Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Предлог: Ноева Република Македонија

пријавена од dasaf пред 2 години. (bunka.blog.com.mk)

Последниве две недели своите глави од песокта ги откопаа нашите ноеви, ноеви ги нарекувам оние кои некои ги нарекуваат македонски интелектуалци. Почнаа да делуваат во правец на убедувањето: Мора да го промениме името инаку ќе не снема! Биг шит мисла, вери биг шит тврдење, мост шитед шит!

станала популарна пред 2 години | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +3 гласови

  Рој- Ројеви или Роеви?
  Мој- Моји или Мои?
  Сој- Сојеви или Соеви?
  Кој- Који или Кои?

  Па на крај се дојде до Нојеви, а не до Ноеви???

 • +5 гласови

  Убаво си има напишано човекот. Според македонскиот правопис. Ноева е. Тоа што се јавува повеќезначност не е негова вина , нели? Ама, затоа имате линк да прочитате за каков ној се работи....

 • +2 гласови

  gemidjy е еминентен грешкофаќач.

 • +1 глас

  Каква фаца, несречо гемиџиска :)

 • -1 глас

  се збуцкаа вордан и бунка. поради мене?! :)

 • -2 гласови

  Постот на блогот (не дека е единствен таков деновиве) и повеќето коментари на него се типични за конфузни, збунети индивидуи.
  Ги нервира целата ситуација, чувствуваат дека треба нешто да направат, и - бидејќи не им текнува што - играат на сигурна карта: одрекување, насилие и пцуење. Всушност, одрекувањето и одбивањето да се соочат со вистината ги прави да личат на ноеви (Не ни треба НАТО!).
  Ниту знаат зошто не им треба (некои lame-ass резони од типот „peace to the world“), ниту зошто ни треба тоа проклето членство (за да можеш дома да пишуваш вакви постови и да се спориш со мене, наместо да чуваш стража на граница, збунет!)

 • +1 глас

  Ако таквите како тебе “борците за права“ и “еднаквост“ добро си ја работеа својата работа немаше вчера да гледаме емисија во која Милчин и С.Ордановски “спорат“, фарса невидена, впрочем како и целата ваша животна дејност Лук Бихајнд Ју... Незнам дал си свесен дека таквите ликови ко спомнатите, вклучвајќи те и тебе одамна се прочитани и за несреќа ваша омразени од граѓанството. Мразам да мразам и не мразам луѓе, мразам фолиранти и лицемери, лија единствена карта на која е играат е индивидуачно девалвирање на некоја личност со цел така да се победи во “борбата„, до таму фи фаќа мозочето, најверојатно и до џебот на спонзорот...не тврдам шпекулирам и нагаѓам, што не значи дека сум во право, можеби џебот не е спонзорски, можеби тој спонзорира?

 • +2 гласови

  Truth to e told, нити овие што се за НАТО не го аргументираат тоа баш-баш.

 • +4 гласови

  Хм... на крај и сеедно ми е како ке се викаме... после толку глупости што ги слушнав овие дена, и се срамам што дела “име на држава“ со нив...
  Ајт таму здравје, работа и пари :D

 • -1 глас

  Овие шо беа некни на канал пет - типични петоколонаши.
  Да им списне чика северно са Врање, одма ставе тупаницу на чело.

 • +1 глас

  Imeto ne go dawame ..:P