Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

  сите топ листи...

  Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

  Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

  Рапорт од интензивна нега: гласачкото тело бавно закрепнува

  пријавена од darko156 популарна пред 1 година. (sead93.crnaovca.mk)

  Сума сумарум, се забележува дека телото дава некакви знаци на физиолошка функционалност, но уште е далеку од тоа да застане на свои нозе и да ја одбие веќе штетната партиска инфузија.

  0 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Фашистите во Англија

  пријавена од gdamjan популарна пред 1 година. (news.bbc.co.uk)

  Фашизмот зема се поголем замав во светот. Единствен начин да се бориме против него е секој поединечно да се бори за граѓанско општество и да не попушти под притисокот. Дури и кога фашистите се „твоите“.

  2 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Револуцијата ќе биде пренесувана на Твитер

  пријавена од bobibobi популарна пред 1 година. (www.telegraph.co.uk)

  Студентите во Молдова, како реакција на парламентарните избори, се организирале преку Твитер и го запоседнале парламентот. Еве и линк со некои слики http://zzzop.wordpress.com/

  3 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Не сме биле само ние луди...

  пријавена од zlochko популарна пред 1 година. (www.a1.com.mk)

  ...сме имале слични на нас и во најблиското опкружување.

  10 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Истражувањето на HTV1 за Македонското Малцинство во Грција [video]

  пријавена од zlochko популарна пред 1 година. (www.youtube.com)

  Реална репортажа за Егејска Македонија и нашите сонародници.

  10 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Што подразбира под полиција Иво Котевски?

  пријавена од gdamjan популарна пред 1 година. (kvadraturanakrugot.crnaovca.mk)

  Господинот Иво Котевски ни соопшти дека доколку не можат да си обезбедат заштита организаторите на некој протест тие можат да побараат заштита од МВР за што ќе платат.

  12 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Слобода!

  пријавена од kotle популарна пред 1 година. (novica.softver.org.mk)

  Оставете и вие цвеќе утре!

  0 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Одбрани цитати во врска со религиjата

  пријавена од gocem популарна пред 1 година. (bagra.org)

  „Луѓето никогаш не прават лоши работи толку темелно и безгрижно како тогаш кога ги прават со религиозно уверување“

  0 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Слобода на говор?

  пријавена од bobibobi популарна пред 1 година. (newsblaze.com)

  Советот за човекови права при ОН донесе резолуција со која се мотивираат земјите-членки да донесат закони што забрануваат критикување на религиите.

  0 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Разјарено племе

  пријавена од kotle популарна пред 1 година. (hschenker.wordpress.com)

  статија на англиски за настаните на 28.03.2009 на скопскиот плоштад

  0 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Вера, надеж и љубов

  пријавена од gocem популарна пред 1 година. (kiberkotle.net)

  Дали е ова конечно демократската пролет на Македонија или уште еден чекор кон авторитарно општество? Зависи дали си оптимист или песимист...

  0 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Ја видов мојата Македонија и мојот народ... и крв што чека да падне.

  пријавена од tanja популарна пред 1 година. (refleksii.blog.com.mk)

  ...очигледно некому е во прилог да го нас'ска народов по сите линии...

  2 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Кога робот стана робовладател

  пријавена од jpetrov популарна пред 1 година. (qzevski.blog.com.mk)

  ...се докажува тврдењето дека робот сонува да стане робовладетел. Конечно на ДПМНЕ им се остварува сонот да бидат СДСМ....

  0 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Како христијаните ги тепаат богохуљците на плоштад

  пријавена од kotle популарна пред 1 година. (www.youtube.com)

  А1 видео за настаните

  4 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Крстоносци во Скопје

  пријавена од apostolov80 популарна пред 1 година. (kanalizacija.blogspot.com)

  Стадо од 1.000 збрлавени Хунзи денеска не ни дозволија да го одржиме собирот против изградбата на црквата на плоштад. Носеа знамиња со крстови, икони и транспаренти на кои пишуваше „Сакаме храм“ и некави молитви.

  4 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Рунтава семакедонска карта на светот

  пријавена од Коља популарна пред 1 година. (www.okno.mk)

  повод за потрагата по црквата “Св. Никола” беше пронаоѓањето на боксерска ракавица со врежан крст во неа на која пишуваше: “Со оваа ракавица и овој меч ќе владејам јас, императорот Ник Први Слотер”; таа ракавица му припаѓала на еден налудничав Рунтав Семакедонец...

  0 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Мојот Глас

  пријавена од MartinStefanov популарна пред 1 година. (mklovesyou.blog.com.mk)

  Претседателски Избори Македонија 22.03.2009

  7 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Кој ќе биде македонскиот кукавица?

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година. (novica.softver.org.mk)

  ... Македонскиот Едли Стивенсон?

  8 коментари | проблем? | категорија: Политика

  Романот „Пиреј“ преведен на англиски јазик

  пријавена од strajkoski популарна пред 1 година. (www.makfax.com.mk)

  Од секогаш сум сметал дека за да му се објасни на светот кои сме ние Македонците, треба „Пиреј“ да се преведе на англиски и да се дели бесплатно :)

  1 коментар | проблем? | категорија: Политика

  Попе, грев ли е да гласам за Селмани?

  пријавена од drugarce популарна пред 1 година. (www.dnevnik.com.mk)

  Попе, грев ли е да гласам за Селмани? Вакво прашање деновиве неколкупати му било поставувано на свештеник на МПЦ во Неготино од неговите сограѓани. А одговорот бил:

  7 коментари | проблем? | категорија: Политика