Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Земја Дембелија, опозициска верзија

пријавена од strumjan пред 1 година, 5 месеци. (mislam.blogspot.com)

Тажна е ваквата ситуација, една нација да стане инвалид и зависник од државата до степен да е парализирана дури и кога сопствениот опстанок, на ниво на исхрана на семејствата, е доведен во прашање. Дали сега, по 3 години, истите повици вината да не се бара (само) во владата важат?

станала популарна пред 1 година, 5 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Дали Сашо Орданоски суеште стои на овој став или...? Ако суеште размислува така браво само незнам како да го прашаме ЈАВНО за да ЈАВНО го каже своето мислење за овој текст. Да не рече дека бил збунет па незнаел што зборува.

 • +1 глас

  Дека Сашо Орданоски сеуште мисли така, можам со сигурност да потврдам - имам многу јаки врски кај него. :))
  Сашо, јавно, сеуште го кажува својот став без страв и без „перде“ - тоа може да го посведочи секој кој ги гледал неговите истапи во последно време (како претесдател на „Транспарентност“, директор на „Алсат“, колумнист и аналитичар ...).

  Што, впрочем, потполно се поклопува и со мојата животна филозофија: Сам и со свои раце. И не сум се зезнал, досега.

 • +1 глас

  А јавно некако да го кажеше тоа. Или сега му е попаметно да го одмолчи овој став бидејќи не сум го чул во поново време.
  Не дека човекот не мисли така, ама некако како да не му е време истото да го каже сега нели? Си има човекот политички ставови. Па што ако е новинар?
  Само така се постигнува сето тоа што го постигнал со своите раце.

 • +1 глас

  Но, не гледам зошто би се повторувал - не е политичар, па да менува ставови како ќе дувне ветрот...

  Му го препратив коментарот на Сашо - нека го каже јавно својот став, ако мисли дека треба.

 • +1 глас

  Секако дека нема да треба. Кој е па овој DImce за г-дин Ордановски на него да му дава отчет за своите ставови. :)

  Транспарентност се бара од политичарите, а не од претседателите на „Транспарентност“. :)

 • +1 глас

  Транспарентни по default.

 • +3 гласови

  И да малку забегавме. Убав текст ама проблем е авторот и кога е креиран. Затоа не не бива. Тоа што го мислиш и го правиш во едните четири години, го рушиш и го негираш во другите четири години. А за тоа никој не носи никаква одговорност.

 • +4 гласови

  Мене не ми се свиѓа текстот. Да обвиниш цела нација дека (т.е. дека државата не ни чини) заради тоа што не им се работело е погрешно. И дека сите чекале на државата...

  Класичен пример на елитизам, и одлепување од реалниот свет.

 • +1 глас

  Текстот точно им се обраќа на тие што треба. На пример, јас не се пронајдов во него, но дома имам такви. :-)

  Како и да е, се' што е кажано е заслужено. Друг би можел да користи и поексплицитен речник.

 • +1 глас

  Не секогаш се слагам со Сашо Ордановски ама овојпат човекот е во право. Ебани сме до у мозок до крај, само плачеме и чекаме некој да не рани. Сереме и се жалиме дека смрди.