Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Македонска мистерија

пријавена од sinbos пред 1 година, 2 месеци. (www.worldpress.org)

Јас прв пат слушам за ова место...Прочитајте,доста интересно!

станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Наука

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +2 гласови

  sinbos, патот под нозе и да ја прошеташ Македонија! :)
  Запознај ја татковината за да ја сакаш повеќе...

 • +1 глас

  Веднаш би отишол,арно ама имало некој отров околу рудникот,све живо умртвувало одма...

 • +1 глас

  „Отровот“ е всушност талиум, и е реална опасност, бидејќи се наоѓа на одредени места во околината. Но, тие места се знаат и не би требало да бидат голем проблем за посета на рудникот.
  Локалните сточари особено ги познаваат овие локации, бидејќи ако ја пуштат стоката на напасување таму, ризикуваат таа да биде отруена. Во лето јасно се гледаат зелените, нечепнати, отровни ливади.

 • +1 глас

  Хм.. Настрана од сите фрки околу Александар Македонски во моментов - ова звучи интересно:)

  "Преданијата за минералот Лорандит потекнуваат уште од времето на Александар Македонски, кој прв ја открил неговота моќ. Според преданијата кои ги раскажуваат сликарот Станковски и заменик-министерот Лепиткова, фалангата на Александар ги премачкувала своите штитови со лорандит.
  - Во битките кои тој ги водел секогаш точно напладне и со движење на војската од запад кон исток се јавувал силен одблесок од штитовите кој ја заслепувал противничката војска. Затоа и не зачудува успехот на фалангата на Александар. Не е случајно ниту тоа што на штитовите на фалангата се наоѓало изгравирано познатото сонце од Вергина. Од таму можно е да потекнува и култот на Македонците кон Сонцето - велат Лепиткова и Станковски."

  http://www.vecer.com.mk/?ItemID=8CC71CF7...

 • +1 глас

  Јас имав чуено за Алшар, но вчерашната емисијата на Марина Дојчиновска додатно ме заинтригира (да да... и јас сум рунтав Македонец и горд сум поради тоа).
  Потоа сакав да објавам еден текст од Утрински тука на Кајмакот, арно ама пошто е од старите изданија истиот не е пристапен преку рег. домен, туку преку IP... а Кајмакот не прифаќа објавување на такви статии.
  Да не должам, еве го текстот во Утрински, на тема Алшар. Многу е интересен за читање:
  http://217.16.70.245/?pBroj=1022&stI...