Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Данок по 28 годишна возраст во Македонија?

пријавена од новица пред 1 година, 4 месеци. (crnobelo.com)

За ова дознав случајно денес, и гугл го дава само овој линк со информација. На фејсбук веќе има група со преку 2000 членови против оваа работа. Има некој повеќе информации за ова?

станала популарна пред 1 година, 4 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Па како што пишува во текстот... ваков закон има во Германија и со него државата се труди да те натера да основаш брачна заедница. Само што... хм... не сум сигурен дека во Германија законот беше за „казнување“ на неженети/немажени, туку коклу што знам има закон кој ги наградува, те. им ги олеснува даночните стапки на женетите/мажените.

  Кај нас изгледа ги извртеле работиве...

 • +1 глас

  Во текстот не пишува какви сѐ други закони има во Германија, кои кај нас ги нема.

  Исто така пропуштиле да напишат дека и тие закони што ги има и тука и во Германија, тука не се почитуваат.

 • +1 глас

  И да се донесе законот, сигурно паѓа пред Уставен Суд.

 • +1 глас

  Уставниот суд кога се работи за нешто вакво обично се прогласува за ненадлежен, зар има некој уставниот судија при здрав разум да си стави рака во оган и да не го изберат.

 • +2 гласови

  Ненадлежен? Мора да е надлежен. Законот прави дискриминација.

  Уставниот суд не е баш „зависен“ како што изгледа.

 • +2 гласови

  Утрински кажал нешто повеќе: http://tinyurl.com/5t8o5x

 • +1 глас

  Коментар преку линкови до подобри постови + цртан
  http://razvigor.blog.com.mk/node/196210