Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

ПРОТЕСТ ЗА СЛОБОДА НА ГОВОР

пријавена од MartinStefanov пред 12 месеци. (mklovesyou.blog.com.mk)

ДЕНЕС МИЛЧИН ФРЧКО ЃУНЕР И КОМПАНИЈА ПРОТЕСТИРАА ЗА ПРАВО НА ГОВОР. ПРОТЕСТИРАА ЗА ДА СИ ГО ЗАШТИТАТ СВОЕТО ПРАВО ДА ВЕ НАРЕКУВААТ МАКЕДОНОИДИ; БУКЕФАЛИ тоест КОЊИ, ЗБРЛАВЕНИ ХУНЗИ, ПРАВОТО ДА ВЕ СПОРЕДУВААТ СО КОЊСКИ ЗАДНИЦИ, ПРАВОТО ФАШИСТИЧКИ ДА ВЕ СВЕДУВААТ НА НИЖА РАСА

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  После читањето на сторијава сказалката на мерачот на контрадикторност, патетика и мизерија вент вајлд! Ах, колку само вашата мизерија ме исполнува! :)

 • +2 гласови

  Кажи конкретно што е она што ти смета. Што е она толку грешно и контрадикторно ? Што е она патетично и мизерно.

  Драго би ми било да се подразјасниме.

  Вака со ниски неартикулисани ударци со кои си ја криеш сопствената неписменост не вреди да се разговара.

 • +2 гласови

  Присуството на овие личности не ја девалвира идејата за која беше организиран протестот, што е во основа твојата поента !

 • +3 гласови

  ја па ко што разбрав џака накот и мирко попов ги исрале фрчко и ѓунер и овие си отишле со опашките свиткани

 • +1 глас

  видео or it didn't happen :)

 • -4 гласови

  Мартин нека не те прават улав. Паролата од минатите протести “Не го силувајте Скопје“ е класично офанзивна, вербално насилна порака, нималку толерантна. Ништо подобри не беа ни вчера во изборот на слогани. “Солун е ваш, Скопје е наше“ е отворена антимакедонска порака крајно дегутантна, без почит на пример за стреланите патриоти од 1945 под Скопското Кале, кои загинаа токму за идејата “Одиме на Солун“.

 • -4 гласови

  Што да ти говорам за “Курва или светица“ слоганот?Тој се заснова на база на исклучивото или-или логика. Тоа ти е анахрон модернизам од најжесток тип кој ги породи и фашизмот и комунизмот. Тој ти говори сосема нетолерантно - ме можеш да бидеш и едно и друго или трето, нема постмодерна логика и-и каква што сакаат тие да прокламираат. Нема иклузивност или ако ја има, има место за сите но не и за православните Македонци. Така што прав си кога вревиш дека шират меѓунационална омраза и тоа не го прават од не знаење туку сосема свесно и со намера.
  Значи, ние не можеме да ги судиме за тоа, слобода на говор, но секако можеме да ги осудиме морално за неодговорноста и навредите кои ги повлекуваат со себе овие нетолерантни пароли и слогани.

 • -4 гласови

  Па, дури и да е ироничен и да се однесува на наводно православниот фундаментализам глупо е смислен.

 • +1 глас

  изгледа ти откажал мерачот на иронија

 • +1 глас

  gdamjan, како сакаш речи, паролите се грозни и претенциозни. “слобода, слобода“, неписмено и идеолошки неопределено хипи кукање.

 • +1 глас

  а шо сакаш да пишат, бараат слобода !

 • +3 гласови

  >>> неписмено и идеолошки неопределено хипи кукање.

  па Букаро ти така славата ја стекна