Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Протест - “Манаки“ назад во Битола!

пријавена од bukarski пред 1 година, 6 месеци. (manakivobitola.blog.com.mk)

Ја информираме целата јавност, (институции, медиуми, граѓански сектор и обични граѓани) дека строго се залагаме за зачувување на традицијата, интегритетот и континуитетот на филмскиот фестивал како нераскинлив дел од историјата и културниот живот на Битола.

станала популарна пред 1 година, 6 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Култура

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +2 гласови

  Денеска гледав нешто на вести... градот не им давал канцеларии, опремата за проекции сами ја поправале пред да почне фестивалот, итн...

  Мислам дека во Битола сега се случуваа онаа вечната филмска „Не знаев колку го сакам, се додека не си замина!“

  Во секој случај сум за да се врати филмскиот фестивал таму кај што и припаѓа - во Битола.

 • +1 глас

  Да, тоа се случува, „не знаев колкав ми е дур не ми го секоа“. Патетики :(

 • +1 глас

  give me a break!

  Ај ќе пишам на блог.

 • +2 гласови

  Лепо тоа... а кој ти беше блогот ?

 • +2 гласови

  gemo_monastiri.blog.bt :)

 • +2 гласови

  gemo.monastiri.gr

 • -2 гласови

  од малечок одам на фестивалот и накратко најблаго речено тропаш.

 • +3 гласови

  па и јас одам од малечок, so what

 • -2 гласови

  Добро...викаш - парелелни проекции. Тоа не е точно. Порано после одржувањето на фестивалот во Битола имаше ревија од најдоброто во Скопје
  Според официјалната филмска програма во Скопје ќе има 60 кино проекции а во Битола 20.
  За тебе тоа е “напоредно“? Сосе помпезното отворање кое е тука само за да замачка очи дека е “напоредно“ а во суштина фестивалот е веќе преселен, зошто гостите ќе доаѓаат во Скопје, не Битола, пресовите, оддржувањето на наградите. Ако не следната, сигурно година потоа и тоа отворање ќе го снема и фестивалот комотно ќе се пресели.
  Сега е Битола ревија. До пред 3-4 години во Битола беше солидно, а години наназад претходно деценија и повеќе беше преполно. Фестивалот си своја историја, континуитет и природна средина му е Битола, градот од каде што впрочем потекнува самиот Манаки во чија чест се оддржува.

 • +2 гласови

  Ок за тоа со паралелните го слушнав на ТВ и ми беше чудно пошто на мејл добив еден Excel фајл во кој 4/5 од проекциите беа Скопје. Инаку ќе повторам и овде, фестивалот може да се врати ако ние (патем и јас сум битолчанец јеботе) почниме да го цениме повеќе и ако локалната самоуправа ја открие играта зад ова. И секако ќе ја потпишам петицијата, реков дека ќе поддржам секаква иницијатива за враќање на фестивалот. И уште нешто, не е дека се контрам со мислењето на мнозинството, едноставно иам мислење дека фестивал шо Битолчани не си го сакаат доволно можеби и не треба да се случува во Битола. That's it.

 • +2 гласови

  Ок за тоа со паралелните го слушнав на ТВ и ми беше чудно пошто на мејл добив еден Excel фајл во кој 4/5 од проекциите беа Скопје. Инаку ќе повторам и овде, фестивалот може да се врати ако ние (патем и јас сум битолчанец јеботе) почниме да го цениме повеќе и ако локалната самоуправа ја открие играта зад ова. И секако ќе ја потпишам петицијата, реков дека ќе поддржам секаква иницијатива за враќање на фестивалот. И уште нешто, не е дека се контрам со мислењето на мнозинството, едноставно иам мислење дека фестивал шо Битолчани не си го сакаат доволно можеби и не треба да се случува во Битола. That's it.

 • -1 глас

  Сум бил и на Скопскиот фестивал. Да не ме сфатиш во чкембари-комити ама тоа е срање од фестивал од организационо ниво па се до избор на филмови. Не е Скопје ништо подобро место, не заебаај.
  Сепак, без разлика ти имаш право на свое мислење. Јас ќе се ангажирам “Манаки“ да остане во Битола.
  Многумина твои сограѓани (скопјани, но и граѓани од другите градови) искажаа солидарност со нашите настојување по што добивам впечаток дека тоа е мислењето на мнозинството и ме радува што е така, што е свеста во тој поглед на високо ниво.

 • -2 гласови

  Морам да напоменам - овојпат мнозинството ме бендисува што размислува во таа насока - во повеќето случаи со него не се согласувам! (така што паѓа митот за моето вечно контрашање со се и сешто) =)

 • +1 глас