Кајмакот / whiteeagle - гласаниhttp://kajmakot.softver.org.mk/korisnik/profil/whiteeagle/Послeдни гласови за статии од whiteeaglemkПред се, ЧОВЕК! http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Pred_se_ChOVEK/Хуманоста во нашата држава се мери според тоа кој колава сума на пари оддвоил за одредена хуманитарна цел.Секоја чест за оние кои решаваат да одвојат дел од својот хонорар, ама хуманоста има и една друга страна.Но, светот не би бил црна дупка и капиталистичко дувло кога од се не би се правело пазaр! Thu, 25 Mar 2010 11:00:52 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Pred_se_ChOVEK/Мозочни болести кои даваат суперчовечки особини http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Mozochni_bolesti_koi_davaat_superchovechki_osobini/Една страница на Интернет: Brain Diseases I Wish I Had („Мозочни болести кои би сакал да ги имам“), резимирана со по еден краток коментар за секоја болест. Wed, 14 Oct 2009 17:30:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Mozochni_bolesti_koi_davaat_superchovechki_osobini/ПОЧИТ: http://kajmakot.softver.org.mk/sport/POChIT/Ф1 АЛМАНАХ НА ГРОБОТ НА СЕНА Thu, 15 Oct 2009 03:43:43 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/POChIT/Франција: Речиси целиот јавен сектор користи софтвер со отворен код http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Francija_Rechisi_celiot_javen_sektor_koristi_softver_so_otvoren_kod/Речиси целата администрација (96 отсто) користи софтвер со отворен изворен код, според едно истражување на францускиот пазар на софтвер. Најкористени апликации се системите за управување со бази на податоци и системите за управување со содржини. Tue, 06 Oct 2009 13:40:07 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Francija_Rechisi_celiot_javen_sektor_koristi_softver_so_otvoren_kod/„Бесплатен“ е слаба маркетинг стратегија http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Besplaten_e_slaba_marketing_strategija/Кога ќе помислите на Mozilla Firefox, на која негова особина прво ви текнува? Tue, 13 Oct 2009 21:35:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Besplaten_e_slaba_marketing_strategija/Многу точно..! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Mnogu_tochno/Политички маркетинг, популизам или едноставно лошо планирање..?? Thu, 10 Sep 2009 23:38:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Mnogu_tochno/Колку е едноставна информатичката технологија http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kolku_e_ednostavna_informatichkata_tehnologija/Кога правниците, докторите, економистите не слушаат како ние се расправаме за серверот и DNS-ите, кога ги гледав нивните фаци со спуштени муцки ми беше чудно. Е сега не ми е. Thu, 10 Sep 2009 22:01:47 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kolku_e_ednostavna_informatichkata_tehnologija/Луди девојки 3 NSFW http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Ludi_devojki_3_NSFW/Следува третиот дел од Луди девојки, со уште по секси и по жешки девојки. Mon, 07 Sep 2009 19:44:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Ludi_devojki_3_NSFW/Како ни се вика претседателот? http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Kako_ni_se_vika_pretsedatelot/Дали некој памти како ни се вика претседателот? Thu, 10 Sep 2009 11:12:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Kako_ni_se_vika_pretsedatelot/Македонски сајтови со највисок Гугл-ранг http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Makedonski_sajtovi_so_najvisok_Gugl-rang/Македонски сајтови со највисок Гугл-ранг Sun, 06 Sep 2009 14:15:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Makedonski_sajtovi_so_najvisok_Gugl-rang/IPCOP Вашиот полицаец во локалната мрежа а богами и прекрасен Firewall http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/IPCOP_Vashiot_policaec_vo_lokalnata_mrezha_a_bogami_i_prekrasen_Firewa/Еве една цела година се токмев да инсталирам нешто што целосно ќе може да го менаџирам, нешто што ќе го контролира интернет сообраќајот, ќе ми биде гејтвеј ќе има веб пристап и user friendly околина и покрај тоа ќе може да се поврзам преку SSH. Sun, 06 Sep 2009 16:11:33 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/IPCOP_Vashiot_policaec_vo_lokalnata_mrezha_a_bogami_i_prekrasen_Firewa/Осигурај и пали http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Osiguraj_i_pali/На 25 јануари 2001 година, во Кјуби била извадена осигурителна полиса на 24 милиони денари на шест месеци. Следниот ден во фабриката избувнува пожар кој зафатил три погони. Чуварот е тепан од полиција за да признае дека спиел кога избувнал пожарот. По три месеци, загинува во чудни околности. Fri, 04 Sep 2009 04:12:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Osiguraj_i_pali/Пристигна Opera 10 http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pristigna_Opera_10/Opera, веб прелистувачот од Норвешка, кој и покрај малиот удел на пазарот (околу два отсто глобално), секогаш донесува по некоја иновација, пристигна и до верзија 10. Tue, 01 Sep 2009 11:08:24 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pristigna_Opera_10/Зошто Facebook Page, а не личен профил http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Zoshto_Facebook_Page_a_ne_lichen_profil/Повеќе од една година се обидувам да им укажам на луѓето кои сакаат да бидат присутни на Facebook со некој бренд, дека креирање на страница е вистинскиот начин да се направи тоа. Tue, 25 Aug 2009 06:06:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Zoshto_Facebook_Page_a_ne_lichen_profil/Батерија за домашни потреби? :) http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Baterija_za_domashni_potrebi/Нов начин на чување и складирање на енергија. Ќе дозволат ли само големите енерго-играчи да заживее?? Sat, 22 Aug 2009 23:31:34 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Baterija_za_domashni_potrebi/Google Translate: конечно и на македонски! http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Google_Translate_konechno_i_na_makedonski/Ете, после неколку месеци тестирање (меѓу другото, и на picasa приметив дека имаа обиди :)), Гугл ја објави алатката за преведување и на македонски! Ај честито :) Tue, 25 Aug 2009 08:53:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Google_Translate_konechno_i_na_makedonski/Не, ова е Гугл транслејт на Македонски http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Ne_ova_e_Gugl_translejt_na_Makedonski/Гугл транслејнт на Македонски (You look great.) Tue, 25 Aug 2009 19:13:59 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Ne_ova_e_Gugl_translejt_na_Makedonski/Мажи vs. Жени - Туш http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Mazhi_vs_Zheni_-_Tush/Сте се запрашале некогаш зошто вашата драга ја нема дооооооооолго време коа ќе каже дека оди да се тушира? Еве зошто! Wed, 12 Aug 2009 15:48:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Mazhi_vs_Zheni_-_Tush/Антимакедонец - професија на Божидар Димитров http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Antimakedonec_-_profesija_na_Bozhidar_Dimitrov/Ако порано никој не им даваше големо значење на изјавите на Димитров, тие сега треба да се сфатат многу сериозно, зашто доаѓаат од официјално место. Thu, 13 Aug 2009 08:11:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Antimakedonec_-_profesija_na_Bozhidar_Dimitrov/Архитортура и гробализација http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Arhitortura_i_grobalizacija/Извадоци од тајната преродба, добиени со помош на кртови, стаорци и лебарки. Се појавуваат впечатливи призраци на вистински ликови... Thu, 13 Aug 2009 20:59:34 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Arhitortura_i_grobalizacija/