Кајмакот / jasnesumjas - гласаниhttp://kajmakot.softver.org.mk/korisnik/profil/jasnesumjas/Послeдни гласови за статии од jasnesumjasmkБитката на скулптурите http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Bitkata_na_skulpturite/Се сврте нагоре и го виде по кој знае пат, плоштадот исполнет со грандиозни скулптури од славното минато. Александар Македонски на својот славен Букефал, распослан грандиозно на средината на плоштадот, до него Никола Карев и Гоце Делчев, нешто подолу Јустинијан, па до нив Цар Самуил, Гемиџии, Кирил Wed, 20 May 2009 13:19:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Bitkata_na_skulpturite/Студентски протести http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Studentski_protesti/Фотосторија од денешните студентски протести за укинување на партиципацијата на факултети и за животниот стандард на студентите. Thu, 21 May 2009 14:08:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Studentski_protesti/За подрокот, загаДката и историјата http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_podrokot_zagaDkata_i_istorijata/Сакав да гласам за постов на Сеад, очекувајќи дека некој го пријавил веќе. И кога гледам..... :) Wed, 13 May 2009 21:55:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_podrokot_zagaDkata_i_istorijata/Како Скопје да стане метропола? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kako_Skopje_da_stane_metropola/Пријавена „18 мај 2002 - 14:11“. Mon, 18 May 2009 16:39:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Kako_Skopje_da_stane_metropola/Кој ќе ја укака, прашање е сега! http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Koj_kje_ja_ukaka_prashanje_e_sega/И така јас ќе останам невин И чиста нема да извалкам рака. Прашањето не е дал да се биде, Туку, кој да ја - укака! Fri, 08 May 2009 03:39:46 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Koj_kje_ja_ukaka_prashanje_e_sega/ АЛЕКСАНДАР ХУМАНОЉУБИВИОТ... НА КОЊ !!! http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/ALEKSANDAR_HUMANOLjUBIVIOT_NA_KONj/Споменик на Александар на коњ според мене е чиста глупост, требало да го направат во љубовна поза и тоа хомосексуална. И така веќе е историски докажано дека човекот имал чудни сексуални ориентации, впрочем го имаше веќе на филм, па мора да било вистина. Thu, 07 May 2009 18:55:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/ALEKSANDAR_HUMANOLjUBIVIOT_NA_KONj/YouTube конечно рече Македонија http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/YouTube_konechno_reche_Makedonija/По неколку месечно креирање видеа, пишување коментари, праќање на протестни пораки и лобирање на секаков можен начин, задоволство ми е да ве информирам дека македонската YouTube заедница конечно успеа да го натера YouTube да не нарече кратко и јасно Macedonia Thu, 30 Apr 2009 22:01:10 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/YouTube_konechno_reche_Makedonija/Имиња во Македонија: circles and trends http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Iminja_vo_Makedonija_circles_and_trends/Графици за најчесто користените имиња во .мк Thu, 30 Apr 2009 20:59:09 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Iminja_vo_Makedonija_circles_and_trends/Не сакаме скара, сакаме права! http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ne_sakame_skara_sakame_prava/Празни јарболи, празни улици. Државата го заборави, работниците и невработените го празнуваа дома. Честа на Први мај ја бранеа младите и членовите на невладината Ленка. Fri, 01 May 2009 15:00:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ne_sakame_skara_sakame_prava/Во неправна држава живеат послушни и сервилни граѓани http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vo_nepravna_drzhava_zhiveat_poslushni_i_servilni_gragjani/Се осмелувам да речам дека фактот што во Македонија воглавно не се почитуваат законите е главната причина зошто ниедно граѓанско организирање за или против било што однапред е осудено на пропаст. Fri, 01 May 2009 15:45:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vo_nepravna_drzhava_zhiveat_poslushni_i_servilni_gragjani/Наместо ССМ, работничките права на 1-ви Мај ќе ги брани „Ленка“ http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Namesto_SSM_rabotnichkite_prava_na_1-vi_Maj_kje_gi_brani_Lenka/улогата на заштитник на работниците утре ќе биде во рацете на членовите на Движењето за социјална правда Ленка Thu, 30 Apr 2009 18:17:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Namesto_SSM_rabotnichkite_prava_na_1-vi_Maj_kje_gi_brani_Lenka/In your face! http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/In_your_face/Берлин на референдум го отфрли барањето за еднаков третман на веронауката и наставниот предмет етика во училиштата во германската престолнина. Насловот на веста гласи: Референдум во Берлин – Етика може, веронаука не Mon, 27 Apr 2009 09:27:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/In_your_face/Содржината како непријател http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sodrzhinata_kako_neprijatel/Груевски ја билда лажната православно-античка слика на Македонија и им се заканува на сите што не го споделуваат вмровското лудило. Омразата спрема Грција е единствената работа што во моментов ги обединува сите граѓани на Република Македонија... Mon, 20 Apr 2009 22:37:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Sodrzhinata_kako_neprijatel/Духови, гробови и останати салтанаати http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Duhovi_grobovi_i_ostanati_saltanaati/Додека не се проверат сите опциии и не се отстрани било каква можност за сомнеж, научната јавност треба да биде лишена од вакви турбулентни емоционални медиумски опсервирања. Не ми е јасно зошто мораме преку техника на самодефиниција низ порекнување, да потврдуваме било каков идентитет. Tue, 14 Apr 2009 21:14:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Duhovi_grobovi_i_ostanati_saltanaati/Јас, атеистот - наркоман комуњарски http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Jas_ateistot_-_narkoman_komunjarski/Деновиве ги гледам „вернициве“ православни, во време на најтешкиот пост пцујат, колнат, вреѓаат се живо. Ај за лепење етикети знам, не е ништо ново, ама си викам барем сега во деновиве на жалост на православниот христијански свет не би требало да ги има црните мисли и зборови... Fri, 17 Apr 2009 12:28:22 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Jas_ateistot_-_narkoman_komunjarski/Кеш? Ваистина кеш! http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kesh_Vaistina_kesh/Уводник на Катерина Блажевска во саботно-неделниов Дневник. Остро, ваистина остро :) Sat, 18 Apr 2009 00:41:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kesh_Vaistina_kesh/Весела Веронаука http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Vesela_Veronauka/Драматизиран час по веронаука Fri, 17 Apr 2009 14:06:56 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Vesela_Veronauka/Перспективите на македонската неразумност. http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Perspektivite_na_makedonskata_nerazumnost/инспирирано од духот и гробницата на Александар и поповите и слично Fri, 17 Apr 2009 15:36:29 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Perspektivite_na_makedonskata_nerazumnost/Спорот за името во South Park? http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sporot_za_imeto_vo_South_Park/Користејќи ги предностите на новиве медиуми, се одважив и им пишав на авторите на „South Park“. Навистина, без зезање, онака најотворено, пишав фино-лепо, па што биде нека биде. Отако френдовски ги испоздравив и им посакав убав спринг брејк, ги информирав за нашиве маки со Грците. Mon, 20 Apr 2009 15:14:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sporot_za_imeto_vo_South_Park/Уставниот суд го укина верското образование http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ustavniot_sud_go_ukina_verskoto_obrazovanie/А смеам ли да кажам - „фала богу“ ? :) Во секој случај, победи секуларноста и граѓанското општество. Но, не заборавајте... и уставот во оваа држава е често менлива категорија. Wed, 15 Apr 2009 12:11:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ustavniot_sud_go_ukina_verskoto_obrazovanie/