Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Убунту на владините компјутери во кафето

пријавена од kotle пред 2 години, 9 месеци. (kiberkotle.net)

За малку немаше да приметиме дека од Владата инсталирале Убунту на компјутерите во кафето за бесплатен интернет. Тоа е добра вест.

станала популарна пред 2 години, 9 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


  • +1 глас

    па да се надеваме дека ќе има Убунту и на школсите компјутери ;)

  • +1 глас

    Добра вест.

  • +1 глас

    Една лоша работа. Ubuntu има само GNOME, нема KDE. Јас лично не можам да го сварам GNOME. Не целосно, но тоа Open/Save дијалогот никако. Дали нема да биде подобро да дадат неколку предлози, па сите да си одберат, или да инсталираат повеќе, како: Kubuntu, openSuse, Fedora i sl.