Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

  сите топ листи...

  Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

  Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

  Абецедарот

  пријавена од Flebur популарна пред 2 години, 8 месеци. (istoricar.blog.com.mk)

  Во продолжение следи мој текст, објавен во јануари 2006, кој се однесува на Абецедарот објавен во Атина во 1925 година. Значи не е Коминтерната првата меѓународна организација кои ја признала посебноста на македонската нација. Парадоксално но вистинито – тоа е Кралството Грција.

  0 коментари | проблем? | категорија: Наука

  Кајмакување преку Џумла

  пријавена од Arwena популарна пред 2 години, 9 месеци. (strumjan.blogspot.com)

  Не дека не сте знаеле, ама можеби сте немале потреба досега.

  0 коментари | проблем? | категорија: Наука

  Луѓе, правете место

  пријавена од Vnuce популарна пред 2 години, 10 месеци. (www.on.net.mk)

  Уште еден вид на мајмуни се спрема да еволуира во нов вид на луѓе! Многу интересна појава која што наликува на почетоците на човечкиот вид!

  2 коментари | проблем? | категорија: Наука

  Готови семинарски работи или по нарачка

  пријавена од глиша популарна пред 2 години, 11 месеци. (seminarskiraboti.blog.com.mk)

  „... тимот располага со поголем број готови и квалитетни семинарски, матурски и други видови на студентски задолженија по предметите и дисциплините на хуманистичките факултети.“ Закон бизнис идеја, нема што.

  2 коментари | проблем? | категорија: Наука

  Хакери на работ од науката

  пријавена од strumjan популарна пред 2 години, 11 месеци. (video.google.com)

  Емисијата од ХТВ „Na rubu znanosti“ чиј автор е Крешимир Мишак посветена на хакерите. Видеото е од некој блогер качено, а за линков - фала Уфо.

  3 коментари | проблем? | категорија: Наука

  Фото сторија за негрижата за скопскиот аквадукт

  пријавена од глиша популарна пред 2 години, 11 месеци. (volanskopje.blog.com.mk)

  Фото сторија за негрижата на надлежните за скопскиот аквадукт. Има бара, за која едни велат дека е само повремена и не предизвикува проблеми а фото-сторијата покажува дека има оштетувања на аквадуктот околу барата.

  0 коментари | проблем? | категорија: Наука

  Животот во Скопје 1918 - 1941 формирање на граѓанска класа

  пријавена од глиша популарна пред 2 години, 11 месеци. (www.staroskopje.vestel.com.mk)

  Интересна и опширна онлајн книга на тема „Градот Скопје и формирањето граѓанска класа помеѓу двете светски војни (1918-1941) - од етнолошки аспект“. Има интересни фотографии, многу податоци, добри 10 минути сурфање. :)

  1 коментар | проблем? | категорија: Наука

  Поглед кон галаксијата Сомбреро

  пријавена од iacovibus популарна пред 2 години, 11 месеци. (astronomija.com.mk)

  Галаксијата Сомбреро (The Sombrero Galaxy), позната уште и под ознаката M104, е една од најголемите галаксии во јатото Девица (Virgo cluster), кое е оддалечено околу 28 милиони светлински години од Земјата.

  0 коментари | проблем? | категорија: Наука

  Студентски Живот - Спремање на Испит

  пријавена од глиша популарна пред 2 години, 11 месеци. (kopriva.blog.com.mk)

  8 фази на студентскиот живот. Барем оној делот поврзан со учење.

  0 коментари | проблем? | категорија: Наука

  Пијте боза, светски пијалок. А не оние штетнине...

  пријавена од razvigor популарна пред 2 години, 12 месеци. (razvigormk.blogspot.com)

  Гуд Бајтс го превел на македонски познатиот текст за тоа што им се случува на нашите тела при пиење Кока-Кола - не многу убави и здрави процеси. Заклучок: Пијте боза!

  3 коментари | проблем? | категорија: Наука

  Книгата е книга е-книга

  пријавена од Ana популарна пред 3 години. (www.anapejcinova.org)

  Опсежен напис за принципот на ’отвореност’ (open access), електронско издаваштво и е-архиви, предности на е- и т(врди)-книги, алтернативен модел на култура, образование и наука, преглед на придобивки за издаваштвото, библиотеките и образованието, и мал лет во една можна е-Иднина.

  1 коментар | проблем? | категорија: Наука