Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Сепак не било името проблем... :-(

пријавена од zlochko пред 1 година, 6 месеци. (a1.com.mk)

„Се разбира Атина не го крие задоволство што Нимиц предлага во графата за националност да стои граѓани на Република Северна Македонија, што е реалност ако Македонија го прифати предлогот“. И сеа? Пак ќе идете во Грција? А во Веро?! Колку ќе ви биде доста? Кај ви е линијата? Ја имате ли?

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Ќе одам во веро секоја недела.

 • +1 глас

  Не да бранам никако, но ние имаме различна дефиниција за националност во однос на nationality. Ако се работи за nationality, тогаш дефинитивно да - nationality на Република Македонија е Republic of Macedonia (значи граѓанин кој припаѓа на таа и таа држава). Погледнете во сопствените пасоши. Претпоставувам дека по таа логика е тоа сведено на начин на кој на англо-саксонците им изгледа за природен. Тоа нормално нас не ни одговара, но е еден обид за поглед од трето лице.

  И да, апсолутно нема никаква корелација купувањето во Веро, јадењето на 7 Дејс и муабетењето преку Космофон со патриотизам.

 • +1 глас

  Злочко не драматизирај.. граѓаните се секогаш граѓани на некоја држава.

 • +1 глас

  веро нема близу во маалото каде што живеам.

  така, сега кога ќе кажам дека не купувам во веро, некои ми го фалат патриотизмот, а некои ми се чудат што сум подпаднал под пропаганда. а јас всушност купувам во најблискиот дуќан.

  преку кур од ситуација во која и купувањето во продавница е политичко-кретенски обоено.

  линијата ете ја... на југ до гевгелија на исток до делчево...

 • +2 гласови

  абе сеирџии гемџиски,петрофски....итн.итн.
  не е патриотизам тоа што мислите дека е!(ако не ви се излегва од веродополус-сигурно ви влегува цел од некаде?).
  туку муабето е дали има доволно ербап Македонки и Македонци да ги бојкотираат грчките самопослуги и `` фабрики`` барем 1 месец.
  зошто?
  -за да (им) ви пукнат сфинските органи за вид и размислуење,со кои кобајаги го разбирате сфетоф околу кочината (нивна) ваша.

 • +1 глас

  Значи да одговорам самиот на моето прашање од горе „Кај ви е линијата? Ја имате ли?“ - НЕ! Дефинитино ја немате! За купче интелигентни типчиња, навистина е чудно како не можете да направите едноставна разлика меѓу nationality и citizenship, те. националност и државјанство.

  Но... со оглед на тоа дека и во пасошите очигледно не можеле да направат разлика меѓу тие две работи - тогаш ви се простува. Но добро... веројатно (и за жал) ќе дојде ден кога ќе можам да ви кажам "I've told you so".
  А во меѓувреме не одговарајте од моите и сличните на мене кретенски повици и одете во Солун, во Веро и полнете им ги парите... со свој чекан по глава!

 • +1 глас

  Nationality is a relationship between a person and their state of origin, culture, association, affiliation and/or loyalty. *Nationality affords the state jurisdiction over the person, and affords the person the protection of the state.*

  од wikipedia