muzikata_shokot_i_dostoinstvoto/Причини за смртта на романтичната комедија, шокирањето (Кирилицо испеана :) ), музиката и достоинството... Sun, 01 Mar 2009 21:14:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Umrea_muzikata_shokot_i_dostoinstvoto/Од Кај пајнцата до Тренд - Интервју со Сашо Паркет http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Od_Kaj_pajncata_do_Trend_-_Intervju_so_Sasho_Parket/Дали Клара уште пуши трева? И зошто повеќе не ја свирите Да ја .... баба ти на летање? Па ги свириме понекогаш и тие песни каде што има потреба. Моментно многу луѓе нè знаат само по последните две песни, така што глупаво е да одиш во Струмица во кафич и уште одма да ја свириш Да ја …. баба ти Mon, 02 Mar 2009 14:31:46 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Od_Kaj_pajncata_do_Trend_-_Intervju_so_Sasho_Parket/За Голи Оток - лично и различно http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Za_Goli_Otok_-_lichno_i_razlichno/Во сведоштвата за Островот на смртта,наидов на Ангеле,брат на Киро Петковски со кого заедно минувале низ црните денови и ноќи на Голи Оток,местото што ги соголи сите илузии за минатата идеологија.По шест години Киро се враќа во Македонија.Тогаш ја запознава љубовта на својот живот и по една година.. Mon, 02 Mar 2009 23:57:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Za_Goli_Otok_-_lichno_i_razlichno/Црквијада во урбанистичките планови http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Crkvijada_vo_urbanistichkite_planovi/во фиоките во општинските бараки постојат уште 13 цркви, вметнати во плановите, но сè уште неизградени. Со нив бројот на христијански храмови треба да се удвои. Некои од нив стојат на хартија подолго време, а други иако беа ставени неодамна, се очекува да почнат да се градат многу брзо... Tue, 03 Mar 2009 00:08:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Crkvijada_vo_urbanistichkite_planovi/Предмети од Neverland на Мајкл Џексон на јавна аукција http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Predmeti_od_Neverland_na_Majkl_Dzhekson_na_javna_aukcija/На продажба е и играчка кола со слика на Џексон претставен како Петар Пан на хаубата и ликот на самиот Петар Пан на седиштата Wed, 04 Mar 2009 02:56:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Predmeti_od_Neverland_na_Majkl_Dzhekson_na_javna_aukcija/Актери кои личат на средовечни лезбејки http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Akteri_koi_lichat_na_sredovechni_lezbejki/Кајл МекЛахлан, актер, познат по улогите во „Флинстоунс“, „Стриптизети“ и „Очајни домаќинки“. Изгледа како менаџерка на веб-страница за две кученца. :) Thu, 05 Mar 2009 00:05:10 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Akteri_koi_lichat_na_sredovechni_lezbejki/ВИДЕО: Снимајќи прилог Си-Ен-Ен снимиле грабеж на златарница http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/VIDEO_Snimajkji_prilog_Si-En-En_snimile_grabezh_na_zlatarnica/Камерман на американската телеизиска станица Си-Ен-Ен, снимил грабеж на продавница за накит во Лондон, вчера попладне, додека снимал кадри за новинарски прилог - среќа во несреќа Sun, 08 Mar 2009 03:43:52 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/VIDEO_Snimajkji_prilog_Si-En-En_snimile_grabezh_na_zlatarnica/Една личност може да го смени светот http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Edna_lichnost_mozhe_da_go_smeni_svetot/Запомнете дека никој не може да направи да се чувствувате инфериорни без ваша согласност. - Eleanor Roosevelt Мислам дека жената има две опции: или е феминистка или е мазохист. - Gloria Steinem Mon, 09 Mar 2009 17:49:10 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Edna_lichnost_mozhe_da_go_smeni_svetot/