Кајмакот / kuzevski - гласаниhttp://kajmakot.softver.org.mk/korisnik/profil/kuzevski/Послeдни гласови за статии од kuzevskimkОнлајн „уличарство“ http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Onlajn_ulicharstvo/И сега еден временски фастфорвард, кога ќе ја видиш нашава реалност, сфаќаш дека уличарството од кое ме чуваше мајка ми денес не да цути, туку е во невидена експанзија! Секако, со една мала разлика, денес во мода не се улиците, туку Information highway-от на Ал Гор... Thu, 11 Jun 2009 15:48:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Onlajn_ulicharstvo/Студентски протести http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Studentski_protesti/Фотосторија од денешните студентски протести за укинување на партиципацијата на факултети и за животниот стандард на студентите. Thu, 21 May 2009 14:08:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Studentski_protesti/Да е вујко ми владика се би било поинаку http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Da_e_vujko_mi_vladika_se_bi_bilo_poinaku/Да имаше... Fri, 08 May 2009 14:24:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Da_e_vujko_mi_vladika_se_bi_bilo_poinaku/Glocal: Inside Social Media http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Glocal_Inside_Social_Media/Tемите на кои може да се земе активно учество: право, бизнис, маркетинг, комуникации, па до социологија и етнографија. Tue, 05 May 2009 07:38:15 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Glocal_Inside_Social_Media/Рапорт од интензивна нега: гласачкото тело бавно закрепнува http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Raport_od_intenzivna_nega_glasachkoto_telo_bavno_zakrepnuva/Сума сумарум, се забележува дека телото дава некакви знаци на физиолошка функционалност, но уште е далеку од тоа да застане на свои нозе и да ја одбие веќе штетната партиска инфузија. Wed, 08 Apr 2009 08:26:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Raport_od_intenzivna_nega_glasachkoto_telo_bavno_zakrepnuva/Кога робот стана робовладател http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Koga_robot_stana_robovladatel/...се докажува тврдењето дека робот сонува да стане робовладетел. Конечно на ДПМНЕ им се остварува сонот да бидат СДСМ.... Sat, 28 Mar 2009 21:31:01 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Koga_robot_stana_robovladatel/Крстоносци во Скопје http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Krstonosci_vo_Skopje/Стадо од 1.000 збрлавени Хунзи денеска не ни дозволија да го одржиме собирот против изградбата на црквата на плоштад. Носеа знамиња со крстови, икони и транспаренти на кои пишуваше „Сакаме храм“ и некави молитви. Sat, 28 Mar 2009 13:15:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Krstonosci_vo_Skopje/Христијани тепачи на плоштад во Скопје http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Hristijani_tepachi_na_ploshtad_vo_Skopje/Христијаните тепаат на плоштад, ете како требало со либерална Македонија, само тепај и молчи. Sat, 28 Mar 2009 15:42:41 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Hristijani_tepachi_na_ploshtad_vo_Skopje/Вечер фатен во кражба, пак… http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vecher_faten_vo_krazhba_pak/Смешно е што авторите на блоговите кај нас имаат поголема одговорност и степен на аргументираност од оние кои треба да се професионалци во јавниот комуникациски систем и кои живеат од тоа. Fri, 13 Mar 2009 10:16:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vecher_faten_vo_krazhba_pak/Новите медиуми во политичката комуникација, епизода избори 2009 http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Novite_mediumi_vo_politichkata_komunikacija_epizoda_izbori_2009/Останува пораката дека „кандидатот е привремено недостапен за јавноста“. Thu, 05 Mar 2009 22:31:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Novite_mediumi_vo_politichkata_komunikacija_epizoda_izbori_2009/Macedonia online: По стапките на Естонија? Не баш… http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Macedonia_online_Po_stapkite_na_Estonija_Ne_bash/Most traditional outlets don’t have an online-only team. When they do, they’re made up of so-called editors who simply publish offline content to the website and mix it with newswire stories. Thu, 05 Mar 2009 09:43:45 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Macedonia_online_Po_stapkite_na_Estonija_Ne_bash/Sitcom вести http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Sitcom_vesti/Домашните вести да ги прават како комедиите од типот „Лудите 70-ти“, „Сите го сакаат Рејмонд“, „Како ќе каже Џим“, „Бекер“, и така редум, ми ја сфаќате поентата, нели? Не? Молам? Па како не :( Thu, 19 Feb 2009 09:28:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Sitcom_vesti/Топ 40 анимирани филмови http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Top_40_animirani_filmovi/"Во кратки црти, според мене најдобрите анимирани филмови што сум ги гледал, но и неколку што допрвин треба да излезат а имам добро претчуство за нив... филмовите ќе ги подредувам по година на производство, со дадена слика и трејлер." Tue, 10 Feb 2009 06:52:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Top_40_animirani_filmovi/Стилски информативни вежби http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Stilski_informativni_vezhbi/Ретроспектива - „известувањето на локалните медиуми околу немилиот настан во кој еден романски ракометар беше убиен, а двајца други, едниот Хрват, другиот Србин, повредени.“ Tue, 10 Feb 2009 10:17:14 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Stilski_informativni_vezhbi/Филмските богатства од архивата на Европската кинематографија http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Filmskite_bogatstva_od_arhivata_na_Evropskata_kinematografija/Во колекцијата во моментов се наоѓаат и три документарици од Кинотеката на Македонија. Tue, 03 Feb 2009 18:13:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Filmskite_bogatstva_od_arhivata_na_Evropskata_kinematografija/100 чекори подоцна http://kajmakot.softver.org.mk/politika/100_chekori_podocna/Баждарџијата со своја визија на пост-преродбеничка Македонија, година 2028. Tue, 03 Feb 2009 18:53:09 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/100_chekori_podocna/Три предлози за подобрување на Кајмакот http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Tri_predlozi_za_podobruvanje_na_Kajmakot/Пребарување, персонализирани фидови, проширени опции на корисничките профили. Sat, 31 Jan 2009 19:25:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Tri_predlozi_za_podobruvanje_na_Kajmakot/No Face No Facebook http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/No_Face_No_Facebook/Е па „No Face, no Facebook“, со пардон и почитание кон исклучоците… Сите мои надежи еден ден да станам благодостоен народен парламентарец паднаа во вода кога дознав дека нема Facebook во собраниските простории и кулоарчијна. Ич-од-ич не се трудам, ај’ ти се молjа. Sun, 01 Feb 2009 11:25:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/No_Face_No_Facebook/Националистичкото навивање на македонските навивачи http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Nacionalistichkoto_navivanje_na_makedonskite_navivachi/Се спомнуваше „Гоцева раса“ (?!), дека „наше ќе биде и Солунско поле“, се повикува македонскиот народ на борба против „клетите Шиптари“ (?!) И сето тоа се правеше во друга земја! И при натпревари во кои не игравме ниту со Грција ниту со Албанија! Што е проблемот со македонските навивачи? Sun, 01 Feb 2009 18:07:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Nacionalistichkoto_navivanje_na_makedonskite_navivachi/Google ја оцени и ТВ Сител http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_ja_oceni_i_TV_Sitel/Во својата мисија да го просветли својот народ, Google ја оцени и ТВ Сител Sat, 31 Jan 2009 15:29:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_ja_oceni_i_TV_Sitel/