Кајмакот / MartinStefanov - гласаниhttp://kajmakot.softver.org.mk/korisnik/profil/MartinStefanov/Послeдни гласови за статии од MartinStefanovmkOhrid - City of Lights http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ohrid_-_City_of_Lights/New PR MK Video - Macedonia Timeless Thu, 02 Jul 2009 16:29:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Ohrid_-_City_of_Lights/Грчките нац. херои признавале постоење на македонски јазик http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Grchkite_nac_heroi_priznavale_postoenje_na_makedonski_jazik/Историјата покажува дека поради потребата за разбирање на месното македонско население во поч. на 20 век грчките пропагандни претставници во Македонија на своја рака правеле рачници и признавале постоење на македонски јазик. Sat, 27 Jun 2009 16:46:41 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/nauka/Grchkite_nac_heroi_priznavale_postoenje_na_makedonski_jazik/Филип Ивановски http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Filip_Ivanovski/Со големо задоволство Ви го прикажуваме ЕКСКЛУЗИВНОТО интервју со Филип Ивановски, само за men.mk. Thu, 11 Jun 2009 13:28:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/sport/Filip_Ivanovski/MACEDONIA TIMELESS http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/MACEDONIA_TIMELESS_1244761778/new PR MK video Thu, 11 Jun 2009 23:09:38 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/MACEDONIA_TIMELESS_1244761778/Тексас Холдем Правила http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Teksas_Holdem_Pravila/Играта секогаш се движи во стрелките на часовникот почнувајќи од играчите коишто седат веднаш после дилер жетончето (dealer button е пластично жетонче со буквата "D"). Двата играчи коишто се наоѓаат на левата страна од "дилерот" задолжително плаќаат мала блајнда (SB) па голема блајнда (BB)......... Sat, 09 May 2009 18:05:01 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Teksas_Holdem_Pravila/Ник Кејв напиша сценарио за Гладијатор 2 http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Nik_Kejv_napisha_scenario_za_Gladijator_2/На интернет може да се најде сценариото што го напиша Ник Кејв за продолжение на Гладијатор. Сценариото е одбиено бидејќи било премногу претерано! Гладијаторот на Кејв е вечен, има супермоќи и се бори и во Втора светска војна! Thu, 07 May 2009 17:15:06 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Nik_Kejv_napisha_scenario_za_Gladijator_2/Тексас Холдем Покер http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Teksas_Holdem_Poker/Тексас Холдем е најпопуларна верзија на играта Покер во казината и специјалните соби за покер низ цела Северна Америка и Европа. Нејзината популарност во моментов со голема брзина се шири и во казината во Австралија. Thu, 07 May 2009 21:04:09 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Teksas_Holdem_Poker/ЗА СПОМЕНИЦИТЕ И ЦЕЛАТА ХАЈКА http://kajmakot.softver.org.mk/politika/ZA_SPOMENICITE_I_CELATA_HAJKA/Aко не приметувате на мала врата преку хајката против спомениците се обидува да се наметне дилема, СПОМЕНИЦИ идентитет култура историја или ЕУ НАТО “сигурност“ итн што по ништо не се разликува од СДС(бјр)мовските политики Најверојатно целата хајка е диригирана од исто место. тоест од кај Милчин. Sat, 09 May 2009 00:02:51 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/ZA_SPOMENICITE_I_CELATA_HAJKA/За Инвестициите во Културата http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_Investiciite_vo_Kulturata/Баш би било интересно во проценти да се компарираат парите од транзиционите пирамиди со овие од Министерството за Култура Најсмешното е што овие што ги направија овие пирамиди, кога треба да ги вратат штрајкуваат пред судови, за после да викаат дека со смешни пренаменети пари од мин. за ку Thu, 07 May 2009 11:37:58 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Za_Investiciite_vo_Kulturata/I AM MACEDONIAN http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/I_AM_MACEDONIAN/I am Macedonian! Watch and listen. This is the truth, the truth that must must be told. If you ever wanted to understand why ? Watch and Listen. Fri, 01 May 2009 19:40:39 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/I_AM_MACEDONIAN/YouTube конечно рече Македонија http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/YouTube_konechno_reche_Makedonija/По неколку месечно креирање видеа, пишување коментари, праќање на протестни пораки и лобирање на секаков можен начин, задоволство ми е да ве информирам дека македонската YouTube заедница конечно успеа да го натера YouTube да не нарече кратко и јасно Macedonia Thu, 30 Apr 2009 22:01:10 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/YouTube_konechno_reche_Makedonija/Манифест на Македонскиот Конзервативизам http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Manifest_na_Makedonskiot_Konzervativizam/Кога “либералите“ и “левичарите“ го покажуваат своето грдо нетолерантно лице. Sat, 11 Apr 2009 12:33:12 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Manifest_na_Makedonskiot_Konzervativizam/Зајди, зајди јасно сонце пред медиумската дистопија http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Zajdi_zajdi_jasno_sonce_pred_mediumskata_distopija/...за истрошениот концепт на “фашизмо“! Sat, 11 Apr 2009 12:45:32 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Zajdi_zajdi_jasno_sonce_pred_mediumskata_distopija/ПРОТЕСТ ЗА СЛОБОДА НА ГОВОР http://kajmakot.softver.org.mk/politika/PROTEST_ZA_SLOBODA_NA_GOVOR/ДЕНЕС МИЛЧИН ФРЧКО ЃУНЕР И КОМПАНИЈА ПРОТЕСТИРАА ЗА ПРАВО НА ГОВОР. ПРОТЕСТИРАА ЗА ДА СИ ГО ЗАШТИТАТ СВОЕТО ПРАВО ДА ВЕ НАРЕКУВААТ МАКЕДОНОИДИ; БУКЕФАЛИ тоест КОЊИ, ЗБРЛАВЕНИ ХУНЗИ, ПРАВОТО ДА ВЕ СПОРЕДУВААТ СО КОЊСКИ ЗАДНИЦИ, ПРАВОТО ФАШИСТИЧКИ ДА ВЕ СВЕДУВААТ НА НИЖА РАСА Sat, 11 Apr 2009 20:44:44 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/PROTEST_ZA_SLOBODA_NA_GOVOR/Грција и дефинитивно бара преименување на македонскиот народ http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Grcija_i_definitivno_bara_preimenuvanje_na_makedonskiot_narod/Во писмото што грчката министерка за надворешни работи Дора Бакојани му го испрати на Антонио Милошоски, јасно се наведени грчките ставови. Покрај преименување на нашата земја, ќе се бара и смена на името на народот. Tue, 31 Mar 2009 08:18:42 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/Grcija_i_definitivno_bara_preimenuvanje_na_makedonskiot_narod/За кого гласавте? http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Za_kogo_glasavte/Ч.. ....с Mon, 23 Mar 2009 15:47:05 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/zabava/Za_kogo_glasavte/Ех „Македонци, Македонци“ http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Eh_Makedonci_Makedonci/Македонски новинари и политичари ќе ја продадат душата и на ѓаволот, за да ја турнат моменталната власт. Во ред, разбираме политичка битка, избори, ама продажба на националните интереси?!? Sat, 28 Mar 2009 23:45:00 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Eh_Makedonci_Makedonci/ЗА ПРОТЕСТИТЕ http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/ZA_PROTESTITE/РЕАЛНО ГЛЕДАНО :о) Sat, 28 Mar 2009 16:49:16 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/vesti/ZA_PROTESTITE/Јас сум Алтрнатива! КОј сака да биде меинстрим? http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Jas_sum_Altrnativa_KOj_saka_da_bide_meinstrim/Ние не сме една од најсиромашните држави во Европа без причина. Постојат длабоки причини за тоа. Ние не сме некултурни затоа што сме сиромашни, туку сиромашни сме затоа што сме некултурни....-Авторот Sun, 22 Mar 2009 14:09:02 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/blogovi/Jas_sum_Altrnativa_KOj_saka_da_bide_meinstrim/Мојот Глас http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Mojot_Glas/Претседателски Избори Македонија 22.03.2009 Sun, 22 Mar 2009 21:11:28 -0000http://kajmakot.softver.org.mk/politika/Mojot_Glas/