Кајмакот / Ana - пријавениhttp://kajmakot.softver.org.mkkorisnik/profil/Ana/Послeдни пријавени статии од AnamkКнигата е книга е-книга http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Knigata_e_kniga_e-kniga/Опсежен напис за принципот на ’отвореност’ (open access), електронско издаваштво и е-архиви, предности на е- и т(врди)-книги, алтернативен модел на култура, образование и наука, преглед на придобивки за издаваштвото, библиотеките и образованието, и мал лет во една можна е-Иднина. Wed, 11 Apr 2007 09:46:53 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Knigata_e_kniga_e-kniga/Демонизацијата на Афганистан http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Demonizacijata_na_Afganistan/Краток преглед на некои основни погрешни претпоставки за историјата на насилствата во Авганистан, влијанието на меѓународната заедница, сегашната ситуација и не/ведрата иднина на овој регион, од перспектива на директен учесник во Изборите на Авганистан 2004-2005. Фотографии и корисни линкови. Wed, 11 Apr 2007 09:37:13 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Demonizacijata_na_Afganistan/