Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи во категорија

Гласајте за штотуку објавените страници од оваа категорија и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.Топ 10 седмицава

  сите топ листи...

  Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

  Ова е листа на статиите кои штотуку станале популарни благодарение на вашите гласови. Можете да гласате за статиите кои Ви се интересни. Се разбира гласајте и за свежите статии и помогнете да станат популарни.

  Момент на вистината – дресирање за катастрофи

  пријавена од GoodBytes популарна пред 1 година, 1 месец. (komunikacii.net)

  На браникот на: Вистината, Правдата, Убавината, Добрината и Праведноста, овој текст кој го обработува ТВ-феноменот „Момент на вистината“ ги преиспитува постулатите на општествениот морал и култура на живеење, терајќи нè да се запрашаме дали е баш сè на продажба?

  0 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Спомениците...

  пријавена од oksimoron популарна пред 1 година, 1 месец. (arheo.com.mk)

  ...не можам да разберам како дозволиле толку многу да пропадне една идеја која своевремено била нова и напредна во комплексниот свет на ликовната уметност, до степен да се запрашате што мајка бара еден монументален објект како овој на соголено брдо во парк кој никој не го одржува...

  2 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Thunderbird 3.0 на Македонски

  пријавена од gdamjan популарна пред 1 година, 1 месец. (twitter.com)

  Thunderbird 3.0 ќе го има на: Српски, Албански (блиску се), Грчки и уште 34 други јазици (до сега) ... ќе го нема на Македонски ... каде се патриотите?

  12 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Кој всушност бил вистински во Берлин?

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 1 месец. (bugariska.crnaovca.mk)

  Кој од двете новинарки-известувачки од Берлин (Силвера Падори за Вест и Сунчица Уневска за Утрински Весник) навистина известува за Берлинале?

  1 коментар | проблем? | категорија: Култура

  Дарувај крв - подари живот

  пријавена од Acid популарна пред 1 година, 2 месеци. (forum.kajgana.com)

  По успешната акција за собирање на облека и трајна храна за оние на кои им е потребна, форумџиите на Кајгана во соработка со Црвениот Крст организираат голема акција за дарување крв. Крводарителската акција ќе се одржи во "Даре Џамбаз" во сабота (07.02.2009). Акцијата започнува во 12:00 и ќе трае...

  1 коментар | проблем? | категорија: Култура

  Официјален web - портал посветен на Никола Мартиноски

  пријавена од Arwena популарна пред 1 година, 2 месеци. (www.martinoski.mk)

  Конечно пуштен во оптек долго најавуваниот веб сајт за животот и делото на сликарот Никола Мартиноски.

  2 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Филмските богатства од архивата на Европската кинематографија

  пријавена од Arwena популарна пред 1 година, 2 месеци. (www.europafilmtreasures.eu)

  Во колекцијата во моментов се наоѓаат и три документарици од Кинотеката на Македонија.

  2 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Како Forum.com.mk краде текстови...

  пријавена од Damjaan популарна пред 1 година, 2 месеци. (www.forum.com.mk)

  Линкот води до текстот на Forum.com.mk, а линк до оргиналната вест е: http://it.com.mk/index.php/Vesti/Svet/Google-Earth-ve-vodi-pod-more

  18 коментари | проблем? | категорија: Култура

  "Бед Инглиш" Дарко Митревски

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 2 месеци. (on.net.mk)

  Збирка залудни мисли со поднаслов "Иди Даре, кој те ебe, може Вардар и без тебе". п.с:Лиценцата за превземање на книгата е оригинална :)

  5 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Апел за сите корисници на кајмак.от

  пријавена од neW1 популарна пред 1 година, 2 месеци. (twitter.com)

  еден апел до оние што го користат кајмакот - ве молам прекинете...

  17 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Резензија на Сенки [англиски]

  пријавена од mitko популарна пред 1 година, 2 месеци. (movies.nytimes.com)

  Тазе, тукушто објавена. Веројатно затоа што филмот ќе почне да се емитува денес во Њу Јорк.

  4 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Не издржавме

  пријавена од strumjan популарна пред 1 година, 2 месеци. (upravasitkaci.blog.com.mk)

  До кога Македонeцот на Македонецот ќе му биде Македонец?!

  1 коментар | проблем? | категорија: Култура

  Уште еден речник на Интернет...

  пријавена од новица популарна пред 1 година, 2 месеци. (dnevnik.com.mk)

  Од „Крсте Мисирков“ се жалат, ама речникот веќе е на Интернет: http://www.makedonisch.info/

  6 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Ново: Абортус

  пријавена од gdamjan популарна пред 1 година, 2 месеци. (www.abortusne.org.mk)

  Од сите благодетни дарови со кои Бог го дарувал човекот, највозишен е дарот на љубовта. Љубовта е најсвето, најблагопријатно, најскапоцено и најрадосно чувство, без кое човекот не може да го замисли своето постоење и својот живот.

  14 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Големата тајна на македонската култура

  пријавена од kzograf популарна пред 1 година, 2 месеци. (utrinski.com.mk)

  "По стоти пат: јалови се парите кои не се насочени системски, кон развој на целокупниот сектор, кон воспоставување правила на игра, повисоки стандарди и нови покултивирани читатели."

  2 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Македонски ретро фотографии

  пријавена од Acid популарна пред 1 година, 2 месеци. (kajgana.com)

  Интересна фото-компилација од секојдневието на македонските градови во минатото. На фотографиите ќе ги видите Струмица, Скопје, турската чаршија, Охрид, Канео, Пештани, пазарите...

  1 коментар | проблем? | категорија: Култура

  Чија е оваа песна (Чия е тази песен?) (2003)

  пријавена од jpetrov популарна пред 1 година, 2 месеци. (arheo.com.mk)

  Иако самиот документарец воопшто нема политички тенденции, сепак потрагата по идентитетот на една песна ја отсликува потрагата по сопствениот идентитет и националната нетрпеливост кај народите од Балканот.

  12 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Кочовски прави премиера во дискотека

  пријавена од ribaro популарна пред 1 година, 2 месеци. (www.vest.com.mk)

  „Како клучна година ја земам 1968 година, година кога младите во светот, па и во поранешна Југославија, сакале да се променат нештата, имале моќ и успеале во тоа. Ова општество денес е најфашистичко, ние младите немаме никаква слобода...“

  1 коментар | проблем? | категорија: Култура

  Што се не знаеме за Македонија?!

  пријавена од Џам популарна пред 1 година, 2 месеци. (www.novamakedonija.com.mk)

  Филип и Александар малку нека загреваат клупа .. има Македонија и` други културни и природни играчи кои достојно може да ги бранат нејзините бои ..

  7 коментари | проблем? | категорија: Култура

  Окарината наша и iPhone-от нивни

  пријавена од strumjan популарна пред 1 година, 2 месеци. (it.com.mk)

  Зошто Даутовски не би направил концерт на iPhone а потоа веднаш и на окарина за споредба. Или Даутовски на окарина а околу него уште неколкумина на iPhone. Датум на концертот нека одбере Калина :)

  4 коментари | проблем? | категорија: Култура