Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Дебакл на македонското новинарство во спорот со името

пријавена од strajkoski пред 1 година, 7 месеци. (komunikacii.net)

Македонските новинари немаат поим што се случува во толку медиумски експлоатораниот спор за името, енде, точка, коњец, финито, но дискашн (ќе се вратам на тезава, секако).

станала популарна пред 1 година, 7 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +2 гласови

  Не ми е јасно зашто го викате „спорот со името“. wtf?

 • +1 глас

  Еве хинт, пошто и на А1 го имам чуено како го користат новинари - проблемот што го има Грција со името на Република Македонија.

 • +1 глас

  Одличен текст.... покрај тоа како забелешка треба да се стави и антимакедонскиот став што го негуваат дел од медиумите по ова прашање, очигледно инсинуирани од врвот на една политичка партија која долго време беше на власт, а можеби и финансирани од странски служби. Нели, бесплатните весници треба економски да функционираат.
  Добро е што е наведено како работат медиумите на Поранешната отоманска провинција, и колку нивниот став по ова прашање е единствен. Кај нас, во обид да се нападне власта, се понижува Македонија.
  Посебно свежи се изјавите и на претседателот на Македонија и на потпретседателот на СДС. Кога од нив доаѓаат такви изјави, што да очекуваме од ’сиромашките’ новинари?

 • +2 гласови

  ова е добар муабет: „во обид да се нападне власта, се понижува Македонија“

 • -2 гласови

  Лавот не ги мрази Македонците и нема своја партија. Лавот не ги почитува предавниците на родот македонски...
  П.С. За информација темата овде не е Лавот

 • -1 глас

  Да да и во 2001 не не нападнаа терористи, бунтовници беа тоа, борци за човекови права. :)

  Ајде пак минусирајте простаци.

 • +3 гласови

  Момци, фала ви за подршката, Арангел, имаш право, терминот „спорот за името“ е тенденциозен и иако е фраза треба да се одбегнува и да се нарече „грчкиот спор за името на Република Македонија“ или „грчкиот проблем со името на РМ“.