Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Леток на нашите грчки другари за спорот околу името

пријавена од Spartak пред 1 година, 6 месеци. (levicamk.blog.com.mk)

Непотребни фрази во насловот, но прочитајте го постот.

станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • -3 гласови

  Браво „Ленка“ !!

 • +2 гласови

  Колку и да е текстот утопистички и нереален во моментов, сепак е убаво да се види дека некој си замислува дека го гледа светлото на крајот на тунелот. :)

  Дури, завидувам на видливиот оптимизам на авторот. За жал јас во моментов не можам да се надминам себеси или да ја прескокнам реалноста па да ги перципирам работите од поразличен агол... :(

 • -1 глас

  Истиот коментар од блогот еве го и овде;
  „Ова е чиста манипулација!
  Прво, мора да се разграничи национализмот од радикалниот национализам, кој во Грција има примеси од наци-фашизам.
  Второ, точно е дека има Грци кои сметаат дека овој спор е небулозен и дека Грција прави голема неправда (и јас имам добар пријател Грк со такви ставови), но фактите говорат дека тие не само што се малцинство, туку се и илегала во нивната земја.

 • -2 гласови

  Впрочем, гласовите за Неа Демократиа и ПАСОК го потврдуваат тоа, а тие добиваат заедно со нацистите од Караџаферис преку 95% од гласовите. Кога ќе се има предвид и ставот на грчката црква, епилогот е јасен. Во Грција владее апартхејд и нацифашистички режим, кој еден ден ЕУ и САД ќе мора да го погледнат в очи, како што го погледнаа во Јужна Африка и тој ќе биде соборен!

  Дотогаш, ние сме во војна (специјална, психолошка) со Атињаните и секакви обиди за омекнувања на ставовите се непотребни и штетат на нашата кауза!“

 • +2 гласови

  а која е ВАШАТА кауза?

 • +3 гласови

  ...ааааааа „Македонија до Индија“? :) А ако не тоа, тогаш барем онаа: „Солун е наш! А за Атина ќе се караме... ама со Турците!“. :))))

  Не Јован, НАШАТА кауза (те. на оние од нас што чувствуваат национална припадност) е да не дозволиме каузата/идејата за која нашите дедовци, пра и чукундедовци како и генерации нивни родители гинеле, сега да изумре само во име на ЕУ и НАТО, вештачки сојузи кои беа осудени на пропаст уште пред да бидат креирани.

  Пример: Сметате дека ЕУ постои... дека е цврста институција? Нека потрае само уште малце берзанскава криза вака како што е сега во слободен пад, па ќе видите како одеднаш секој ќе почне за себе да размислува (иако реално гледано, веќе почнаа)...

  Штета само што нашата економија ни од далеку не е толку имуна на случувањата како што Ставревски и Славевски се трудат упорно да го излажат народот. :(

 • +1 глас

  Злочко, од толку лупање по гради, на крај и ќе се повредиш!

  И не знам зошто мислиш дека било кој нормален Македонец (со нечесни исклучоци, но тоа е друга тема) не чувствува национална припадност? И дека не ја цени „каузата за која гинеле нашите...“. Вклучувајќи ме и мене.

  А тоа што си еуро-скептик си е твое право. Истото го збореа и комунистите уште пред 50 години: „Америка и Енглеска биќе земља пролетерска...“.
  Иако, еуро-скептицизмот може да функционира во Норвешка или Швајцарија, а овде ... тешко.

 • +2 гласови

  Дека ќе се повредам многу веројатно. Во најмала рака поемотивно ќе го прифатам веројатниот пораз по прашањето за името за разлика од дел од населението кое верувал или не - по тоа прашање е мн. покосмополитски настроено од мене. И да... убеден сум дека не чувствува национална припадност. И меѓу другото - couldn't care less.

  Што се тиче еуро-скептицизмот. Комунистите можеби закасниле, ама има голема веројатноста да испаднат дека биле во право. :)))
  Впрочем што е национализирање на приватни комерцијални и инвестициони банки, ако не е социјализам? Капитализам сигурно не е.
  И што е давање на народни пари во вид на финансиски инекции на приватни банки - ако не е фашизам?

 • +1 глас

  Изгледа дедовците и тие пред нив не се разбирале многу од политика.