Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Државни удари

пријавена од mitko пред 1 година, 8 месеци. (kiberkotle.net)

„Определената доза на негативно прифаќање на законите во потесната јавност, Бранко Црвенковски ја искористи за да не ги потпише указите за стапување на законите во сила, но притоа да ја искористи својата постапка како услов за опозицијата да се врати во Собранието.“

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • -1 глас

  Ме претрка... Одличен текст, особено анализата на законот за лобирање.

 • +1 глас

  Законот за лобирање, каков-таков, е добра шанса да се види вистинскиот капацитет на граѓанските организации.

 • -1 глас

  законот за кој не се консултирани самите НВО?

 • +1 глас

  цивилното општество во либералната демократија е замислено како куче чувар. без разлика дали нво-ата биле консултирани или не, ова е состојба против која треба посериозно да реагираат. така, според новица, би се измерил нивниот капацитет.

 • +2 гласови

  а зошто па морало да бидат консултирани?

  не викам јас дека законот е добар или дека лобирањето е вака или онака. викам до сега за многу нво-а беше мед и млеко, пари од сите страни, работа ништо, ефекти никакви. во зборовите на еден тип од сорос фаца - донаторите придонеле за уништувањето во концептот граѓанство во мак. нво-а. дали тоа е така? не знам. знам само дека ова е шанса да се види кај сме - што сме.