Кајмакот / Flebur - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/Flebur/Послeдни пријавени статии од FleburmkСимболична игра од моја страна http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Simbolichna_igra_od_moja_strana/Текстов не е за оние кои размислуваат само со џебот или со долната глава или процеп. (не е за политиканти) Не тревожете! Чувствувајте! Mon, 25 Feb 2008 10:42:56 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Simbolichna_igra_od_moja_strana/Pollitecon Publications или Нашите од дијаспората не спијат http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Pollitecon_Publications_ili_Nashite_od_dijasporata_ne_spijat/Пишуваше „ Време “ пред некој ден за Pollitecon Publications. Денес кликнав на сајтот,ме бендиса,издаваат книги, имаат целосна архива на „Македонска искра “ глобален македонизам итн. Линков што е приложен ги прикажува сите оросписки договори помеѓу ``големите сили``кои ја ограбуваа Македонија. Mon, 17 Sep 2007 14:41:59 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Pollitecon_Publications_ili_Nashite_od_dijasporata_ne_spijat/ХЕРАКЛЕЈА ЛИНКЕСТИС http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/HERAKLEJA_LINKESTIS/Ја имам посетувано како мал. Ова беше вистинското. Fri, 31 Aug 2007 08:34:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/HERAKLEJA_LINKESTIS/Слобода или смрт! http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Sloboda_ili_smrt/Браќа и сестри Македонци! Денеска е денот кога треба да заборавиме на нетрпеливоста, на различностите, денеска е наш ден, ден на народот, на македонскиот народ. Денес заборавете ги сите Грујовци, Бранковци, Бучковци, Љубчовци, Ради и Ѕинговци, Ахметовци и Тачовци. Thu, 02 Aug 2007 15:55:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Sloboda_ili_smrt/Абецедарот http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Abecedarot/Во продолжение следи мој текст, објавен во јануари 2006, кој се однесува на Абецедарот објавен во Атина во 1925 година. Значи не е Коминтерната првата меѓународна организација кои ја признала посебноста на македонската нација. Парадоксално но вистинито – тоа е Кралството Грција. Mon, 23 Jul 2007 12:27:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Abecedarot/СВЕДОШТВА ЗА ГРЧКИОТ ТЕРОР ВО ЛЕРИНСКО (1945-1949) http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/SVEDOShTVA_ZA_GRChKIOT_TEROR_VO_LERINSKO_1945-1949/..... за оние што ги оставија животите по затворските зандани и по пустите острови на Егејското Море. Овие редови нека бидат мало оддолжување кон сите нив. Fri, 13 Jul 2007 19:07:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/SVEDOShTVA_ZA_GRChKIOT_TEROR_VO_LERINSKO_1945-1949/„Голема Грција“ виси на многу јавни ѕидови http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Golema_Grcija_visi_na_mnogu_javni_dzidovi/„Чудото со гореспомената карта е тоа дека ‘украсува’ голем број административни згради во Грција како што се општи простории, полициски станици, па дури и грчки амбасади во странство. На картата се оди до таму да се користат грчките називи Монастирио и Стромница за Битола и Струмица, Thu, 12 Jul 2007 06:43:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Golema_Grcija_visi_na_mnogu_javni_dzidovi/Опасни размислувања и идеи (за кого како) http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Opasni_razmisluvanja_i_idei_za_kogo_kako/Опасни мисли и идеи кои си го бараат своето место под сонцето а богами и под месечината ..... Wed, 04 Jul 2007 06:59:26 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Opasni_razmisluvanja_i_idei_za_kogo_kako/бугарија повторно не ја регистрира ОМО Илинден Пирин http://kajmakot.softver.org.mk/politika/bugarija_povtorno_ne_ja_registrira_OMO_Ilinden_Pirin/„Се што е внатре наведено се шпекулации, директни лаги и работи што на судот не му се работа. На пример, еден од аргументите е дека во Бугарија немало македонски етнос. И тоа е аргумент за да биде одбиена регистрацијата“, додаде Стојков. Wed, 05 Sep 2007 09:02:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/bugarija_povtorno_ne_ja_registrira_OMO_Ilinden_Pirin/Етимологија на Македонски зборови http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Etimologija_na_Makedonski_zborovi/Паралели помеѓу Санскрит и Македонски (Индо-Европски јазици)и нормално со поранешната Турска провинција Јанинистан која се нарекува грција - хел-ас. Слободно дупнете по линковите,никој нема да ве искара. Зборови ли се зборови тие тешки творови. Tue, 11 Nov 2008 08:31:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Etimologija_na_Makedonski_zborovi/