Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Македонија до 2050 година ќе се претвори во пустина

пријавена од zlochko пред 1 година, 1 месец. (www.a1.com.mk)

Со оваа изјава, Ордан Чукалиев, деканот на факултетот за Земјоделие и Храна предупредува за намалените врнежи и нерационалното трошење на водата во индустријата, земјоделието и особено во град Скопје.

станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Наука

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  А јас на пример од странски инжинери имам чуено предупредување да не се буши премногу длабоко во Пелагонија зошто многу лесно може Пелагонија да стане езеро. Така да деканот би требало да научи нешто повеќе отколку да се глупира по медиуми за да привлече внимание. Тука порано било море. Водата се повлекла ама многу има останато под земја. Незнам колку знаете ама во Пелагонија треба да ископате само две метра за да дојдете до вода. Во неколку села пелагонски сум бил и сите бунари се плитки, до 3 метри преку сила.
  А и Скопје има многу подземни води ама поради повисоката н.в. од Пелагонија треба повеќе копање за да се дојде до нив.

 • +2 гласови

  Уште утре сите да ги завратиме ракавите и да се раскопаме по Пелагонија. Таман кога ќе се наполни тоа езерото, ќе им ја пуштиме водата долу на грчиштана, сите да се подават!

 • +1 глас

  их ако Пелагонија бидне море јас ќе издавам смештај на автобуска таков со капче. To ce biti taj dan...

 • +3 гласови

  Кај немате аеродром, сега ви е криво и море што нема да имате! Ц-ц-ц-ц абе да му цркни на скопјанецо козата! :)))))))

 • +2 гласови

  ќе идиш со колата, ќе ви пишиме „Битола на Битолчани со спреј“ ќе видиш!!

 • +2 гласови

  Е па ете зошто професорот е загрижен вие саката цела вода на „грчиштана“ да им ја пуштите и ние пак без вода да останеме ;-)