Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Thunderbird 3.0 на Македонски

пријавена од gdamjan пред 1 година, 1 месец. (twitter.com)

Thunderbird 3.0 ќе го има на: Српски, Албански (блиску се), Грчки и уште 34 други јазици (до сега) ... ќе го нема на Македонски ... каде се патриотите?

станала популарна пред 1 година, 1 месец | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Култура

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +1 глас

  Дамјан, кажи каде да се пријавиме.
  Патриотите немаат време - се караат за коњот.

 • +3 гласови

  кликаат по идиотски сајтови.

 • +3 гласови

  Не е ни тоа кликање толку нерационално. Всушност се работеше за обид нашите патриотски чувства да се искористат да ни се изрекламира домашен (профитен) портал, кој демек ја пренесува веста за анкетата...

 • +2 гласови

  Патриотите не знаат да преведуваат на македонски, туку знаат на антички македонски јазик.

 • +2 гласови

  Ај Thunderbird... Ubuntu и GNOME се инсталирани во сите училишта во Македонија и никој не се грижи за нивниот превод, посебно незаинтересирана е владата која што стои позади тој проект.

 • +1 глас

  Се прават некои обиди, не е дека не се прават, заедно со владата. Но, сметам дека го прават на погрешен начин, и тоа ќе им го кажам на следниот состанок.
  Мислам дека и с2мк заедницата мора да биде поактивна во смисол да го искажува своето мислење и своите постигнувања во јавноста и кај државните органи.

 • +1 глас

  Навистина, кажете каде да се пријавиме, слободни софтверџии. Линкот на темава води до Твитер.

 • +1 глас

  mozilla.blog.com.mk, или кај авторот на твитот. :)

 • +1 глас

  Е да се подослободам и јас ќе се приклучам, одамна ме мачат овие работи.

 • +1 глас

  Се чини дека нема премногу работа за ТБ3. На наро (https://l10n.mozilla.org/narro/) има нешто помалку од 400 стрингови што не се преведени и отприлика исто толку што треба да бидат проверени од администратор.

 • +1 глас

  Од друга страна, полно стрингови за кои зборевме дека треба да се остават во оригинал (да не се преведуваат) се преведени, па некој треба да се занимава и со враќање на тие во првобитна состојба.