Кајмакот / zborovi - гласаниhttp://kajmakot.softver.org.mk/korisnik/profil/zborovi/Послeдни гласови за статии од zborovimkМакедонија http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonija/Јас како МАКЕДОНЕЦ барам да знам што точно е понудено и за што ние мислиме да правиме референдум? Како да гласам на референдум кога не знам информации. Сакам да знам за потпишување на што јас всушност гласам. Thu, 16 Apr 2009 11:08:48 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Makedonija/Пријавете ја Вашата страница на преку 20,000 интернет пребарувачи http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Prijavete_ja_Vashata_stranica_na_preku_20000_internet_prebaruvachi/Пријавете ја Вашата страница на преку 20,000 интернет пребарувачи како што се Google, Yahoo, MSN, Ask. Wed, 15 Apr 2009 00:01:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Prijavete_ja_Vashata_stranica_na_preku_20000_internet_prebaruvachi/Приказна за Обама http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Prikazna_za_Obama/Приказната за Обама почнува многу оддамна иако историјата сега го запиша како првиот црнец претседател на САД. Но како Обама стана претседател? Како се случи црнец да седне во најмоќната фотелја во светот? Mon, 30 Mar 2009 05:02:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Prikazna_za_Obama/БЕЗ ЗАШТИТА http://kajmakot.softver.org.mk/politika/BEZ_ZAShTITA/Републиката во пламен .. Уставниот суд е (треба да е) последната одбрана на поредокот на републиката, што да правиме кога не функционира!?? Sat, 28 Mar 2009 00:09:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/BEZ_ZAShTITA/Ех „Македонци, Македонци“ http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Eh_Makedonci_Makedonci/Македонски новинари и политичари ќе ја продадат душата и на ѓаволот, за да ја турнат моменталната власт. Во ред, разбираме политичка битка, избори, ама продажба на националните интереси?!? Sat, 28 Mar 2009 23:45:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Eh_Makedonci_Makedonci/Телеком http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Telekom/Телекомот кај нас долги години ја искористуваше монополската позиција за да не дојде до либерализација на пазарот. И сеуште го прави тоа. На запад, каде што се стремиме да одиме, имаше два случаи каде монопол беше казнет... Sun, 29 Mar 2009 17:57:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Telekom/Анти-??? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Anti-/Се прашувам зошто во Хрватска никој не го нападна претседателот поради анти-ЕУ политика затоа што изјави дека не им се брза за влез во ЕУ особено не им се брза во ситуација кога под притисок и уцени се обедуваат да извлечат решение за спорот со Словенија. Tue, 24 Mar 2009 14:22:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Anti-/Скриена Македноја-фотосесија на "Требениште" http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Skriena_Makednoja-fotosesija_na_Trebenishte/Неописливо... Fri, 20 Mar 2009 16:22:07 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Skriena_Makednoja-fotosesija_na_Trebenishte/„Доста веќе да се плашите...“ http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Dosta_vekje_da_se_plashite/Видеото на кое Павлос Воскопулос на 10.03.2009 на грчка телевизија прозборе на македонски. Fri, 20 Mar 2009 07:49:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Dosta_vekje_da_se_plashite/Успехот на декриминализација на дрогите во Португалија http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Uspehot_na_dekriminalizacija_na_drogite_vo_Portugalija/Ова е прашање за кое во Македонија не (смее да) се дискутира, но среќа во светот има и други држави... Sun, 15 Mar 2009 12:30:29 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Uspehot_na_dekriminalizacija_na_drogite_vo_Portugalija/Изгубени во преводот http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Izgubeni_vo_prevodot/Логиката на капиталистите кога ќе излезе книга која го критикува системот е сладенава: Сите капиталистички автори пишуваат за други некапиталистички држави, додека сите автори од некапиталистички држави пишуваат за своите држави. Sun, 22 Mar 2009 02:54:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Izgubeni_vo_prevodot/Героски Highlites http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Geroski_Highlites/Имајте во предвид дека овие се само од еден коментар на Героски напишани на кајмакот. Thu, 19 Mar 2009 19:54:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Geroski_Highlites/Весела граматика http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Vesela_gramatika/Македонија ќе стане членка на НАТО кога ќе ги реши сите спорови со соседните земји, изјави вчера шефот на бугарската дипломатија Ивајло Калфин. Чекај сега… Нели имавме само еден спор, тој со Грција, за името? Ако добро се разбирам во граматика, „сите“ е повеќе од еден. Најмалку два. Tue, 17 Mar 2009 23:32:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Vesela_gramatika/Лојална конкуренција http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Lojalna_konkurencija/Цените ќе пораснат, народот ќе осиромаши, владата ќе почне да собира данок. Се ќе си дојде на место. Исто како пред 10 години. И потоа пак… Wed, 18 Mar 2009 17:29:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Lojalna_konkurencija/Слобода http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sloboda/Што е слобода? Постои ли систем во кој ќе владее апсолутна слобода? Некои викаат дека тоа е анархијата. Некои викаат дека тое е новиот „Проект Венера.“ Што е Zeitgeist? Фимови, системи, слободи, размислувања..... Wed, 18 Mar 2009 03:39:07 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sloboda/Бугарска пропаганда на македонска телевизија http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Bugarska_propaganda_na_makedonska_televizija/Бугарската пропаганда стигна на македонска телевизија........ Дали е само случајност или има нешто повеќе. Почнува да ме боли глава. Не верувам во случајности. Ми доаѓа да викам. Македонијааааааааааааа….. разбуди сееееееееееееееееееееее! Mon, 16 Mar 2009 18:45:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Bugarska_propaganda_na_makedonska_televizija/Сурова реалност http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Surova_realnost/Зошто Македонија е ФИРОМ? Зошто македонецот е бугар? Кој е крив? Има ли излез? Што ја прави една држава држава, а еден народ народ? Сурова реалност. Не е за луѓе со слаб стомак..... Mon, 16 Mar 2009 17:52:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Surova_realnost/Шпиц, колумни, колумнисти http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Shpic_kolumni_kolumnisti/Колумната, поточно памфлетот наречен колумна од тинејџерката Благица Иванова (несреќно) започнува со цитат од Саган. Цитатот оди вака: „Ако сакаш да направиш пита од јаболка прво треба да го создадеш универзумот.“ Потоа авторката наведува дека за многумина ова било неразбирливо, парадоксално... Wed, 11 Mar 2009 15:37:44 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Shpic_kolumni_kolumnisti/Теорија за вокабуларот http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Teorija_za_vokabularot/Имам една теорија која се однесува на вокабуларот на луѓето која веќе оддамна сум ја поставил меѓутоа само еднаш сум ја напишал и тоа на форум. Теоријата е доста едноставна и оди вака: Личности што користистат софистицирани зборови се ..... Thu, 05 Mar 2009 03:51:29 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Teorija_za_vokabularot/Универзитетски есеј за борба против плагијати….. Плагијат! http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Univerzitetski_esej_za_borba_protiv_plagijati_Plagijat/Универзитетот Јужен Илиноис имаше некои проблеми со плагијаторство и се реши да напише есеј за методи на борба против плагијаторство. Есејот содржеше интересен опис на плагијаторството што подоцна се покажа дека е (погодувате) плагијат. Thu, 05 Mar 2009 03:39:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Univerzitetski_esej_za_borba_protiv_plagijati_Plagijat/