Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Грешат и Македонија и Грција

пријавена од gdamjan пред 10 месеци. (www.bbc.co.uk)

„Антиквизација - тоа е грешка. Ама тоа од научна гледна точка. На крајот на краиштата не е релавантно, јас дури би рекол дека Букефал е тројански коњ за Макеоднија - тоа е грчка игра", вели Фридман. Тој смета дека товарот сепак го има посилната Грција како членка на НАТО и на ЕУ.

станала популарна пред 10 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +3 гласови

  Одговорноста е кај оној што ја има власта. Вистинска демократија е кога луѓето коишто имаат власт ги штитат тие што немаат власт.

 • +1 глас

  1. Товарот го има Грција бидејќи ни наметна ирационален конфликт без преседан.

  2. Нивниот единствен „аргумент“ е што засега можат да не' блокираат во НАТО и ЕУ (i.e. „дипломатска тупаница“). За жал, овој „аргумент“ досега се покажува како посилен од законите (правото, праведноста), па некаде успева да го избоксира и здравиот разум.

  Барањато вина кај Македонци не ја намалува тежината на двете точки погоре.

 • +1 глас

  да беше името на државата единственото нерешено прашање на светов ќе се согласев ... но вината на Македонија е нерешавањето на многу други прашања

 • +1 глас

  На оваа планета правото се употребува кога/како на посилниот му одговара. Интересите го вртат светот. Затоа веќе „право“ не спомнувајте.