Кајмакот / Persey - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/Persey/Послeдни пријавени статии од PerseymkЕУ ? НЕ БЛАГОДАРАМ http://kajmakot.softver.org.mk/politika/EU_NE_BLAGODARAM/Европската унија потклекна пред притисоците на Грција. Графата „македонски“ е избришана, а од јануари годинава стои (јазик, народ, црква, валута или слично) „на Бившата Југословенска Република Македонија“. Sat, 31 Jan 2009 15:56:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/EU_NE_BLAGODARAM/Македонците во Грција ПРВПАТ протестираат http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedoncite_vo_Grcija_PRVPAT_protestiraat/Македонците се повеќе и повеќе стануваат имуни на грчките заплашувања и фашизоидни жигосувања. Туку напротив почнаа гласно и јасно да ги бараат своите права и да се бунат против фашизоидниот грчки државен апарат Ова се убави стартни чекори и глас кој мора да се слушне Wed, 01 Oct 2008 08:16:46 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedoncite_vo_Grcija_PRVPAT_protestiraat/Манаки Скандал http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Manaki_Skandal/По проекцијата на филмот „Другата Болејн сестра“ на излегувањето, публиката имаше прилика да ја види идилата со дождот повторно, но пред вратите, да види и млади луѓе кои во рацете држеа транспарентни на кои беа испишани пораки за промена на идејата за префрлување на дел од фестивалот во Скопје. Sun, 28 Sep 2008 15:58:07 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Manaki_Skandal/ОД КОЈА НАЦИОНАЛНОСТ БЕШЕ АЛЕКСАНДАР ВЕЛИКИ ? http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/OD_KOJA_NACIONALNOST_BEShE_ALEKSANDAR_VELIKI/Од која националност беше Александар Велики ? Ова прашање, на 19 август оваа година го постави англиската телевизија Челинџ во еден од најгледаните квизови во Англија, Земи или остави. Прашањето беше кобното за двајцата кандидати кои одговараа на предвизвикот. Fri, 19 Sep 2008 18:49:18 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/OD_KOJA_NACIONALNOST_BEShE_ALEKSANDAR_VELIKI/Greek Fascists attacked Macedonians http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Greek_Fascists_attacked_Macedonians/Членовите на Хриси Авги неонацистичка грчка групација во недела на попладне нападнаа Македонци во околијата на Леринско Флорина. Incidents аnd provocations in Greece produced by the greek neo-fascist organisation Hrisi Avgi in a village where the majority are ethnic Macedonians Wed, 03 Sep 2008 22:15:17 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Greek_Fascists_attacked_Macedonians/Одмор во Грција http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Odmor_vo_Grcija/Како Грците гледаат на нашите туристи ? Tue, 02 Sep 2008 21:38:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Odmor_vo_Grcija/Австралија - Македонци (протест - За Мајка Македонија) http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Avstralija_-_Makedonci_protest_-_Za_Majka_Makedonija/Над 30 000 Македонци И пратија порака: Никогаш нема да дозволат менување на името Македонија Побараа до Австралиските власти да ја признаат Македонија под нејзиното уставно име Испратија порака до нивната татковина да не потклекнуаат, туку да се обединат Sat, 24 May 2008 17:31:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Avstralija_-_Makedonci_protest_-_Za_Majka_Makedonija/Самулово Царство http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Samulovo_Carstvo/Средновековна Македонија Sun, 02 Mar 2008 16:20:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Samulovo_Carstvo/Македонски Нацисти на Кајмакот http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonski_Nacisti_na_Kajmakot/СПЕЦИЈАЛНО ЕКСКЛУЗИВНО МАКЕДОНСКИТЕ НАЦИСТИ НА КАЈМАКОТ Thu, 18 Sep 2008 01:57:09 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonski_Nacisti_na_Kajmakot/Македонски Деца мета на бугарска пропаганда http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonski_Deca_meta_na_bugarska_propaganda/Патриотичен Буквар Ова е исто ко некој да ти дошол на гости и ти го силува детето пред твои очи. А ние му ќутиме. Пренесете ја информацијата низ македонските медиуми па да очекуваме соодветна реакција од сооодветните институции Tue, 02 Dec 2008 09:09:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonski_Deca_meta_na_bugarska_propaganda/