Кајмакот / chombium - гласаниhttp://kajmakot.softver.org.mk/korisnik/profil/chombium/Послeдни гласови за статии од chombiummk5г. Лугола, група на корисници на GNU/Linux од Битола http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/5g_Lugola_grupa_na_korisnici_na_GNULinux_od_Bitola/Линуксаши и Линуксашки, Вие кои користите и Вие кои размислувате допрва да користите GNU/Linux, почитувани екселенции, младински задруги, подружни единици и кооперации: Fri, 13 Mar 2009 11:27:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/5g_Lugola_grupa_na_korisnici_na_GNULinux_od_Bitola/Вечер фатен во кражба, пак… http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vecher_faten_vo_krazhba_pak/Смешно е што авторите на блоговите кај нас имаат поголема одговорност и степен на аргументираност од оние кои треба да се професионалци во јавниот комуникациски систем и кои живеат од тоа. Fri, 13 Mar 2009 10:16:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Vecher_faten_vo_krazhba_pak/Укради го овој филм (Trial) http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Ukradi_go_ovoj_film_Trial/Решивме да го реактивираме Сподели кино за прикажување на третото издание на Steal This Film - STF Trial. Се работи за третото (или транзитно) продолжение на Steal This Film, овој пат измиксано видео од првите два дела со додатни снимки поврзани со случајот против The Pirate Bay. Thu, 05 Mar 2009 08:47:41 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Ukradi_go_ovoj_film_Trial/Не ги хранете троловите! http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Ne_gi_hranete_trolovite/Слика за обнародените и непатриотите. Sat, 31 Jan 2009 16:24:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Ne_gi_hranete_trolovite/Google со оценка за Владата на РМ http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_so_ocenka_za_Vladata_na_RM/Google се вклучи во граѓанска кампања за освестување на македонците ;-) Sat, 31 Jan 2009 15:18:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_so_ocenka_za_Vladata_na_RM/Google се самооцени http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_se_samooceni/Овој сајт може да му наштети на вашиот компјутер ;-) Sat, 31 Jan 2009 15:52:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Google_se_samooceni/Јапанорма 9 - Помеѓу сонот и траумата http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Japanorma_9_-_Pomegju_sonot_i_traumata/Вторник, 4 ноември од 20:30 часот во Културен Центар Точка. „Паприка“ е анимиран филм за потсвеста, желбите и стравовите на човекот, претставен преку современа психотерапија, што му овозможува на терапевтот да му помогне на пациентот навлегувајќи во неговиот сон и водејќи го во надминување на своит Mon, 03 Nov 2008 09:54:14 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Japanorma_9_-_Pomegju_sonot_i_traumata/Како помина денот на слободен софтвер 2008? http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Kako_pomina_denot_na_sloboden_softver_2008/Настанот помина добро. Оние кои веќе се познаваа имаа прилика за уште едно дружење а имаше и некои нови лица кои се појавија заинтересирани да дознаат нешто повеќе. Sun, 12 Oct 2008 11:30:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Kako_pomina_denot_na_sloboden_softver_2008/Ден на слободен софтвер 4.10.2008 http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Den_na_sloboden_softver_4102008/Слободен софтвер Македонија ќе го прослави денот на слободен софтвер на 4.10.2008 година организирајќи презентации за слободен софтвер и слободна култура. Главниот настан ќе биде во 14ч. на Плоштадот Македонија, а во 12ч. ќе сме во Точка. Ќе има и модифицирано Ubuntu само за оваа пригода Thu, 02 Oct 2008 15:29:25 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/kultura/Den_na_sloboden_softver_4102008/Ден на Слободен софтвер 2008 http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Den_na_Sloboden_softver_2008/Утре, 4.10.2008, Слободен софтвер Македонија ќе го прослави денот на слободен софтвер организирајќи презентации за слободен софтвер и слободна култура во културниот центар Точка и на плоштадот Македонија Fri, 03 Oct 2008 08:38:34 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Den_na_Sloboden_softver_2008/Каков тип на човек користи каков прелистувач http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kakov_tip_na_chovek_koristi_kakov_prelistuvach/АБЕ СУМ СЕ ЗГАЗИЛ ОД СМЕЕЊЕ, ОВА НЕ МИ СЕ СЛУЧИЛО ДОСЕГА, ХАХАХАХ :) Sun, 28 Sep 2008 18:11:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kakov_tip_na_chovek_koristi_kakov_prelistuvach/Сподели знаење: Градење на Убунту живо ЦД http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Spodeli_znaenje_Gradenje_na_Ubuntu_zhivo_CD/Уште едно дружење од серијалот "Сподели Знаење". Овој пат ќе разгледаме како се гради Убунту Живо цд (live cd) Fri, 26 Sep 2008 15:24:19 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Spodeli_znaenje_Gradenje_na_Ubuntu_zhivo_CD/Софтверот со отворен код - добар за безбедноста http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Softverot_so_otvoren_kod_-_dobar_za_bezbednosta/„Клучот за безбедност во ИТ е сигурен софтвер – софтвер програмиран не само со одликите туку и со безбедноста на ум, вели Дејвид Џејкобсон, технички директор во компанијата за услуги поврзани со Линукс – Сајнек. “ Tue, 19 Aug 2008 11:30:45 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Softverot_so_otvoren_kod_-_dobar_za_bezbednosta/Пиво-фест 2008 http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Pivo-fest_2008/Прилепчани Ве канат на пиво, скара и мајтап... Tue, 19 Aug 2008 21:44:55 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Pivo-fest_2008/Кратка историја на локализацијата на производите на Мозила на македонс http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kratka_istorija_na_lokalizacijata_na_proizvodite_na_Mozila_na_makedons/Ви благодарам од срце! Fri, 22 Aug 2008 22:52:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Kratka_istorija_na_lokalizacijata_na_proizvodite_na_Mozila_na_makedons/Македонски филмски ентузијасти се промовираат под Криејтив комонс http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonski_filmski_entuzijasti_se_promoviraat_pod_Kriejtiv_komons/Неодамна, групата млади ентузијасти кои работат под името „МАСТЕР Интерактив“, а се занимаваат со изработка на краткометражни филмови, ја лиценцираа својата работа под Криејтив комонс. Mon, 25 Aug 2008 12:34:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Makedonski_filmski_entuzijasti_se_promoviraat_pod_Kriejtiv_komons/Македонски радија - модул за Joomla! http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Makedonski_radija_-_modul_za_Joomla/Листа на Македонските радија кои може да се слушаат преку интернет. Mon, 25 Aug 2008 22:22:49 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Makedonski_radija_-_modul_za_Joomla/Кец за “Седмица“ http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kec_za_Sedmica/Критика за новите цени и услуга во “Седмица“ Sat, 16 Aug 2008 12:17:20 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kec_za_Sedmica/Манифест на една Шмизла http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Manifest_na_edna_Shmizla/Добредојдовте во правилникот эа работа на една шмиэла!!! Thu, 14 Aug 2008 09:30:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Manifest_na_edna_Shmizla/JavaScript: Објектно ориентирани модули (отприлика) http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/JavaScript_Objektno_orientirani_moduli_otprilika/Гиковска тема, но неопходно за оние кои програмираат во JavaScript. Wed, 06 Aug 2008 08:11:04 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/JavaScript_Objektno_orientirani_moduli_otprilika/