Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Уште еден речник на Интернет...

пријавена од новица пред 1 година, 2 месеци. (dnevnik.com.mk)

Од „Крсте Мисирков“ се жалат, ама речникот веќе е на Интернет: http://www.makedonisch.info/

станала популарна пред 1 година, 2 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Култура

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +4 гласови

  Не знам до кога ќе квичат само за авторски права од даночни пари. Тиња.

 • +1 глас

  Значи, не си автор ако ти помогнала државата? Ова важи и за останатите уметници?
  Мислам дека не е сосема јасна ситуацијата, но чувствувам дека некаква приватна фирма нема право туку-така да користи туѓ материјал. Да стануваше збор за некаков државно-спонзориран сајт, можеби и ќе стоеше забелешката на Новица, но вака...
  .
  А многу е чудна и виртуелната тастатура за внесување на поимите - наместо стандардниот qwerty (поточно: љњертѕ) распоред, се нуди „абвгд...“ поставување. Исто така, не се менува од кирилица во латиница кога ќе се избере „Deutche version“.

 • +1 глас

  Мојот коментар не е дека не се автори. Повеќе е за тоа дека ги доведувам во прашање авторските права и кои се нивни носители на нешто што е целосно фундирано од државата.

 • +1 глас

  Иронијата над ирониите е што на сајтот, на страницата „Impressum“ пишува:
  „Сите информации во овој речник и припаѓаат на SAM97 GmbH и се заштитени со авторски права. Понатамошното користење во други медиуми и апликации е дозволено само по писмена дозвола од страна на SAM97 GmbH.“

 • +2 гласови

  Let's put wget & xpath into action... Па да го ослободиме.

 • -1 глас

  Не би требало да биде голем проблем. Ги ѕирнав хедерите малку, и лесно може да се направи scraper.