Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Генетско потекло

пријавена од minimoog пред 1 година, 4 месеци. (arstechnica.com)

Зошто треба да сме внимателни со ДНК анализата за утврдување на нашето/вашето/нивното потекло.

проблем? |  кој гласал? |  категорија: Наука

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


  • +1 глас

    Одличен текст. Поентите му се дека сите сме генетски мешани, тренд кој особено расте во последниве глобализациски децении, понатаму дека генетските тестирања не се сосем сигурни бидејќи не може научно да се потврди нивната 100-процентна точност и слично.

    Врзувањето на општествени навики и стандарди, меѓусебни односи, па дури и во некои јужни од нас држави закони поврзани со „генусот“ на граѓаните се чист ретрограден расизам. Македонија ги живее последиците од него.