Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

  сите топ листи...

  Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

  Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

  Реплика на Лавот:зашто ЕУкампањата е 100x10^6пати боља од националната

  пријавена од woona популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.youtube.com)

  среќна нова година

  5 коментари | проблем? | категорија: Политика

  ВМРО-ДПМНЕ ги повлече тужбите за клевета против новинарите

  пријавена од dime популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.a1.com.mk)

  Истовремено, сакаме да се знае дека секаде каде што ќе се најдат факти и докази за непрофесионално, неправилно и неодговорно однесување на кој било политичар ги охрабруваме новинарите да бидат безмилосни во нападите“, изјави Димовски. Моронов заборави да погледне 17 години позади него.

  9 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Клаату барада никто

  пријавена од Arwena популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.dnevnik.com.mk)

  Мојата и "нивната" Македонија постојано се разминуваат. Мојата и "нивната" Македонија живеат во различни времиња.

  1 коментар | проблем? | категорија: Политика

  Ако-тогаш политика

  пријавена од mitko популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.utrinski.com.mk)

  Ако Европска унија - тогаш фискални каси. Која е логиката овде?

  5 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Досие Именденска б.б.

  пријавена од kotle популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.youtube.com)

  Видео запис од катакомбите на Именденска бб

  6 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Апокалипса

  пријавена од kotle популарна пред 1 година, 3 месеци. (jasnesumjas.blogspot.com)

  За разлика од нашите судови, судот во Стразбур многу помалку ја цени репутацијата на политичарите од слободата на изразување.

  4 коментари | проблем? | категорија: Политика

  За балканските работи...

  пријавена од tom популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.balkanalysis.com)

  Кристофер Делисо го интервјуира добриот познавач на балканските (не)прилики проф. Виктор Фридман. Задолжително четиво!

  5 коментари | проблем? | категорија: Политика

  24/7 e незаконски

  пријавена од sead93 популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.facebook.com)

  Со слоганот 24/7 Владата пропагира кршење на законите во државава. А нејзин работодавец сме сите ние.

  4 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Фрчковски обвинет

  пријавена од dime популарна пред 1 година, 3 месеци. (netpress.com.mk)

  Деспотизмот продолжува !

  15 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Greece and the Insurrections to Come

  пријавена од woona популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.crimethinc.com)

  We have to set visible precedents for liberation struggles if we hope future conflicts will pit the oppressed against their oppressors rather than against each other. Greece may be one such precedent.

  3 коментари | проблем? | категорија: Политика

  ИСТОЧНА МАКЕДОНИЈА СО БУГАРСКИ ПАСОШИ БЕГА ЗА ЕВРОПА

  пријавена од chitatelkata популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.vest.com.mk)

  Една страшна работа што ни се случува а ништо не се превзема тоа да се спречи или пак да се претвори во корист за народот и државата.

  20 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Mozilla ни го „реши“ проблемот со името!

  пријавена од Муцко популарна пред 1 година, 3 месеци. (bagra.org)

  Заради неефикасноста на Нимиц, изгледа дека и компанијата Mozilla се одлучи да „посредува“. Нивниот посреднички предлог е – одсега македонскиот јазик да се вика клингонски јазик!!!

  7 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Каков ученик е македонската дипломатија?

  пријавена од kuzevski популарна пред 1 година, 3 месеци. (qzevski.blog.com.mk)

  Кога јас бев средношколец доста актуелна беше дебатата дали талентираните ученици треба да се издвојат во посебен клас со посебна програма која ќе им обезбеди посоодветна наобразба или треба да си останат со просечните ученици.

  0 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Влада на РМ - Осмислување на реклама за оптимизам и добри вредности

  пријавена од dime популарна пред 1 година, 3 месеци. (oglasi-izvestuvanja.finance.gov.mk)

  Еве го лекот на владата за гомнава во кои тонеме. Мене ме интересира каде ги осмислуваат тие партиските бљувотини од реклами. "Dont happy, be worry" - Rambo RASMC

  3 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Зоон Македон

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 3 месеци. (kanalizacija.blogspot.com)

  „Просечниот македонскиот гласач наводно не е партиски определен. Има индекс, две деца, полн албум од летувања во Грција, двособен стан и акции во некој ексгигант....“

  5 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Мирен протест

  пријавена од femgerila популарна пред 1 година, 3 месеци. (femgerila.crnaovca.mk)

  Со почеток од 20 часот на плоштадот Македонија во Скопје ќе се одржи мирен протест, организиран од група граѓани, како поддршка на револтот на грчкиот народ. На протестот се поканети сите добронамерни и политички свесни граѓани, кои сеуште веруваат во моќта на обичниот човек.

  4 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Колку чинат рекламите?

  пријавена од strajkoski популарна пред 1 година, 3 месеци. (mislam.blogspot.com)

  Заедно со обидот тивко да се десекуларизира државата преку веро-наука и градење нови религиозни објекти, криењето на сумата од буџетските пари кои се трошат на реклами е најголемата црна точка на работењето на владата на Никола Груевски.

  3 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Проектот патриотски фискални каси падна на Уставен суд

  пријавена од jpetrov популарна пред 1 година, 3 месеци. (www.a1.com.mk)

  Кој ќе ги врати парите, од чии пари ќе се враќа. И дали е тоа основа за кривична одговорност на ниво на пресудата на првостепениот суд за Бучковски?

  14 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Дали македонските студенти го бараат невозможното?

  пријавена од zabrcanec популарна пред 1 година, 3 месеци. (golemataslika.blogspot.com)

  ТВ прилозиве говорат за 2 важни студентски настани кои деновиве ја разбрануваа младинската мисла и севста за студентски права и студентска слобода. Го бараат ли студентите во Макдонија невозможното или ова е само еден скромен чекор пред повторно да бидат замолчени? Имаат ли свој заштитник?

  18 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Мали лаптопи за мали деца

  пријавена од jpetrov популарна пред 1 година, 3 месеци. (it.com.mk)

  Што ќе добиете кога имате вишок ентузијазам и желба за самопромоција, а недостаток на стратешки пристап и одмереност...

  6 коментари | проблем? | категорија: Политика