Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Македонски Деца мета на бугарска пропаганда

пријавена од Persey пред 1 година, 4 месеци. (persey.blog.com.mk)

Патриотичен Буквар Ова е исто ко некој да ти дошол на гости и ти го силува детето пред твои очи. А ние му ќутиме. Пренесете ја информацијата низ македонските медиуми па да очекуваме соодветна реакција од сооодветните институции

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +2 гласови

  лошо во букваров е што е пропаганда, како и секој друг буквар што е пропаганда, вклучително и „нашите“.

  тоа што јас можам да видам е дека јасно стои дека букваров е партиски. првичната претпоставка е дека ако е партиски - тогаш неможе да биде и службен буквар во образованието во Бугарија или во некој дел, макар и градоначалникот на Пловдив да е издавач.

 • -4 гласови

  just for the record: македонци во Бугарија обичните луѓе ги викаат граѓаните на пиринскиот дел, без разлика дали тие се декларираат како македонци или не. Исто како кај нас кога викаме „струмичани? бугари...“ :))

 • -3 гласови

  Персе на дада,
  ај седи си мирен.. колку повеќе докажуваш дека НЕМЕТ НЕМЕТ ама ич било каква сличност со македонци и бугари , сличностите уште толку доаѓаат од израз.

  не ме срами по луѓе и по куќи море скапаницо

 • -4 гласови

  Со пренесување на целата негова содржина на интернет направена е поголема промоција на тој буквар од било кој бугарски КИЦ што ќе ја направеше...

 • -3 гласови

  тоа е и идеата... ;-)