Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Содржината како непријател

пријавена од gocem пред 11 месеци, 3 седмици. (utrinski.com.mk)

Груевски ја билда лажната православно-античка слика на Македонија и им се заканува на сите што не го споделуваат вмровското лудило. Омразата спрема Грција е единствената работа што во моментов ги обединува сите граѓани на Република Македонија...

станала популарна пред 11 месеци, 3 седмици | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


  • +15 гласови

    Македонија не е Грција. И тоа е убавината на оваа земја. Убавината на различното. Нејзиното православие не е фундаменталистичко и исклучиво како грчкото или српското. Нејзините врски со антиката се многу посуптилни и поинтерферирачки со сите напластени културни слоеви, со сите духови што лутаат низ просториве. Македонија не живее под моноетнички терор или под конфесионални притисоци спрема сите што не се преброени и во трлата. Македонија е мешавина и толеранција. Реална Европа. Проста, некултурна, недоделкана, вулгарна - но реално плуралистична и толерантна.

  • -1 глас

    Колку би било убаво да е стварно вака :)) Сепак, +1!