Кајмакот / Spartak - гласаниhttp://kajmakot.softver.org.mk/korisnik/profil/Spartak/Послeдни гласови за статии од SpartakmkКај сте бе ВМРО-вци? http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kaj_ste_be_VMRO-vci/Фрчко воспоставува политички дијалог на негов начин. Јако жими све :) Tue, 17 Mar 2009 15:27:07 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/seshto/Kaj_ste_be_VMRO-vci/Попе, грев ли е да гласам за Селмани? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Pope_grev_li_e_da_glasam_za_Selmani/Попе, грев ли е да гласам за Селмани? Вакво прашање деновиве неколкупати му било поставувано на свештеник на МПЦ во Неготино од неговите сограѓани. А одговорот бил: Wed, 18 Mar 2009 09:46:13 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Pope_grev_li_e_da_glasam_za_Selmani/Романот „Пиреј“ преведен на англиски јазик http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Romanot_Pirej_preveden_na_angliski_jazik/Од секогаш сум сметал дека за да му се објасни на светот кои сме ние Македонците, треба „Пиреј“ да се преведе на англиски и да се дели бесплатно :) Wed, 18 Mar 2009 13:05:50 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Romanot_Pirej_preveden_na_angliski_jazik/„Доста веќе да се плашите...“ http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Dosta_vekje_da_se_plashite/Видеото на кое Павлос Воскопулос на 10.03.2009 на грчка телевизија прозборе на македонски. Fri, 20 Mar 2009 07:49:08 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Dosta_vekje_da_se_plashite/Македонска историја 2 http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Makedonska_istorija_2/Ацо: Кочо (Кочо не се врти)...Кочоооо Кочо: Што се дереш бе? Ацо: Па ко те викам сврти се да ти еем то глувиот Кочо: Кој е глув бе шутрак еден? (тргнуе накај него да му опне една) Sun, 22 Mar 2009 10:32:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Makedonska_istorija_2/ГОЛЕМА ПОБЕДА!!!! http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/GOLEMA_POBEDA/Иако можеби за многумина очекувано, сепак мора да ја одбележиме оваа голема победа.... Sun, 22 Mar 2009 19:58:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/GOLEMA_POBEDA/Мојот Глас http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Mojot_Glas/Претседателски Избори Македонија 22.03.2009 Sun, 22 Mar 2009 21:11:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Mojot_Glas/Лифт за губилиште? http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Lift_za_gubilishte/„Можна ли е кај нас љубов кон татковината без изразување отворена омраза против Грците, Бугарите, Србите и сите други клети загрозувачи на нашиот идентитет?“ Wed, 18 Feb 2009 14:06:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Lift_za_gubilishte/Васил Глигоров AKA „Спартак“ конечно сместен во Бардовци http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Vasil_Gligorov_AKA_Spartak_konechno_smesten_vo_Bardovci/Да не знае човек дали да плаче или да се смее. За жал за овој лик со кој имав разменето неколку приватни пораки и од кој што дочекав закана по животот немам ни трунка сочуство. Битно пријателите од Грција му дојдоа во посета. Wed, 18 Feb 2009 17:27:21 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Vasil_Gligorov_AKA_Spartak_konechno_smesten_vo_Bardovci/Невладината „Мак сонце“ на платниот список на Владата http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Nevladinata_Mak_sonce_na_platniot_spisok_na_Vladata/Помеѓу невладините организации кои ги поддржаа средношколците од Струга, се најде и таква од платниот список на Владата. За „Мак сонце“ од Струга од буџетот за граѓански здруженија и фондации се одвоени околу 310.000 денари. Sat, 14 Feb 2009 00:48:17 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Nevladinata_Mak_sonce_na_platniot_spisok_na_Vladata/Фејсбук ги има правата над вашите содржини, засекогаш! http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Fejsbuk_gi_ima_pravata_nad_vashite_sodrzhini_zasekogash/Условите на користење на Facebook се изменети. Сега се што ќе закачите и објавите може да биде искористено од страна на компанијата не само додека сте член, туку и по вашето откажување на корисничкиот профил. Mon, 16 Feb 2009 16:01:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/biznis/Fejsbuk_gi_ima_pravata_nad_vashite_sodrzhini_zasekogash/МПЦ бара народни лекови за кожни болести http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/MPC_bara_narodni_lekovi_za_kozhni_bolesti/На надворешниот ѕид на Соборниот храм Св. Климент Охридски во Скопје е поставена плоча со слика од Богородица со мал Исус и повик до граѓаните да ги известат манастирите за искуства со лекување со народни лекови... Tue, 17 Feb 2009 13:09:29 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/MPC_bara_narodni_lekovi_za_kozhni_bolesti/Го знам Персеј лично главом и брадом (нема брада) http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Go_znam_Persej_lichno_glavom_i_bradom_nema_brada/Ништо посебно, само се фалам Tue, 03 Feb 2009 18:51:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Go_znam_Persej_lichno_glavom_i_bradom_nema_brada/Бугарскиот Музички Идол и во Скопје http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Bugarskiot_Muzichki_Idol_i_vo_Skopje/Оваа година Бугарскиот Музички Идол ќе врши аудиција и во Скопје. Вероватно преку тоа шоу сакаат да покажат дека Македонците се Бугари. Sun, 01 Feb 2009 23:37:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Bugarskiot_Muzichki_Idol_i_vo_Skopje/Три предлози за подобрување на Кајмакот http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Tri_predlozi_za_podobruvanje_na_Kajmakot/Пребарување, персонализирани фидови, проширени опции на корисничките профили. Sat, 31 Jan 2009 19:25:03 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Tri_predlozi_za_podobruvanje_na_Kajmakot/Инцест http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Incest/„Бременото девојче е згрижено во специјална установа до породувањето, а нејзиниот татко заработи кривична пријава за родосквернавење.“ Но тоа што ме зачуди се првите 5 коментари под веста. Сите бараат смртна казна за сторителот. Кои се вашите размислувања? Постои ли злодело кое заслужува смрт? Fri, 30 Jan 2009 21:48:35 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Incest/ЕУ ни го смени јазикот http://kajmakot.softver.org.mk/politika/EU_ni_go_smeni_jazikot/„Брисел го избриша македонскиот јазик од надворешна употреба и отворено го спори кодот на државата“ Ајде сега бранители на теоријата „името нема никаква врска со јазикот и идентитетот“ - јавете се да ве чујам што ќе кажете во одбрана на европските ни пријатели. Море мамицата...!!! Thu, 29 Jan 2009 10:53:23 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/EU_ni_go_smeni_jazikot/Боледувањата проблем за софтверот на УЈП http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Boleduvanjata_problem_za_softverot_na_UJP/Македонија - земја на информатичари! Хајлјат на сторијата, „доколку има само една грешка кај еден вработен, никој од фирмата нема да може да земе плата“. И можам да замислам што ќе се случи со фирмите со голем број вработени каде во овој период е нормално да има барем некој на боледување Thu, 29 Jan 2009 09:47:36 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/tehnologija/Boleduvanjata_problem_za_softverot_na_UJP/Фрчкоски собра над 13.000 потписи... http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Frchkoski_sobra_nad_13000_potpisi/...но поради големата заинтересираност на граѓаните да го дадат својот глас, списоците се отворени и денеска! Ааааааааа WTF ?!?! :))))))))))))))))) Thu, 29 Jan 2009 14:34:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Frchkoski_sobra_nad_13000_potpisi/Ако не можеш да ги победиш, замолчи ги! http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Ako_ne_mozhesh_da_gi_pobedish_zamolchi_gi/Македонија е 11 на светското ракометно првенство, Кире сруши рекорд, заушките напаѓаат а што би рекле од Едноки - над Македонија се раѓаа забрани од Советот за радиодифузија. Фраериве неможејќи да се грижат дополнително за хаосот кој (ќе) се случува пред почетокот на изборната кампања решија да... Thu, 29 Jan 2009 23:57:17 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Ako_ne_mozhesh_da_gi_pobedish_zamolchi_gi/