Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Мали лаптопи за мали деца

пријавена од jpetrov пред 1 година, 3 месеци. (it.com.mk)

Што ќе добиете кога имате вишок ентузијазам и желба за самопромоција, а недостаток на стратешки пристап и одмереност...

станала популарна пред 1 година, 3 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +3 гласови

  Само, да ги поставиме работите во вистинска перспектива: со 10 мил. евра се покриваат едвај три-четири месеци од бесрамното рекламирање на Владата со наши пари.

 • -1 глас

  е што ќе добиеме де? нити има истражување за едната страна, нити за другата. ќе видиме ваљда што ќе добиеме.

 • +4 гласови

  После дебаклот од проект “100.000 компјутери“... нема логика.
  Бројки, спектакли, реклами - така се работи овде.

 • +1 глас

  Кратко и јасно. Идиотизам. Ако имате некоја пријателка учителка, од прво до четврто одделение, прашајте ја колкав процент од децата ги знаат буквите во прво одделение. Потоа прашајте ја истото прашање и за второ одделение.
  Е тие деца, ќе добијат лаптопи. И тоа не за дома, туку за во школо. Да работат паралелно и на лаптопот и на десктопот пред нив. Веројатно ќе учат компјутерски мрежи.

 • -1 глас

  Се изнасмејав на ова „Очигледно дека децата нема да стигнат да ја оправдаат инвестицијата, затоа што додека да станат даночни обврзници, овие компјутери ќе гнијат по скопските депонии.“
  Сега ми е јасно зашто кога јас бев во гимназија учев на клупи на кои беше потпишан татко ми - гарант намерата е да се има добра повратна инвестиција на нив :)