Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Поздрав до вардарските Лавчиња

пријавена од roxy пред 9 месеци, 3 седмици. (www.a1.com.mk)

После неколку судири овде последица на срцепарателните ефтини бедни текстови на Ристо Никовски а пријавени и бранети од Лавче, информирани сме дека таму некои соросоидни предлози за името како Сев.Мкд се предавство но Вардар Македонија - Е СУПЕР ИМЕНЦЕ !

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • -3 гласови

  За Вардарците:
  Кога пред два три дена се кубев коси со Лавчо гравчо дека текстон од Ристо/Утрински што Лавче го беше пријавил е дебилен и кретенски некои мислеа дека само лошо зборувам, јас предавник и сл.

  Но она што не може да сфати едно Лавче (се однесува на цела една категорија луѓе не на поединец) е колку во тие текстови некое пооштро око приметува големи дупки и провалии, ефтино замајување наменето за приглупа толпа, празна и шугава реторика која зад себе крие други работи. . исто ко што зборувавме ние некои пред икс години за татко Љубчо дека е говно,шири бугарска идеологија и сл. работи, тогаш овие повардарциве се смееја и ја љубеа сликата негова а еве ги сега плачат и лелекаат.
  И ете повардарци горе долу тоа е вашата судбина. Некој мора за нос да ве води поинаку не знаете да живеете.

 • -1 глас

  Ало ретардо, дај реши еден IQ тест и те молам избави не од твоите дебилни муабети овде.
  Ако Никовски беше посочен заради аргументите зошто НЕ за СЕВЕРНА, не значи дека му се дава бланко поддршка на неговите ВАРДАРСКИ предлози.

  Ама во твојот ретардиран ум се е можно, па и да го поврзиш „Бугаринот Љубчо“, кој види има ист став во однос на ова прашање со тебе, и да го ставиш во негативна конотација.

 • -1 глас

  Добро лавче гравче ти признавам ти можеш да решаваш АЈ КЈу тестови и победиш таму со висок резултат. Секоја чест за тоа.
  Сигурно високата цифра на твојата интелигенција ќе ти дозволи да подразмислиш за ова што зборуваш.

  Ако јас ти го посочувам Ристо во случајов тоа е токму затоа што ти во повеќе наврати го имаш линкувано истиов со неговите плитки текстови, најчесто така бедно формулирани да само тој еден необразуван слој може да се пронајде во нив и истите да ги повторува.
  Твоите рефлекси само покажуваат каде припаѓаш ти дури и со ова сега “ако Ристо многу добро одбранил зошто не смее да сме северна не значи дека го подд. за вардарска“ . Смисолот на сето ова лавче е да ти се укаже на тоа дека си наивен и неискусен читател.

 • -1 глас

  Дека си лесна мета како и многу од сограѓаните кои се однесуваат како да е ова фудбалски натпревар, мои против твои, именување имиња, едни против други, мистика(постојано се открива дека хоп некој да ти е платен од Грчка влада, друг од сорос трет од Ција, значи завери).. и ваквите текстичиња милоклизни ефтини како на Ристо ви пенетрираа хипер ефикасно.

  Да имаше вистинска интелектуална подлога ти самиот , уште одамна ќе осетеше дека текстовите се мајмунисување дека нема никаков мисловен концепт во нив туку само нашкрабани кукулеле пароли(лесни за да ги превземете вие со висок Ај Кју) и толку.

 • +1 глас

  Суштината на предлогот Македонија (Вардар), исто како Македонија (Скопје), е што името на државата останува Македонија, а се додава нешто што го дообјаснува. Затоа тој предлог е подобар од Северна Македонија. Би можело Македонија (Северна). Во секој случај сосема ми е нејасно зошто воопшто некои луѓе го бранат предлогот Северна Македонија.

 • +1 глас

  никој не го брани предлогот „северна македонија“, али анализиве на Никовски ми личат произволни.

 • +1 глас

  Секој предлог кој има додавка лесно може да има негативни импликации. Лесно со (Вардар) ќе станеме Вардарци, Вардаромакедонци со (Скопје) Скопјани, со Северна - Северномакедонци.

  Од сите овие Северна носи и други негативни импликации кои сум ги објаснувал во неколку прилики... (целта е да се покаже дека некоја територија се одделила од матицата - Македонија)

 • -1 глас

  а има ли други држави со име со загради?

 • +1 глас

  Не знам, има ли други држави на кои некоја трета им го оспорува името?

 • +1 глас

  Нема!

 • +4 гласови

  Јас сум за најновиот спин дека Вардар се влева во Треска и фактички завршува кај Сарај. Тоа го проблематизира Република Македонија (Вардар) и во принцип максимално комплицира. Но и онака треба да менуваме учебници по георграфија и историја.

  „... море сокол пие,
  вода на Треската...“

 • -1 глас

  :)))))

 • +2 гласови

  Види Рохи, за да ти речам дека си ретардирана или дека си далеку и од потпросечна интелигенција, не мора особено да образложувам, доволно е човек да ти види една реченична конструкција и логичката подлога во неа која е апсолутно парадоксална и се сведува на вицот со џандарот и аквариумот.

  Е, сега за ти да осудиш еден текст, или да го наречеш авторот дебил, треба прилично да се потрудиш да образложиш за тоа, за да има барем минимални шанси некој да поверува во твојата ретардирана констатација.

  И на крајот, дај реши еден IQ тест, израдувај ме малку :) Верувај, немам видено резултат кој оди во минус.

 • +1 глас

  ова ad-hominem напаѓањево може да си го правите со Roxy и на приватни пораки... разменете си броеви и праќајте си sms-и