Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Јас сум Македонец

пријавена од Spartak пред 1 година, 11 месеци. (spartaks.blogspot.com)

Многумина веќе го знаете објавеното интервју на Никола Карев дадено во Битола на грчки новинар за грчкиот весник “Акрополис“ и објавено на 08 Мај 1903г.. Овоа интервју е така-речи многу битен документ бидејки е дадено од член на највисокото раководство на ВМРО пред Илинденското востание. Ова интервј

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Наука

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Приложените фотографии на постот се скенирани листови од грчката книга од каде е дојдено до сознание за постотње на ова интервју.

 • +1 глас

  Спартак, ти пишав на блогот, ама не си ми одговорил.. ај и тука. Ме интересира, дали некој знае повеќе за Ѓорги Карев, братот на Никола. Ѓорги Карев бил градоначалник на Крушево 1941-1945, а потоа е затворен од комунистите. Според бугарите, Ѓорги се декларирал бугар. Ме интересира македонската верзија. Дали имате линк за житието на Ѓорги Карев?

 • +1 глас

  Незнам зошто бил затворен. Во 2006г. во илинденски број на Фокус имало интервју со Мише Карев, син на Ѓорѓија но го немам прочитано. Знам само дека го спомнал ова интервју од чичко му.
  Во секој случај, нетреба да се наседнува на бугарската пропаганда.Додека ние чмаевме во благодетите на федерацијата, они си правеа документи што можат обичниот граѓанин да го збунат.

 • +1 глас

  Далеку од наседнување, ме интересира нашата верзија.

 • +1 глас

  Искрено, не ја знам, само ја претпоставувам, но си земам обврска со признати стручњаци од оваа област да се информирам, иако мислам дека со примена на законот за лустрација поеќе би се дознало. Бугарите ионака за сите тврдат дека се бугари.