Кајмакот / Sokol - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/Sokol/Послeдни пријавени статии од SokolmkСостанокот http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sostanokot/Веќе неколку месеци разговараа на интернет. Оставаа еднаш коментари на еден ист блог, во исто време, на некој текст што се однесуваше на слободата на Тибет и нејзиното никогашно неостварување. Препукувајќи се, разговорот го префрлија на некој месинџер. Оттогаш, зборуваа по неколку пати во денот... Fri, 13 Jun 2008 17:37:13 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sostanokot/Рулет http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Rulet/...Пред зори, истите тие пет старци се збираа и заминуваа во посета на девојката (или жена) што се беше помолила истата ноќ. Таму, ритуално се ослободуваа од нејзината облека, а потем со неа играа рулет. Sat, 26 Apr 2008 17:57:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Rulet/Војничка хроника http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Vojnichka_hronika/На 1 април, 2010 година, на насловните страници од сите весници во Курвористан осамна наслов со крвави букви обрабени со бодликава жица: „Курвористан ѝ објави војна на Новата Демократска Лева Република 4“. Sun, 13 Apr 2008 10:47:57 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Vojnichka_hronika/Досие број 5622 http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Dosie_broj_5622/Се викав Јован К. Бев Јован К. сè дур не ме прекрстија во ДОСИЕ БРОЈ 5622. Fri, 04 Apr 2008 14:38:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Dosie_broj_5622/Ш http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sh/Ш! Sun, 24 Feb 2008 15:59:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sh/Смртта на блузерот http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Smrtta_na_bluzerot/Блузот значи полека да умираш во некој ќош од некоја нова демократска република, додека најдобрите твои војници и натаму се чуваат спакувани во нивната оригинална кутија! Tue, 19 Feb 2008 18:55:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Smrtta_na_bluzerot/Ракија http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Rakija/Баба ми жива ја втераа во фурната и ја изгореа. Кој? Кој ако не бугарите... Изгоре старата, а глас не пушти. Ни јас не пуштив глас. Не смеев. Тие заминаа, а јас ја допив ракијата останата во срчата. Седнав на чардакот и плачев. Плачев и гледав во тажното небо, сето сино распослано над Орли Врв... Mon, 04 Feb 2008 21:20:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Rakija/Правила http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Pravila/„Кој неверојатно бесконечен кич!“ си рече во себе додека стоеше на градскиот плоштад со канта бензин во едната и метална запалка во другата рака... Wed, 30 Jan 2008 18:06:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Pravila/Нова Година http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Nova_Godina/Имаше некои идеи всадени во неговиот мозок дека ако побргу стигне кај Лиле курвата тоа ќе му даде шанса да легне нешто до крајот на годината во која ниту една жена без мустаќи не го имаше погледнато. Не му беше грижа како изгледа Лиле курвата, тој мораше да легне со жена.Мораше,пред да дојде полноќ. Sun, 03 Feb 2008 11:20:13 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Nova_Godina/Cannabis S(t)ativa http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Cannabis_Stativa/Once upon a midnight dreary, ми се јави Едгар на сон, вели, морал да ми каже некој score, јас прашав - Арсенал-Манчестер Јунајтед 4:0? Wed, 06 Feb 2008 20:39:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Cannabis_Stativa/Четвртиот свет http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Chetvrtiot_svet/Облаците се распараа. Како мирната вода што се пара кога ќе падне врз неа огромен камен, така и облаците насилно се растргаа настрана, се израстурија. Ана замижа. „Ќе беше убаво да видев уште едно изгрејсонце“ си рече... Потем – ништо. Fri, 08 Feb 2008 10:46:55 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Chetvrtiot_svet/Писар http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Pisar/Референдумџијата: Ти си Уставен Македонец? / С.Ц.: Не! / Референдумџијата: Да не си можеби Демократски Македонец? / С.Ц.: Ни најмалку! / Референдумџијата: Знам, мора да си Независен Македонец! / С.Ц.: Ти мора да си педер, или поранешен писар. Кој да те знае.... Thu, 21 Feb 2008 18:47:13 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Pisar/The Chester http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/The_Chester/- Ќе гори овде. Ќе палат – рече едниот од другарите, оној со избричена глава. - Како космополитите што пробаа да ја запалат Македонија? - Баш така друже, баш така. Само што овие не се платени од никој. Овие се водени од страст. Sat, 23 Feb 2008 21:49:07 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/The_Chester/Идиот http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Idiot/Живееше дома, со родителите. Како и секој друг губитник од неговата генерација, не беше задоволен од статусот. Ни дома, ни на планетата врз која секојдневно се олеснуваше. За понатаму да не се трошат зборови во описот на овој лик, најарно ќе биде да се каже оти тој ти беше еден типичен идиот. Tue, 26 Feb 2008 16:53:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Idiot/Ридско-планинска поезија http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Ridsko-planinska_poezija/Спринтот на 400 метри можеби е ефективен, но лежерните 25 километри се далеку послатки! Thu, 28 Feb 2008 17:39:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Ridsko-planinska_poezija/Пролетта http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Proletta/Останатите двајца веќе го имаа зграпчено за раце и го држеа да не може ни да претне. Цветан го извади ножот од ременот и со затворени очи го прошета сечилото по неговиот дебел врат. - - - - - - - „Дедо ми беше кумита и за Македонија загина“... Fri, 29 Feb 2008 22:19:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Proletta/Последниот македонски хакер http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Posledniot_makedonski_haker_1204393353/Задачата е едноставна. Поедноставна здравје! Треба само на интернет да вршиш пренос од твојот сексуален двобој со Дора Бакујани и додека ја ебеш doggy-style, да ги рашириш рацете и онака гордо, навивачки да запееш: МА – КЕ – ДО – НИ – ЈА!! Sat, 01 Mar 2008 17:42:33 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Posledniot_makedonski_haker_1204393353/Детето http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Deteto/А, плус, така имав шанса да зјапам во тетката со згодното газе 20 минути подолго.... Wed, 05 Mar 2008 00:56:59 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Deteto/Фотографии http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Fotografii/Ги здогледа ќебињата и чаршафите од нејзината соба префрлени преку оградата од собата на вториот кат. Таа таму спиеше. Веројатно, тоа беа ткаенините на кои сонуваше, а како што имаше шанса да види, токму на нив правеше и многу повеќе. Sat, 08 Mar 2008 22:07:54 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Fotografii/Копиле http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Kopile/Можеби веќе со децении наназад зборот копиле веќе не го означуваше она што беше запишано во речникот на најубавиот јазик на целиот свет. Одамна неговото значење се премести од едно на друго семантичко подрачје.... Mon, 17 Mar 2008 22:20:46 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Kopile/