Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

    сите топ листи...

    Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

    Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

    Големата љубов на Софија Андреевна кон Толстој

    пријавена од nela популарна пред 1 година, 6 месеци. (www.kubura.com.mk)

    Ана Каренина почнува со реченицата: Сите среќни семејства си прилегаат едно на друго, но секое несреќно семејство е несреќно на свој начин. Тоа го напишал Толстој, но никој не знае што тука има поправено Софија Андреевна. А таа во овој роман внела точно деветстотини поправки, без да знае авт

    5 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Како се преговарало во Букурешт?

    пријавена од strumjan популарна пред 1 година, 6 месеци. (kubura.com.mk)

    ... за поделбата на Македонија во 1913 година. Бугарите тргувале со Србите за Штип и Кочани, за да ја добијат Кавала од Грците

    0 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Досие Скопје на он.нет (ако не го утнав пермалинкот)

    пријавена од новица популарна пред 1 година, 6 месеци. (on.net.mk)

    Емисијата, епизода 1, флеш... Се симиња со download helper за firefox (http://www.downloadhelper.net/), околу 330 мега е, и кој има трпение може да ја качи на јутјуб или гугл видео. :)

    3 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Ubuntu наш, кој си...

    пријавена од strumjan популарна пред 1 година, 6 месеци. (jasnesumjas.blogspot.com)

    Систему наш бесплатен подигни се денес, И прости ни ги рестартирањата наши, Како што му простувавме на Windows за паѓањата негови... Не дека и првата молитва е лоша :)

    0 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Голема работа, Канал 103

    пријавена од kotle популарна пред 1 година, 6 месеци. (golemarabota.iborn.net)

    блог со подкасти

    2 коментари | проблем? | категорија: Култура

    365 инстант речник

    пријавена од cchevy популарна пред 1 година, 7 месеци. (365.com.mk)

    Брз AJAX речник за преведување од повеќе странски јазици, македонски лексикон на изрази и зборови...

    12 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Сина Крв, смртта на национализмот

    пријавена од gemidjy популарна пред 1 година, 7 месеци. (blog.gemidjy.info)

    Ова не го правам за да го промовирам расказот, но за да изразам револт кон националистичкото гето што се формира на Кајмакот кое користејќи го нискиот праг за закопување на коментари ги закопува сите со кои не се согласуваат. Повисок праг на закопување и бришење на фантом-корисниците (дупликати).

    7 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Интервенција во реалноста

    пријавена од darko156 популарна пред 1 година, 7 месеци. (golemataslika.blogspot.com)

    Да го направиме ова! Или да го смениме однесувањето?

    1 коментар | проблем? | категорија: Култура

    И Србите за Букарски

    пријавена од bukarski популарна пред 1 година, 7 месеци. (kisobranblog.com)

    Есеј за состојбата на македонската книжевност и култура на српскиот книжевен блог “Кишобран“ под наслов Književnost u Makedoniji

    1 коментар | проблем? | категорија: Култура

    Албанците за Букарски

    пријавена од Spartak популарна пред 1 година, 7 месеци. (bukarski.blog.com.mk)

    Секого подржувам да успее во животот така да се надевам дека Буки и во Албанија ќе издаде книга и од тоа ќе има финансиска корист.

    3 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Верижна реакција - светски настан во Скопје 11-14 септ.

    пријавена од razvigor популарна пред 1 година, 7 месеци. (line.org.mk)

    Четиридневен фестивал на интернационална мрежа за дигитална уметност со 9 работилници и 14 предавања - мора да се најде за секого по нешто...

    0 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Агата Кристи - download на 26 книги

    пријавена од Arwena популарна пред 1 година, 7 месеци. (reintelect.blog.com.mk)

    За сите љубители и заинтересирани за романите на Агата Кристи ... На погорниот линк можете да даунлодувате 26 нејзини книги преведени на српски јазик.

    0 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Наскоро: Европска дигитална библиотека

    пријавена од capricorn популарна пред 1 година, 8 месеци. (www.metamorphosis.org.mk)

    Европскиот културен диверзитет од книги, музика, слики, фотографии и филмови достапни за сите граѓани со еден клик преку еден портал е всушност сонот за Европската дигитална библиотека што би можел да се оствари оваа есен.

    5 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Статуа ли е статуа, камена та изграфитирана

    пријавена од Arwena популарна пред 1 година, 8 месеци. (arheo.com.mk)

    До каде ќе не одведе нашата слепост?

    0 коментари | проблем? | категорија: Култура

    „ова не е конкурс, ова е спринт“

    пријавена од razvigor популарна пред 1 година, 8 месеци. (jurakot.blog.com.mk)

    „Награден конкурс во чест на творештвото на Живко Чинго“

    0 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Критиката тоне во непостоење - блогосферата е спас!

    пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 8 месеци. (novamakedonija.com.mk)

    „Блогосферата, според оние што ја следат, продуцира не само нови книжевни имиња, туку и се похрабри критичари и промислувачи на литературата и на другите уметности.“

    1 коментар | проблем? | категорија: Култура

    Еден добар закон

    пријавена од strumjan популарна пред 1 година, 8 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

    четиво за оние кои мислат поинаку :)

    5 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Мала, но важна разлика

    пријавена од tom популарна пред 1 година, 8 месеци. (girlsgoneglobal.blogspot.com)

    Македонското традиционално мезење, пиење (алкохол) и дружење, видено од странци. Кратка, но фина анализа. Конечно и нешто убаво и различно од политика...

    2 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Програма на Охридско лето 2008

    пријавена од GoodBytes популарна пред 1 година, 8 месеци. (www.ohridskoleto.com.mk)

    Датум, час, локација, содржина, изведувачи, фотографија, цена на билетот и резервација на билети, сето тоа го има на официјалниот сајт.

    3 коментари | проблем? | категорија: Култура

    Б. (или поезија за луѓето кои презираат поезија)

    пријавена од Бунка популарна пред 1 година, 9 месеци. (babamitrajanka.blog.com.mk)

    Се објавува во електронска форма дебитантската поетска збирка на Дејан Велкоски со наслов: „Б. (или поезија за луѓето кои презираат поезија)“.

    0 коментари | проблем? | категорија: Култура