Кајмакот / Maki - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/Maki/Послeдни пријавени статии од Makimk[Англиски] Oracle ќе го купи Sun http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Angliski_Oracle_kje_go_kupi_Sun/Oracle ќе го купи Sun, што веројатно е најголемото спојување во IT светот во последно време, откако Sun го купи Mysql. Останува уште да се види што ново ќе искочи од Oracle сега кога ги имаат Mysql, Java и останатите производи на Sun. Mon, 20 Apr 2009 14:41:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Angliski_Oracle_kje_go_kupi_Sun/Блог за Компјутер за секое дете http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Blog_za_Kompjuter_za_sekoe_dete/Едубунтумк е блог посветен на проектот „Компјутер за секое дете“ и се околу него. Sun, 14 Sep 2008 19:29:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Blog_za_Kompjuter_za_sekoe_dete/СподелиКино 23.04.2003 20 часот http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/SpodeliKino_23042003_20_chasot/Ова сподели кино ќе го пуштиме третиот дел од 2057 трилогијата и две интересни и поучни видеа од Burt Rutan и Clifford Stoll. Sun, 20 Apr 2008 10:47:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/SpodeliKino_23042003_20_chasot/Досаден MSN вирус http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Dosaden_MSN_virus/Вирусов се шири преку MSN, и не знам колку е опасен, ама еве една рецензија :) Fri, 23 Nov 2007 17:14:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Dosaden_MSN_virus/KDE4 Beta 1 http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/KDE4_Beta_1/Првата бета верзија на кде4 работната околина Thu, 02 Aug 2007 16:46:46 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/KDE4_Beta_1/Реклами за безбедност на работното место http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Reklami_za_bezbednost_na_rabotnoto_mesto/Неколку реклами за тоа како работното место може да биде опасно по живот. Wed, 16 Apr 2008 19:29:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Reklami_za_bezbednost_na_rabotnoto_mesto/Препознавање на глас во Виста http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Prepoznavanje_na_glas_vo_Vista/Како да програмирате во Виста најефикасно. Sun, 05 Oct 2008 14:20:29 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Prepoznavanje_na_glas_vo_Vista/Сајтот на Драган Дабич http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Sajtot_na_Dragan_Dabich/Сајтот на Драган Дабич ака Радован Караџич (или обратно). Ужасно старо ала ајт, можда ќе му биде некому интересно. Sat, 27 Dec 2008 11:10:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Sajtot_na_Dragan_Dabich/Песноковач http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Pesnokovach/Реклама од Microsoft за нивниот најнов производот. Бонус: http://gawker.com/5138788/awful-product-with-awful-ad-makes-awful-music Mon, 26 Jan 2009 00:58:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Pesnokovach/