Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

2.4 милијарди евра!!!

пријавена од Lavot пред 1 година, 3 месеци. (www.taratur.com)

Се прашувавте од каде толкава агресивност кај некои новинари, квазиексперти, политичари и тн. во деновите кога се переше мозокот на народот дека промената на името нема да биде толку кобна и дека мора да направиме се` за да влеземе во ЕУ? Е, па одговорот е 2.4 милијарди евра!

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Политика

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  македонско име, нема да за-гине :)

 • +1 глас

  Се разбира, разликата е во тоа што ЕУ *има* 2,4 млрд. евра за трошење на медиуми.
  Нашава влада нема ни 24 евра. Всушност, во *минус* е 2,4 млрд., додуша, долари (во надворешно-трговската размена во 2008). Ситуацијата ни е повеќе Зимбабве отколку ЕУ.

 • +1 глас

  абе.. :)
  ЕУ ги троши овие пари на проекти како Еразмус Мундус програмата, филмови, фестивали, да и обуки можда.. ама во 90% случаи на земји од Унијата. така да не е све така едноставно.

 • +2 гласови

  Големата завера на ЕУ. Среќа ние сме слободни од неа :)

 • +1 глас

  Не сте нормални...
  До кога опозицијата, Грција, новинарите ќе бидат криви за сенешто?

 • -2 гласови

  Во што се филмовите од ЕУ ’попоштени’ од филмовите на владата? Или зошто да е кул чуече да бидеш полтрон на ЕУ, а не на владата? Или зошто е укеј чуече да биеш пешко еуропски, и да го продааш името кај ќе стигнеш, а си лузер ако си патриот?

  Уствари забурајф чуече, патриот си ако си ја мразиш државата, и сакаш у ЕУ...

 • +1 глас

  а кој имплицираше такво нешто? поентата на мојот коментар:
  у македонија бар, ЕУ многу поише пари има потрошено на патишта (можда и на автопатот "александар македонски" не знам), водоводи, мостови, образование (пример политички науки на кои се учи цело поглавје античка македонија) и тн, него ли на кампања. ете го и сорос и ЕВРОбалкан сеа вадат книги за плутарх и тн. не се mutually exclusive двете каузи.
  башка има разлика - кампањата на ЕУ е за надминување на граници, а кампањите на владата - за цементирање. не дека многу ја сакам ЕУ ама да бидеме објективни.

 • +1 глас

  туше!

 • +1 глас

  „ЕУ ги користи новинарите за пропаганда преку медиумите, со тоа што ги наградува со разни обуки и награди. Унијата дава големи пари на невладини организации, научни и лоби групи.“

  Хм, треба да се спомнат после овој цитат сите еурокремски дебатни емисии, колумни и тн кои не опседнаа, особено со својата агресивност и непрофесионалност, наместо суптилно да пропагираат? Или ќе го замачкаме тоа со неколку илјадарчиња евра дадени за проекти кои се и од национален интерес? Мислам да бидеме реални нели?

 • +1 глас

  ама пак алудираш на теорија на завера. ја не знам ниту една емисија спонзорирана од ЕУ на македонска телевизија да се дава. ниту пак сум видел платен оглас у весник "бидете Европејци". ниту пак сум видел "колумната е спонзорирана од ЕУ". едино владата тоа си обавува преку СЕИ.
  инаку има цели теории како кампањите за европски идентитет се бенигни и неуспешни (во самата унија). а нарочито у околина ко македонија, ја не знам кому ЕУ му пере мозок. луѓето уште се во потрага по сопствената етногенеза тука, нема шанси наднационален идентитет да вирее.

 • +1 глас

  Сеуште има такви (Македонци), и тоа многу, кои не одлучиле што се по потекло - Словени или потомци на Букефал (или кој веќе...)

 • +1 глас

  Види во Дневник има нешто - Еврорама
  Или види серија Еврозум
  Итн итн

 • +1 глас

  Уствари, мешаш држава и власт.