Кајмакот / fidanovska - гласаниhttp://kajmakot.softver.org.mk/korisnik/profil/fidanovska/Послeдни гласови за статии од fidanovskamkСтудентски протести http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Studentski_protesti/Фотосторија од денешните студентски протести за укинување на партиципацијата на факултети и за животниот стандард на студентите. Thu, 21 May 2009 14:08:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Studentski_protesti/Сајд, Рекламација, Портабол и Модилации http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Sajd_Reklamacija_Portabol_i_Modilacii/Одамна не сум пријавил ништо, ама на ова не можев да одолеам. Фала @jpetrov Sat, 09 May 2009 23:52:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Sajd_Reklamacija_Portabol_i_Modilacii/Знам, и јас правев така http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Znam_i_jas_pravev_taka/И мене ми велеа дека протестирам за подобро утре. И јас бев теле и ме молзеле. Знам дека Ве лажат и дека се плашите, затоа што и јас правев така. До пред 2001ва. Потоа сѐ се смени. Tue, 28 Apr 2009 22:47:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Znam_i_jas_pravev_taka/Крајот на интернетот http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Krajot_na_internetot/Последната страница на интернет. Tue, 28 Apr 2009 06:48:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Krajot_na_internetot/Добивам нагон (онаков безвернички) да кажам: Oh my good God ?!?!? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dobivam_nagon_onakov_bezvernichki_da_kazham_Oh_my_good_God/И тоа поради следната изјава на пратеникот на ВМРО Илија Димовски: „Нема да дозволиме да се чепка во правата на граѓаните, а Уставниот суд да се става над сите власти.“ Wed, 22 Apr 2009 13:29:41 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dobivam_nagon_onakov_bezvernichki_da_kazham_Oh_my_good_God/Спорот за името во South Park? http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sporot_za_imeto_vo_South_Park/Користејќи ги предностите на новиве медиуми, се одважив и им пишав на авторите на „South Park“. Навистина, без зезање, онака најотворено, пишав фино-лепо, па што биде нека биде. Отако френдовски ги испоздравив и им посакав убав спринг брејк, ги информирав за нашиве маки со Грците. Mon, 20 Apr 2009 15:14:30 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Sporot_za_imeto_vo_South_Park/Масовен оргазам http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Masoven_orgazam/Случајно налетав на албумот со фотки од централниот митинг на коалицијата предводена од ВМРО-ДПМНЕ кој се одржа вчера на плоштадот Македонија во Скопје. Оваа слика најмногу ми бодеше очи па решив да ја ставам тука и да прашам: Mon, 16 Mar 2009 21:40:54 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Masoven_orgazam/Слика на денот (Телеграф). http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Slika_na_denot_Telegraf/Вознемирувачка фотографија. Има лош квалитет, но поради специфичноста на уловениот момент, сигурен сум дека ќе можеме да ја видиме во топ 10 листата кон крајот на годинава. Thu, 12 Mar 2009 08:03:48 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Slika_na_denot_Telegraf/45.000 Македонци у Бразил http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/45000_Makedonci_u_Brazil/статијава на википедија (со цитат со све) вика дека у бразил имало 45.000 луѓе со потекло од македонија. ијааа Wed, 04 Feb 2009 16:20:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/45000_Makedonci_u_Brazil/Пролетери од целиот свет одморете се!!! http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Proleteri_od_celiot_svet_odmorete_se/Никој не би требало да работи, Никогаш. Работата е причината за сите беди на овај свет. Скоро секое зло кое можи да ви падне на памет потекнува од работата или од животот во светот подреден на работа. За да престаниме да патиме, треба пред се да престаниме да работиме... Thu, 05 Feb 2009 17:23:37 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Proleteri_od_celiot_svet_odmorete_se/Археолошкиот локалитет Градиште, с. Таор со сопствен веб сајт http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Arheoloshkiot_lokalitet_Gradishte_s_Taor_so_sopstven_veb_sajt/Имам доста замерки на веб страницата почнувајќи од домејнот, како и на дел од содржината, цитатите ... но сепак успех е што таа воопшто постои. Со оглед на фактот дека само 5 археолошки локалитети во Македонија се пропратени со сопствен веб сајт. Thu, 05 Feb 2009 15:19:34 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Arheoloshkiot_lokalitet_Gradishte_s_Taor_so_sopstven_veb_sajt/Decent (eng) = децентна (mk) http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Decent_eng_decentna_mk/Статијата па и нема некоја вредност... ама насловот/преводот и тоа како вреди Thu, 05 Feb 2009 10:04:11 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Decent_eng_decentna_mk/Русија ќе прави национален оперативен систем http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Rusija_kje_pravi_nacionalen_operativen_sistem/Руската ИКТ-заедница бара од на претседателот да ја поддржи идејата за оперативниот систем. Идејата е по иницијатива на Иља Пономарев, претседател на Подкомитетот за технолошки развој при руската Дума. Fri, 23 Jan 2009 21:00:59 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Rusija_kje_pravi_nacionalen_operativen_sistem/За Абортусот http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Za_Abortusot/Мислам дека е крајно време да го промениме светогледот отаде нацијата и идентитетот и жената да се ослободи од вековната икона на чуварка на нацијата и машина за репродукција. Сакам децата да бидат сакани, но и посакувани, женските тела неколонизирани и автономни, а националистичките пароли и инстан Fri, 23 Jan 2009 17:15:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Za_Abortusot/"Милионерот" од Пехчево http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Milionerot_od_Pehchevo/Дефинитивно уникатeн лик кој за среќа се има појавено на квизот "Милионер" па имавме шанса да го запознаеме. Познавач на глобалните трендови, рамен до Michael Moore... Tue, 20 Jan 2009 05:12:57 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Milionerot_od_Pehchevo/Исто http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Isto/„Прашањето ми е, што прават другите луѓе во оваа држава? Дали читаат книги? Дали гледаат филмови? Дали работат на сопствената едукација? Дали имаат претстава како е да се помине Нова година без петарди?“ -- Од-лич-но! Mon, 05 Jan 2009 20:04:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Isto/Фајнаншл Тајмс за креа(турата) на Милчо http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Fajnanshl_Tajms_za_kreaturata_na_Milcho/...discourage that rather bad national brand advertising that pollutes TV screens around the world. As a result, I hope ... Macedonia will go away and rethink how it really wants to sell itself to the world rather than running 30-second spots that send children running to their mothers. Tue, 06 Jan 2009 11:29:54 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Fajnanshl_Tajms_za_kreaturata_na_Milcho/ВМРО-ДПМНЕ ги повлече тужбите за клевета против новинарите http://kajmakot.softver.org.mk/politika/VMRO-DPMNE_gi_povleche_tuzhbite_za_kleveta_protiv_novinarite/Истовремено, сакаме да се знае дека секаде каде што ќе се најдат факти и докази за непрофесионално, неправилно и неодговорно однесување на кој било политичар ги охрабруваме новинарите да бидат безмилосни во нападите“, изјави Димовски. Моронов заборави да погледне 17 години позади него. Mon, 29 Dec 2008 12:03:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/VMRO-DPMNE_gi_povleche_tuzhbite_za_kleveta_protiv_novinarite/Досие Именденска б.б. http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dosie_Imendenska_bb/Видео запис од катакомбите на Именденска бб Sat, 27 Dec 2008 09:55:40 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Dosie_Imendenska_bb/Томиќ revived http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Tomikj_revived/Ова пак ќе му го посветам на мојот драг пријател Вордан. Вордане, не ја бива работата, ќе литаме ли од земјава. :) потпис: македонски лав и патриот :))))) Thu, 25 Dec 2008 11:54:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Tomikj_revived/