Кајмакот / kristijan - гласаниhttp://kajmakot.softver.org.mk/korisnik/profil/kristijan/Послeдни гласови за статии од kristijanmkМЕДИУМИ.МК http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/MEDIUMIMK/Сите медиуми на едно место. Информирањето никогаш не било полесно. Wed, 11 Nov 2009 18:02:31 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/MEDIUMIMK/Скопје го доби првиот хаклаб http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Skopje_go_dobi_prviot_haklab/КИКА е прва технолошка автономна зона што ќе се користи за промовирање и развој на еманципирачки технологии. Целта на основачите е да ја поттикнат креативната употреба на компјутерската технологија наспроти отуѓувањето и пасивното консумирање кои се најчеста асоцијацијa Sat, 17 Oct 2009 15:03:14 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Skopje_go_dobi_prviot_haklab/RSS Macedonia http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/RSS_Macedonia/RSS Macedonia Fri, 16 Oct 2009 12:58:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/RSS_Macedonia/„Бесплатен“ е слаба маркетинг стратегија http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Besplaten_e_slaba_marketing_strategija/Кога ќе помислите на Mozilla Firefox, на која негова особина прво ви текнува? Tue, 13 Oct 2009 21:35:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Besplaten_e_slaba_marketing_strategija/Мозочни болести кои даваат суперчовечки особини http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Mozochni_bolesti_koi_davaat_superchovechki_osobini/Една страница на Интернет: Brain Diseases I Wish I Had („Мозочни болести кои би сакал да ги имам“), резимирана со по еден краток коментар за секоја болест. Wed, 14 Oct 2009 17:30:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Mozochni_bolesti_koi_davaat_superchovechki_osobini/Вебирај http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Vebiraj/Нов форум за вебмастери и вебмастерски дискусии, повторно вратен. Sun, 11 Oct 2009 18:58:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Vebiraj/Како работи TIME.mk ? http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Kako_raboti_TIMEmk/Сите детали за тоа како работи TIME.mk Оваа статија е дел од ICT Innovations Conference (http://ict-act.org/) одржана во Охрид, од 28 до 29 Септември 2009. Tue, 29 Sep 2009 17:58:46 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Kako_raboti_TIMEmk/Google го официјализира google.mk http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Google_go_oficijalizira_googlemk/Од денес Google како официјален домен за Македонија го користи google.mk. Порано тоа беше http://www.google.com/intl/mk Tue, 29 Sep 2009 13:02:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Google_go_oficijalizira_googlemk/Alexa Toolbar http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Alexa_Toolbar/Инсталирајте Alexa Toolbar и придонесете за поголем ранг на македонските сајтови во светот. П.С. Тулбарот е само за мозила и експлорер. Wed, 23 Sep 2009 20:06:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Alexa_Toolbar/Фејсбук достигна 300 милиони корисници – и почна да заработува http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Fejsbuk_dostigna_300_milioni_korisnici_i_pochna_da_zarabotuva/По пет години и повеќе од 700 милиони долари инвестиции, Фејсбук сега генерира позитивен готовински тек, благодарение на неговите 300 милиони корисници ширум светот. Fri, 18 Sep 2009 11:53:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Fejsbuk_dostigna_300_milioni_korisnici_i_pochna_da_zarabotuva/Објавен првиот видео оглас во магазин http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Objaven_prviot_video_oglas_vo_magazin/Пред неколку недели пишувавме за намерата на месечникот Entertainment Weekly дека во следното печатено издание ќе објави видео реклама. Сега можете да видите како тоа навистина изгледа. Thu, 17 Sep 2009 13:22:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Objaven_prviot_video_oglas_vo_magazin/Top.mk vs Karike.com http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Topmk_vs_Karikecom/Кој од кој копирал? Sun, 13 Sep 2009 17:04:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Topmk_vs_Karikecom/Македонец тврди дека е син на Јосип Броз - Тито http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonec_tvrdi_deka_e_sin_na_Josip_Broz_-_Tito/43-годишниот Перо Давидовски од Скопје тврди дека е син на Тито и Јованка Броз. Вчера ја прескокнал високата ограда пред куќата во која таа живее на булеварот „Александар Караџорѓевиќ“, на Дедиње во Белград. Wed, 09 Sep 2009 17:49:07 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonec_tvrdi_deka_e_sin_na_Josip_Broz_-_Tito/Тајландско семејство живее со 4.600 шкорпиони http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Tajlandsko_semejstvo_zhivee_so_4600_shkorpioni/Суанг Пуангсри ја адаптира неговата семејна куќа во покраината Утарадит, 600 километри северно од Бангкок, живеејќи со необични миленичиња - околу 4.600 шкорпиони. Tue, 08 Sep 2009 11:11:26 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Tajlandsko_semejstvo_zhivee_so_4600_shkorpioni/Луди девојки 3 NSFW http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Ludi_devojki_3_NSFW/Следува третиот дел од Луди девојки, со уште по секси и по жешки девојки. Mon, 07 Sep 2009 19:44:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Ludi_devojki_3_NSFW/Македонски сајтови со највисок Гугл-ранг http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Makedonski_sajtovi_so_najvisok_Gugl-rang/Македонски сајтови со највисок Гугл-ранг Sun, 06 Sep 2009 14:15:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Makedonski_sajtovi_so_najvisok_Gugl-rang/На интернет најмногу се сурфа навечер http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Na_internet_najmnogu_se_surfa_navecher/Компанијата Arbor Networks истражувала во кое време од денот најмногу се користи интернет. Во Европа тоа е девет часот навечер, а во САД во 11 часот навечер. Sat, 05 Sep 2009 11:17:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Na_internet_najmnogu_se_surfa_navecher/Купете си пријатели на Facebook! http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Kupete_si_prijateli_na_Facebook/Австралиската интернет страница uSocial.net оваа недела им понудила на корисниците на Facebook нови пријатели со паричен надоместок. Fri, 04 Sep 2009 17:51:57 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Kupete_si_prijateli_na_Facebook/Gmail "падна" и по трет пат оваа година http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Gmail_padna_i_po_tret_pat_ovaa_godina/Популарниот сервис за бесплатни пораки кој го користат милиони луѓе низ целиот свет, вчера вечер не можеше да се логира. Wed, 02 Sep 2009 11:23:41 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Gmail_padna_i_po_tret_pat_ovaa_godina/Пристигна Opera 10 http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pristigna_Opera_10/Opera, веб прелистувачот од Норвешка, кој и покрај малиот удел на пазарот (околу два отсто глобално), секогаш донесува по некоја иновација, пристигна и до верзија 10. Tue, 01 Sep 2009 11:08:24 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Pristigna_Opera_10/