Што е Кајмакот?

Кајмакот е интерактивен интернет сервис кој содржи врски до интересни интернет статии од македонски страници или македонски автори. Интересните статии испливуваат на површина со гласање на уредниците - урeдници сте вие посетителите.
Повеќе.

Свежи страници

Гласајте за штотуку објавените страници и направете ги популарни.

 

Пријави страница

Пријавете интересна страница за да ја споделите со останатите.

Кајмакот се пензионира на 10.04.2010. Ова што го гледаш е статичка верзија преземена на 10.04.2010. Од април 2007 до април 2010 на Кајмак.от се регистрираа 1.449 корисници и пријавија 5938 страници. Гласаа 58.519 пати и 2.517 страници станаа популарни. Од април 2007 корисниците коментариаа 14.889 пати и 11.641 пати гласаа за туѓите коментари на страниците.

Приватизација на македонското културно наследство

пријавена од глиша пред 2 години, 10 месеци. (www.softver.org.mk)

Порталот за дигитизација на македонското наследство го приватизира националното наследство.

станала популарна пред 2 години, 10 месеци | проблем? |  кој гласал? |  категорија: Култура

За да коментирате треба да се најавите или регистрирате.


 • +2 гласови

  Кога се нема појма од терминот копирајт, ќе се прават вакви перверзии...

  Популаризацијата на слободни лиценци за дигитални содржини е практично сведена на минимум.

  Значи за почеток Лери Лесиг, па потоа се останато.

 • +1 глас

  Јас навистина на Археоблог имам и авторски текстови, но никогаш не сум се дрзнала содржините да ги ставам под фул копирајт.
  Се што барам е да бидам цитирана како извор на одредена информација, нешто што е сосема во согласност со Creative commons лиценцата што ја имам поставено.

 • +1 глас

  Milozvu4na: поддршка за тоа. Само напред.