Кајмакот / Ikarus - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/Ikarus/Послeдни пријавени статии од IkarusmkФантастични слики од воздух од Охрид и околината http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Fantastichni_sliki_od_vozduh_od_Ohrid_i_okolinata/Одлични слики од фантастичен квалитет. Mon, 20 Oct 2008 20:12:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Fantastichni_sliki_od_vozduh_od_Ohrid_i_okolinata/Погледот од Монт Еверест http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Pogledot_od_Mont_Everest/Ако некогаш сте се запрашале како изгледа погледот од највисокиот врв на светот, погледнете подолу. 8.85 километри висина, скоро максималната висина која ја постигнуваат повеќето интернационални летови. Оваа фотографија е направена од Roddy Mackenzie во 1989 година. Mon, 20 Oct 2008 10:13:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Pogledot_od_Mont_Everest/Стјуардесите од минатиот век http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Stjuardesite_od_minatiot_vek/Повеќе гламур и возбуда, додека денешното летање го сфаќаме како дел од секојдневието и трката со времето. Да погледнеме како изгледаа стјуардесите неколку декади порано... Thu, 23 Oct 2008 13:46:10 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Stjuardesite_od_minatiot_vek/Монструмите на авијацијата, најголемите авиони! http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Monstrumite_na_avijacijata_najgolemite_avioni/Кои се најголемите авиони некогаш направени во богатата историја на авијацијата на светот во кој живееме денес? Sat, 15 Nov 2008 15:25:11 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Monstrumite_na_avijacijata_najgolemite_avioni/Огнот на Свети Елмо http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Ognot_na_Sveti_Elmo/Огнот на Свети Елмо претставува метеоролошки феномен каде блескава плазма се создава околу заземјен објект кој се наоѓа во атмосферско електрично поле, слично на она во кое се создаваат бурите со грмотевици. Поттикнато од електричното празнење помеѓу заземјениот објект и атмосферското електрично по Tue, 14 Apr 2009 16:31:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Ognot_na_Sveti_Elmo/