Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Телеком

пријавена од zborovi пред 1 година. (zborovi.info)

Телекомот кај нас долги години ја искористуваше монополската позиција за да не дојде до либерализација на пазарот. И сеуште го прави тоа. На запад, каде што се стремиме да одиме, имаше два случаи каде монопол беше казнет...

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


  • +2 гласови

    многу неинформирано донесен заклучок. владата многу добро ја наплатува дивидендата. воедно таа е основач и на независниот регулатор. ако некој ја промовира неконкуренцијата во мк, тогаш тоа почнува од нашата власт (и од двете партии до сега).

    но реалноста е сепак поинаква - има доста конкуренција, така да - да зборуваме за монопол во 2009, особено во урбаните средини е a litle far fetched.