Кајмакот / onlythecreative - гласаниhttp://kajmakot.softver.org.mk/korisnik/profil/onlythecreative/Послeдни гласови за статии од onlythecreativemkДали е Велигден? http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Dali_e_Veligden/Дали е Велигден? Tue, 14 Apr 2009 16:43:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Dali_e_Veligden/I for one welcome our new overlords http://kajmakot.softver.org.mk/politika/I_for_one_welcome_our_new_overlords/СДСМ реторика: На новинарско прашање за тоа што значи за новиот претседател „разумен компромис“ Иванов одговори: „Тоа е разумен компромис, не можам да ви објаснувам. Сфатете го!“ Mon, 13 Apr 2009 19:57:12 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/I_for_one_welcome_our_new_overlords/Кејти Пери - Топол и ладен http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Kejti_Peri_-_Topol_i_laden/Кус осврт на симпатичниот видео-спот на Кејти Пери од филмофилска гледна точка. Sun, 12 Apr 2009 08:36:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Kejti_Peri_-_Topol_i_laden/Продавачите не смеат да ви наплаќаат повеќе ако плаќате со картичка http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Prodavachite_ne_smeat_da_vi_naplakjaat_povekje_ako_plakjate_so_kartich/5.9.2 Charges to Cardholders A Merchant must not directly or indirectly require any Cardholder to pay a surcharge or any part of any Merchant discount or any contemporaneous finance charge in connection with a Transaction. Sat, 11 Apr 2009 00:19:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Prodavachite_ne_smeat_da_vi_naplakjaat_povekje_ako_plakjate_so_kartich/Протестот не им припаѓа на политичарите! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Protestot_ne_im_pripagja_na_politicharite/Би требало да се засрамат и да се извинат за тоа што го узурпираа медиумскиот простор и се наредија да се сликаат. Новинарите би требало да се засрамат што им придадоа значење. Sat, 11 Apr 2009 17:31:47 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Protestot_ne_im_pripagja_na_politicharite/Протест!!! Плоштад Слобода. http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Protest_Ploshtad_Sloboda/Кој ако не ние? Кога ако не сега? Fri, 10 Apr 2009 21:50:18 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Protest_Ploshtad_Sloboda/Еден - Плоштад 09 [видео] http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Eden_-_Ploshtad_09_video/Како ирци би ја испеале македонската приказна. Mon, 30 Mar 2009 17:28:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Eden_-_Ploshtad_09_video/Одбрани цитати во врска со религиjата http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Odbrani_citati_vo_vrska_so_religijata/„Луѓето никогаш не прават лоши работи толку темелно и безгрижно како тогаш кога ги прават со религиозно уверување“ Mon, 30 Mar 2009 23:55:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Odbrani_citati_vo_vrska_so_religijata/Слобода! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sloboda_1238547872/Оставете и вие цвеќе утре! Wed, 01 Apr 2009 01:04:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sloboda_1238547872/Според мене најкорисниот Firefox додаток [MK & EN] http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Spored_mene_najkorisniot_Firefox_dodatok_MK_EN/Zotero [zoh-TAIR-oh] е бесплатна, лесна-за-користење Firefox надоградба која ќе ви помогне да собирате, управувате и да ги цитирате вашите истражувачки извори. Таа живее таму каде што и ја вршите вашата работа - во самиот веб прелистувач. Thu, 02 Apr 2009 06:42:13 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Spored_mene_najkorisniot_Firefox_dodatok_MK_EN/Убави вести од Moneybookers http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ubavi_vesti_od_Moneybookers/Moneybookers склучиле договор со eBay да бидат додадени како платежен процесор, а тоа значи дека македонските граѓани кочено можат да го користат овој сервис за купопродажба на интернет! Thu, 02 Apr 2009 08:03:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ubavi_vesti_od_Moneybookers/Македонија барем на една листа е втора!!! http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Makedonija_barem_na_edna_lista_e_vtora/Firefox 58%. Thu, 02 Apr 2009 15:32:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Makedonija_barem_na_edna_lista_e_vtora/The Economist за легализирањето на нелегалните дроги [Англиски] http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/The_Economist_za_legaliziranjeto_na_nelegalnite_drogi_Angliski/Legalisation would not only drive away the gangsters; it would transform drugs from a law-and-order problem into a public-health problem, which is how they ought to be treated. Governments would tax and regulate the drug trade, and use the funds raised to educate the public about the risks. Fri, 13 Mar 2009 14:46:17 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/The_Economist_za_legaliziranjeto_na_nelegalnite_drogi_Angliski/Вечер фатен во кражба, пак… http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vecher_faten_vo_krazhba_pak/Смешно е што авторите на блоговите кај нас имаат поголема одговорност и степен на аргументираност од оние кои треба да се професионалци во јавниот комуникациски систем и кои живеат од тоа. Fri, 13 Mar 2009 10:16:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vecher_faten_vo_krazhba_pak/5г. Лугола, група на корисници на GNU/Linux од Битола http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/5g_Lugola_grupa_na_korisnici_na_GNULinux_od_Bitola/Линуксаши и Линуксашки, Вие кои користите и Вие кои размислувате допрва да користите GNU/Linux, почитувани екселенции, младински задруги, подружни единици и кооперации: Fri, 13 Mar 2009 11:27:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/5g_Lugola_grupa_na_korisnici_na_GNULinux_od_Bitola/За Габриела од шпанската серија http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Za_Gabriela_od_shpanskata_serija/Плаче Габриела, плаче гатачката, плачат сите мажи во серијата, плаче и баба ми која ја следи серијата, плачам и јас бидејќи на Габриела конечно и тргна. Wed, 18 Feb 2009 19:38:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Za_Gabriela_od_shpanskata_serija/Не сум машина за репродукција и чуварка на нацијата http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ne_sum_mashina_za_reprodukcija_i_chuvarka_na_nacijata/Петиција анти-анти абортус :) Wed, 18 Feb 2009 03:05:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ne_sum_mashina_za_reprodukcija_i_chuvarka_na_nacijata/Краток преглед на ФОСДЕМ 2009 http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kratok_pregled_na_FOSDEM_2009/Се започна релаксирано вечерта 6.02.2008 во Делириум кафе бар кој нудеше 25 видови на пиво на точење и уште многу повеќе флаширани пива. Многу интересни и забавни луѓе, 25 видови на точено пиво и секако гратис пиво од гугл! Tue, 10 Feb 2009 19:58:48 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kratok_pregled_na_FOSDEM_2009/Националистичкото навивање на македонските навивачи http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Nacionalistichkoto_navivanje_na_makedonskite_navivachi/Се спомнуваше „Гоцева раса“ (?!), дека „наше ќе биде и Солунско поле“, се повикува македонскиот народ на борба против „клетите Шиптари“ (?!) И сето тоа се правеше во друга земја! И при натпревари во кои не игравме ниту со Грција ниту со Албанија! Што е проблемот со македонските навивачи? Sun, 01 Feb 2009 18:07:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Nacionalistichkoto_navivanje_na_makedonskite_navivachi/Star Trek: Countdown #1 http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Star_Trek_Countdown_1/Првиот број на стрипот кој претставува вовед во новиот Star Trek филм премиерата ќе ја има во мај годинава. Sun, 01 Feb 2009 02:10:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Star_Trek_Countdown_1/